30 juli 2009
-
Europa League
-

PSV heeft het eerste duel in de derde voorronde van de Europa League nipt gewonnen. Tegen het Bulgaarse Cherno More werd het een enigzins teleurstellende 1-0 zege voor PSV. Dirk Marcellis scoorde in blessuretijd de enige treffer van de wedstrijd.

PSV had de gehele wedstrijd het initiatief. Op een paar verdedigende foutjes na gaf de ploeg niets weg tegen de Bulgaren. Ondanks veel balbezit op de helft van de tegenstander kon PSV maar weinig uitgespeelde kansen creëren. Bij die kansen was de ploeg weinig trefzeker. Dzsudzsak was het dichtstbij met een bal op de paal.

Halverwege de tweede helft wisselde Rutten Toivonen en Amrabat voor Koevermans en Lazovic. Dat bracht iets meer leven in de teruggezakte tweede helft. Het duurde echter in blessuretijd toen een bal in het strafschopgebied in een scrimmage voor de voeten van Marcellis viel. Die schoot de overigens meer dan verdiende 1-0 binnen.

PSV heeft uit aan gelijkspel voldoende

De treffer in blessuretijd van Marcellis levert PSV een veel betere uitgangspositie op dan een 0-0 gelijkspel had gedaan. PSV heeft nu uit in Bulgarije voldoende aan een gelijkspel. Dat betekent dat de Bulgaren zullen moeten komen in eigen huis en PSV iets meer ruimte zal krijgen. Bij een 1-0 nederlaag volgt er een verlenging in de uitwedstrijd.

Rutten: compliment voor supporters PSV

Op de persconferentie complimenteerde Fred Rutten na afloop de supporters van PSV met hun steun. "Ik wil ook onze fans een compliment maken, ze steunden ons en zagen een ploeg die graag wil. Dat het allemaal nog niet top is, dat kun je ook niet verwachten. Ze verdienen een compliment over hoe ze achter de ploeg zijn gaan staan," zo stond te lezen op PSV.nl.

Rutten: 1-0 magertjes

Fred Rutten noemde op de persconferentie de 1-0 magertjes. Het was volgens hem geen topwedstrijd. Hij was echter wel blij dat PSV defensief de zaak op orde hield. "Dit soort wedstrijden daagt uit om je organisatie te laten lopen. Ik had ook gehoopt dat we snel een doelpunt zouden maken, dan was het allemaal wat makkelijker gegaan. Maar de verwachting van de tegenstander is bij mij wel uitgekomen. We zijn nu waakzaam; je moet altijd waakzaam zijn als je naar dat soort landen gaat. Die trekken daar alle registers open. Wij zullen heel alert en attent moeten zijn, op het kunstgras daar. Het is magertjes, 1-0, had me ook een andere voorstelling kunnen maken, maar je gaat in elk geval met de winst naar Bulgarije en je hebt de ‘nul’. We hebben onszelf beloond voor de arbeid die we hebben verricht."

'Alert zijn in Bulgarije'

Fred Rutten liet na afloop weten er nog niet gerust op te zijn dat PSV het klusje in Blgarije gemakkelijk klaart. 'We zijn nu waakzaam; je moet altijd waakzaam zijn als je naar dat soort landen gaat. Die trekken daar alle registers open. Wij zullen heel alert en attent moeten zijn, op het kunstgras daar.'

[Video] reactie matchwinnaar Marcellis

[video] Samenvatting PSV - Cherno More

PSV.tv heeft inmiddels weer een samenvatting van PSV - Cherno More online geplaatst.

Cherno More: G.Iliev

Andreas Isaksson, Jan Kromkamp, André Ooijer, Dirk Marcellis, Carlos Salcido, Timmy Simons ('79 Otman Bakkal), Orlando Engelaar, Ibrahim Afellay, Nordin Amrabat ('62 Danko Lazovic), Ola Toivonen ('62 Danny Koevermans), Balázs Dzsudzsák

Opstelling Cherno More

Pirgov, Batsjev, Aleksandrov, Coulibaly, M.Lazarov, Dimov, Joeroekov, Alex ('89 Bornosousov), G.Iliev ('80 Petkov), Z.Lazarov ('46 Georgiev), Manolov

Supportersvereniging PSV: Sfeerbeelden PSV - Cherno More Varna (8 foto's)PSV Zuipsite: PSV - Cherno More Varna
PSV BHS: 15 foto's PSV-Cherno More

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.