Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Nederlandse competities » Fc Twente

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Deze toch wel grootmacht uit het oosten des lands had nog geen eigen topic.

De club draait tot nu toe een heel goed seizoen met een huidige derde positie maar gaat aan het einde van dit lopende seizoen ook weer veranderen qua selectie.
Beide backs (Brenet en Smal)zullen de club gaan verlaten,hoe zal dit in het volgende seizoen ingevuld worden en waartoe zullen de ontwikkelingen leiden.

Hier uw reacties.

 

+1/-1

FC Twente-speler Joshua Brenet moet een maand de cel in: ‘Het is als doorvoetballen na rode kaart’

FC Twente-speler Joshua Brenet is veroordeeld tot een maand cel. Dat bepaalde de rechtbank in Almelo dinsdag. De 30-jarige man werd twee keer kort achter elkaar betrapt in een auto zonder geldig rijbewijs. Dat was ingetrokken. De speler liep nog in een proeftijd van een veroordeling van huiselijk geweld.

ED: Maarten Schoon 26-03-24, 13:20 Laatste update: 13:38

Waarom de speler twee keer zonder geldig rijbewijs achter het stuur kroop, vertelde hij niet zelf. Brenet kwam niet naar de rechtbank, alleen zijn advocaat Desirée Greven. Tot ongenoegen van de officier van justitie en de rechter. Ze hadden het hem graag zelf gevraagd. Zijn verklaring bij de politie rammelt, zegt de politierechter.

Volgens Brenet wist hij op 10 januari 2023 bij een verkeerscontrole in Enschede niet dat zijn rijbewijs was ingetrokken. De rechter oordeelt dat er ‘geen woord Spaans’ is in de brieven die hij kreeg. „Maar er is geen enkele twijfel dat hij het niet wist. Dat hij naar de training moest is geen rechtvaardiging om wel te rijden.”

Twee weken later is zijn geheugen wel zo goed dat hij het nog weet, vervolgt de rechter. Dan wordt de speler weer aangehouden, bij een controle op de A1 bij Bathmen. „Als je toch gaat rijden moet je op de blaren zitten. Hij heeft kennelijk geen oog voor de autoriteiten. Komt op mij over als doorvoetballen na rode kaart. Meneer is geen first offender meer, en komt niet naar de rechtbank om verantwoording af te leggen. Ik zie daarom geen reden om rekening te houden met verzachtende omstandigheden.”

Hij veroordeelt Brenet tot een onvoorwaardelijke gevangenis straf van vier weken. Ook moet hij een taakstraf van twintig uur uitvoeren. Die hing boven zijn hoofd uit een eerdere straf. De rechtbank Rotterdam veroordeelde hem in 2021 tot een boete van 500 euro en een voorwaardelijke taakstraf omdat hij zijn vriendin had mishandeld.

 

+1/-0

Als backie best een aardig spelertje, net als in zijn laatste periode bij PSV. Vanuit het "totale mens principe" echter totaal geen geschikte vent. Mocht deze kerel opnieuw een contract in de Nederlandse top kunnen tekenen, moeten die beleidsbepalers zich toch eens serieus achter de oren krabben.

Verder vind ik Twente over het algemeen een leuke ploeg waar ik graag naar kijk. Ze hebben voor mij ook meer de gunfactor dat bijvoorbeeld AZ. Maar dat is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur.

 

+1/-0

Brenet gaan ze proberen eruit te werken. Misschien die ideale nieuwe back voor Ajax?

 

+1/-0

Profvoetballers kunnen ooit zo oliedom zijn. Sowieso, rijden met te veel alcohol op is al dom. En dan toch achter het stuur kruipen als je rijbewijs is ingetrokken is nog dommer. En het dan NOG een keer doen is wel het toppunt van domheid. En dan te bedenken dat het geld tegen de plinten klotst, waardoor de kosten van een taxi een lachertje zijn voor zo'n gast.

Zelfde verhaal bij Promes. Hoe kun je zo oliedom zijn om je te mengen in een enorme drugsdeal (met alle risico's van dien) als je een maandsalaris krijgt waar de gemiddelde Nederlander meer dan 10 jaar voor moet werken? Ik snap dat echt niet.

Als ik er objectief naar probeer te kijken denk ik dat het komt omdat dit soort jongens denkt boven de wet te leven. En dat gevoel is denk ik ontstaan doordat ze in het dagelijks leven door hun roem en centen alles voor elkaar kunnen krijgen. In de kroeg kunnen ze alle vrouwtjes regelen. Bij de auto dealer kunnen ze het duurste model betalen. En als het restaurant vol zit wordt er voor hun een tafeltje bij gezet of een gast met een tegoedbon naar huis gestuurd.

 

+2/-0

Hoewel wellicht niet zo bedoeld wekt je opmerking de suggestie dat Brenet recent ook met (teveel) alcohol op achter het stuurt zat, wat volgens mij, afgaande op de berichtgeving, niet zo is. Verder eens, veel voetballers zijn niet de slimsten en daar is zijn gedrag maar weer eens een voorbeeld van. (ook zonder dat er dit keer alcohol in het spel was)

open/sluit de onderstaande quote:

shevchenko schreef op 27 maart 2024 om 13:40:

Profvoetballers kunnen ooit zo oliedom zijn. Sowieso, rijden met te veel alcohol op is al dom. En dan toch achter het stuur kruipen als je rijbewijs is ingetrokken is nog dommer. En het dan NOG een keer doen is wel het toppunt van domheid. En dan te bedenken dat het geld tegen de plinten klotst, waardoor de kosten van een taxi een lachertje zijn voor zo'n gast.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Nederlandse competities » Fc Twente