Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'In de huidige situatie heeft het denk ik geen zin om interlands te spelen'

23 oktober 2020 23:33 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "In de huidige situatie heeft het denk ik geen zin om interlands te spelen"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Roger Schmidt aan dat wat hem betreft het interlandvoetbal tijdelijk stilgelegd moet worden. Zo zag hij vorige interlandperiode Jordan Teze en Eran Zahavi met corona terugkeren op de club. "In de huidige situatie met het virus moeten we nadenken of het echt zin heeft om spelers in een situatie te brengen, waarbij ze naar andere landen reizen en het virus mogelijk verspreiden. Nu het deze kant op gaat en steeds meer mensen geïnfecteerd raken, ook binnen voetbalteams, denk ik dat het geen zin heeft interlands te spelen", aldus Schmidt. "Het is niet aan mij dat te beslissen en ik snap het belang van interlandvoetbal, maar uiteindelijk moeten we met zijn allen zorgdragen voor de gezondheid van de spelers."

Het coronavirus heeft ook impact op het competitieverloop. "Het heeft grote invloed, ook op je kans om wedstrijden te winnen, want je komt personeel gezien gewoon in een lastige situatie", zo geeft hij aan. "De Europa League is een zware en korte competitie, met slechts zes duels in de groepsfase. Daarvoor hebben we wel onze beste spelers nodig. Als je kijkt naar onze besmette spelers nu, dan missen zij in totaal al twee of drie wedstrijden en donderdag spelen we opnieuw in de Europa League."

Schmidt geeft aan dat PSV alles doet wat mogelijk is om besmettingen te voorkomen. "Alleen wanneer de cijfers zo exploderen als nu, kun je het virus niet weghouden van het voetbal", zegt hij daarover. "Je ziet dat alle teams erg zorgvuldig met alle geldende regels omgaan. Ook de spelers zijn daar zeer bewust mee bezig. Ze richten zich momenteel alleen op het voetbal en hun thuis, met de familie. De rest van de tijd begeven zij zich niet onder andere mensen. De regels zijn duidelijk: afstand houden, mondkapjes dragen en niet in ruimtes blijven waar meerdere mensen zijn. In een kleine bubbel leven, zodat je het virus niet in de club brengt wanneer je op De Herdgang komt. Dat is wat we kúnnen doen."

De Duitser wil de reden van het oplopen van het aantal besmettingen binnen het voetbal echter niet volledig afschuiven op de interlands. "Je kan ook niemand de schuld geven, wanneer iemand het virus heeft, want het is vaak ook toeval of een ongelukkige omstandigheid", aldus Schmidt. "Ik heb het virus zelf ook gehad, in maart. Ik weet dat je het zomaar kan krijgen. Ik bleef gelukkig vrij van klachten, net als mijn spelers."

Meer op Telegraaf.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt roger besmettingen interlandvoetbal afschuiven begeven besmette bubbel competitieverloop corona coronavirus eran exploderen geinfecteerd geldende herdgang jordan mondkapjes omstandigheid personeel telegraaf teze toeval verspreiden voetbalteams weghouden zahavi zorgdragen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.992 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

balverlies basarnhem baumgartl boscagli corona dumfries fein gakpo ginkel gotze granada hendrix hindley ihattaren kelderman klim madueke malen mauro middelmaat rosario roze sangare schmidt sombrero sunweb teze tijdrit viergever zahavi