Transparent
Inloggen
Sluiten

Individueel trainingsprogramma voor Denzel Dumfries na deelname aan demonstratie

4 juni 2020 11:58 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Individueel trainingsprogramma voor Denzel Dumfries na deelname aan demonstratie; image source: Pro Shots

Via de officiële website meldt PSV dat Denzel Dumfries tot het einde van dit seizoen een individueel trainingsprogramma zal volgen. De clubleiding heeft dit woensdagavond in goed overleg met de rechtsback besloten. Dumfries was woensdag aanwezig bij een demonstratie in Rotterdam. Ondanks dat hij zelf alle veiligheidsvoorschriften in verband met Corona respecteerde, wordt het verstandig geacht om geen risico's te nemen. De medische staf van PSV blijft de gezondheidssituatie van de verdediger monitoren, net zoals dit ook bij de andere spelers het geval is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Proud Black Man Here in front of you is a proud black man. Proud of his skin color. A man that fought his way up. That has won racial slurs against him and is still confronted with this on a daily basis, and will be above it. I am standing here for my fellow man who has to deal with the same issues daily. Those who share that deep-seated pain, those who comprehend that pain. For them, I am standing here! Racism is a global problem that drastically needs to be tackled. IT’S BEEN ENOUGH! Our lineage needs to grow up in a world full of equality and chances without the feeling of being discriminated in whatsoever form. I am proud of my skin color and of the people that came today that did not stay silent. Together we shall conquer racism!! #blacklivesmatter ❤️

Een bericht gedeeld door Denzel Justus Morris Dumfries (@ddumfries2) op 3 Jun 2020 om 1:28 (PDT)

Meer op PSV.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

dumfries demonstratie trainingsprogramma corona gezondheidssituatie veiligheidsvoorschriften

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 uur geleden
Tja, wat moet je hier nou van zeggen. Niet slim om je in die drukte te begeven. Begrijpelijk dat hij zich uitspreekt tegen racisme.
+1/-0

8 uur geleden
Netjes, Massa protest is niet echt de ideale manier van protesteren in deze Corona tijd (Daar werd in Rotterdam overigens wel aardig rekening mee gehouden). Wel begrip voor de drang van Dumfries hiervoor op te komen. Het is niet te ontkennen dat iemand als Dumfries nog altijd met menig discriminerende uiting te maken heeft in onze samenleving.

Hoop trouwens dat dit een strijd blijft voor gelijkheid en niet een soort zwart wit geel groen discussie wordt. Pigment in de huid en dergelijke is zo verschrikkelijk irrelevant.
+7/-0

 
7 uur geleden (gewijzigd)
Precies, pigment in de huid is volledig irrelevant, daarom is een demonstratie als deze ook irrelevant. Het zijn niet alleen de levens van donkere mensen die ertoe doen: De levens van ALLE mensen doen er toe!

En of Dumfries nog te maken heeft met discriminatie is ook zeer twijfelachtig. Ja, hij krijgt in het stadion waarschijnlijk allerlei verwensingen naar zijn hoofd (waarschijnlijk ook geënt op zijn huidskleur), maar heeft dit met racisme te maken? Ik denk het niet. Van de Vaart kreeg verwensingen naar zijn hoofd over zijn vrouw (die het blijkbaar met heel 020 deed/doet), Bas Nijhuis krijgt verwensingen over zijn moeder naar zijn hoofd geslingerd (die het blijkbaar met iedereen doet) en in duivendrecht krijgen ze verwensingen naar hun hoofd geslingerd dat ze allemaal een keppeltje (zouden moeten) dragen. Heeft dit met racisme te maken? Nee, dit is gewoon jennen jegens je tegenstander en scheids.
+2/-11

 
5 uur geleden
Doe deze reactie maar gauw weg en dan praten we er niet meer over. Over wereldvreemd gesproken..
+7/-0

 
4 uur geleden
@Yassera, Dat Jennen komt voor. Maar er is ook een aanzienlijk deel in Nederland dat een werkelijke 'argwaan' heeft richting gekleurde mensen. Die deze liever niet in dienst nemen, geen huis willen verhuren, niet als vriendje van hun kinderen zien, niet "te veel" in het NL elftal willen zien, etc. Dat is het echte racisme. Denk overigens dat deze discriminatie in Nederland misschien nog wel sterker aanwezig is richting mensen met een Turkse of marokkaanse achtergrond. En eenzelfde oprechte afkeer leeft om allerlei dubieuze redenen ook gewoon door tegen ***** (ff los van de standaard 020 associaties) en Homo's.

Maar eens met je zin: 'De levens van ALLE mensen doen er toe!'
+1/-0

 
4 uur geleden
Sinds zelfs Zwarte piet door een aantal mensen racisme wordt genoemd is de betekenis van het woord vaag geworden. Ik heb dat altijd onverstandig gevonden.
In zaken van echt racisme kunnen slachtoffers hierdoor nu minder goed hun punt maken.
+1/-1

 
29 minuten geleden
Blijft dat Veronica en Silvie het erg druk hebben.
+1/-0

 
24 minuten geleden
FF Yassera, Ten eerste ja alle levens doen ertoe, je begint dus mooi, maar al jou verdere vergelijkingen slaan imo nergens op, de x van vdV hoefde niet voor haar leven te vrezen door haar "pigment", of dat zij geen baan zou krijgen, ik zou best willen weten wat jou drive is, ik kan moeilijk geloven dat je dit allemaal echt doordacht hebt gepost of op een moment van frustratie, ban discriminatie
+2/-0

6 uur geleden
Ik heb altijd veel commentaar gehad op Dumfries als aanvoerder. Maar Denzel blijft mij verbazen. Als aanvoerder gaat hij altijd voorop in de strijd. Hij weet zich goed te verwoorden in de media en nu laat hij zien dat hij ook maatschappelijk betrokken is. Racisme is een ziekte die tot de dag van vandaag diep geworteld zit in de samenleving. Ja, helaas ook hier in het zuiden. Voor de meeste mensen is het ook moeilijk te bevatten waar en hoe racisme zich uit. Het zou de mensen sieren als ze zich er meer in gaan verdiepen.

En ja het moment komt niet helemaal uit met corona momenteel. Corona zorgt al een paar maanden dat we belemmerd worden in de huidige maatschappij. Racisme zorgt er al honderden jaren voor dat bepaalde groepen in de bevolking worden achtergesteld.

Ik zeg iig Denzel mij steun heb je.
+10/-2

 
6 uur geleden
Precies! Als je dit probleem van racisme en discriminatie zelf niet ervaart, dan kun je het je misschien moeilijk voorstellen. Maar Dumfries en ook Depay hebben alle recht om daar te staan. Zoals Dumfries al aangeeft hij heeft dagelijks met racisme te maken. Dumfries heeft zich ook netjes aan de Corona regels gehouden lees ik. Een echte aanvoerder, waar we trots op mogen zijn! De manier waarop sommigen hier reageren had ik al verwacht, maar is enorm triest te noemen. Inlevingsvermogen is blijkbaar niet bij iedereen aanwezig
+7/-2

 
Sommigen snappen nou echt niet dat ze ook gewoon hun bachus kunnen houden en eentje spant de kroon met echte in het verste verte niet te vergelijken niets zeggende kul pffff, zo misselijk.
+3/-1

 
Niet dat het maar ietsje scheelt, maar die min 1 laat niet raden onder welke steen die vandaan komt hè?
+3/-0

4 uur geleden
Dan heb je als speler van PSV maanden niet mogen voetballen, is het nu eindelijk mogelijk om mbv allemaal 1,5-meter-regels weer te mogen trainen op de Hertgang, mag er tot 1 september nog geen betaald voetbal worden gespeeld, weet niemand of er dit jaar nog supporters het stadion in mogen, en dan ga je als PSV-speler WEL naar een demonstratie toe ???
+1/-1

 
4 uur geleden
Verplaats je eens in zijn persoon, wat hij zijn hele leven al aan racisme heeft moeten doorstaan waarschijnlijk. Bekijk het dan nog eens en bedenk wat echt belangrijk is in het leven. Hij kan nu een week niet meetrainen met de groep tot de vakantie, lekker belangrijk! Hij heeft dit overigens niet zo gewild en zich netjes aan de Corona regels gehouden.
+2/-1

4 uur geleden
Dus al die mails en filmpjes zijn nep heeft schijt aan ons !!!!
+1/-1

Struisvogelpolitiek schijnt hier de Corona te spannen.
+2/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay bijwerkingen corona demonstratie demonstraties demonstreren dqt eer flitsphirips fox halsema klompje koen kwakzalverij legende loze mank nederland plein protesteren racisme schatting simons sir tinus topper trump vaals woordje zorg