Transparent
Inloggen
Sluiten

Olivier Boscagli: 'Ik wil de nieuwe coach overtuigen dat ik er komend seizoen kan staan'

6 augustus 2020 23:03 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Olivier Boscagli: "Ik wil de nieuwe coach overtuigen dat ik er komend seizoen kan staan"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Olivier Boscagli aan te hopen dat hij komende weken een basisplaats kan afdwingen bij PSV. "Ik wil de nieuwe coach overtuigen dat ik er komend seizoen veertig, vijftig wedstrijden voor hem, de ploeg en de hele club kan staan", aldus Boscagli. "En als team willen we prijzen pakken natuurlijk."

De Fransman erkent dat zijn eerste jaar in Eindhoven niet goed verliep. "Samenvattend was het een moeilijk seizoen voor de hele club, waarin ik uiteindelijk niet zoveel heb gespeeld. Nooit kwam ik echt tot een hele serie basisplaatsen achter elkaar", zo geeft hij aan. "Wel was het pas mijn eerste jaar in het buitenland en nu wil ik meer. Bij voorkeur als centrale verdediger, dat is toch de plek waar ik me het meest prettig voel. Ik denk dat ik in balbezit iets kan creëren, het team opties kan geven en met een lange bal het spel snel kan verplaatsen. Ook onder druk, ja."

Volgens Boscagli komt als verdediger wel op de eerste plaats dat er zekerheid wordt geboden. "Dat is altijd je kerntaak", zegt hij daarover. "Als ik als linksback moet spelen, doe ik dat natuurlijk ook graag. Vorig jaar moest ik het team soms uit de brand helpen door op die plaats het beste te geven. Nu is alles weer open omdat er een nieuwe trainer is. In de eerste wedstrijd speelde ik in het centrum, maar of dat zo blijft is nog afwachten."

Meer op ED.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

boscagli basisplaatsen brand fransman kerntaak samenvattend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 uur geleden
Ze willen allemaal overtuigen. Kan een heerlijk seizoen worden.
+1/-0

3 uur geleden
Ik vermoed dat hij op de bank beland.
Graag een zeer ervaren LB !
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

abroad authentic baumgartl besmettingen bok bommel bottas brands bruma doan dumfries eredivisie gakpo guti hendrix ihattaren jdj jong lammers madueke malen mauro obispo paniek rodriguez romero rosario schmidt sir tinus