Transparent
Inloggen
Sluiten

John de Jong: 'Afgelopen seizoen was teleurstellend'

25 mei 2019 07:47 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

John de Jong: "Afgelopen seizoen was teleurstellend"; image source: Pro Shots

Volgens technisch manager John de Jong was afgelopen seizoen bij PSV teleurstellend. Dat geeft hij aan in het Algemeen Dagblad. "PSV moet altijd iets winnen. Anders is het teleurstellend. Zo zwart-wit zie ik het", aldus De Jong. "Voor mij is heel helder waar we het kampioenschap hebben verspeeld. Twee keer kun je acht punten voor komen, uit bij Utrecht en uit bij Ajax. Twee keer lukt dat niet."

De Jong gaat verder: "De evaluatie die we momenteel maken gaat wel met nuances. Als je de tien procent uitschieters naar boven en naar beneden in een seizoen eruit haalt, heb je het fundament om op door te bouwen."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


20 uur geleden (gewijzigd)
Natuurlijk is het teleurstellend als je als topclub geen kampioen wordt. Maar je kunt simpelweg niet elk seizoen kampioen worden en drie keer in vier jaar is meer dan prima.

Zomaar wat feitjes: De enige concurrent, ajax, heeft (veel) meer geld en had dus een betere selectie. Desondanks werd PSV winterkampioen, stond het bijna heel het seizoen bovenaan, zette het voor de winsterstop een unieke serie neer, won het thuis overtuigend met 3-0 van ajax, kreeg het de minste goals tegen, scoorde het bijna 100 keer in de eredivisie en werd het tweede met slechts drie punten achterstand op de zo geprezen ploeg uit amsterdam, die zelfs bijna de CL-finale haalde.

Het was bovendien het eerste seizoen voor Van Bommel als hoofdtrainer, terwijl Dumfries, Viergever en Angeliño nieuw waren bij PSV en Rosario beleefde z’n eerste seizoen als basisspeler. Kortom, PSV heeft het heel behoorlijk gedaan, hoewel er áltijd ruimte voor verbetering is.
 
20 uur geleden
@santa , Daar is geen speld tussen te krijgen . U geeft een 100% juiste analyse.Gelukkig hebben we supporters die een realistische kijk op onze club hebben , bedankt.
 
15 uur geleden
Sorry hoor maar met 6punten voorsprong heb je s PSV gewoon gefaald
 
18 uur geleden (gewijzigd)
Precies mijn gedachten @santa, PSV heeft het ondanks de negatieve curve na de winterstop prima gedaan dit jaar(met een beetje geluk waren we gewoon wéér kampioen geweest). Bovendien is PSV, en dat willen velen hier niet zien, met een LT-traject die er voor zal moeten zorgen dat we op termijn ons weer met de subtop van Europa kunnen meten. De plannen met de Herdgang bv. zijn zeer ambitieus, het feit dat de eigen jeugd nu echt kansen ziet om tot het 1e elftal door te dringen zal er ongetwijfeld voor zorgen dat de aantrekkingskracht om als talent hier te komen voetballen groter wordt. Als je ziet wat de afgelopen jaren al bereikt is met de JO inzake financieel gewin is dat prima. Er is voor tiental miljoenen aan jeugdspelers verkocht (Depay, Locadia bv), en ik denk dat er nog veel gaan volgen. 10 jaar geleden konden we hier maar van dromen. Ik denk niet dat we over 1 à 2 jaar zijn waar we willen wezen, dit heeft gewoon tijd nodig. Daarom is of je nou wil of niet geduld nodig, ook bij de supporters.
 
13 uur geleden (gewijzigd)
@Pvh25, Ik ben het eens met je opmerking tav de LT (lange termijn) visie.
Als PSV veel jeugd aan kan trekken, en voor goede bedragen kan verkopen dan kan het financiele gat met Ajax beheersbaar blijven. PSV gelooft in de jeugd, maar de jeugd geloofd nu ook in PSV.
Er moet wel genoeg kwaliteit naast lopen om ze te sturen.

Maar de dip na de winterstop was veel te groot, zeker tav uitwedstrijden.
,
Vanavond speelt Robben zijn laatste wedstrijd voor Bayern, ben benieuwd of er dan niews naar buiten komt.
 
17 uur geleden
Volgens mij zijn we de laatste 4 jaar 2 keer kampioen geworden, niet 3 keer..
 
16 uur geleden
Er staat "drie keer in vier jaar", niét "drie keer in de laatste vier jaar"......
 
14 uur geleden (gewijzigd)
Laat u vooral niet misleiden door de Ajax supporters op deze site .... ja , die zijn er . De druiven zijn toch nog zuur . Maar ja , wat wil je als je steeds maar moet aanhoren dat je de beste bent maar VIJF jaren nodig hebt om kampioen te worden . ;-(
18 uur geleden
Gebrek aan ervaring om een heel seizoen lang tot het uiterste te gaan en wellicht kwaliteit op het middenveld heeft PSV het kampioenschap gekost. De wissels van van Bommel begreep ik niet altijd...
 
14 uur geleden
En wat dacht u van de nieuwe jonge spelers dit jaar die voor het eerst moeten presteren op hoger niveau in de eredivisie en CL.
14 uur geleden
Waardeloos seizoen in alle opzichten! De pijnpunten zijn bekend. Hopelijk volgen er adequate consequenties. Zo gaat dat namelijk, normaal gesproken, in een (verondersteld) topsportklimaat.
13 uur geleden
Resultaat is jammer, maar Ajax was toch echt de beste dit seizoen. Als je niet kunt verliezen (zoals sommige supporters) dan moet je een andere hobby gaan zoeken.
11 uur geleden
Erg benieuwd hoe van Bommel de trends van na de winter gaat doen omkeren. Goed te zien dat de Jong wel over een teleurstellend seizoen spreekt.
10 uur geleden
Het is ook gewoon een teleurstellend seizoen, waarin je de titel voor het oprapen hebt gehad. Win je echter in de Arena ben je kampioen en heb je een geweldig seizoen, waarin je het beste Ajax van de laatste 25 jaar achter je laat. Zo dicht zit het bij elkaar. Als je dan bedenkt dat je het dit jaar aflegt tegen 2 CL halve finalisten en 1 finalist, had het met iets meer geluk een topjaar geweest. Echter moet je wel constateren dat het weggeven van de titel totaal onnodig is geweest en het grote verval na de winterstop serieus genomen moet worden.
 
9 uur geleden
Hallo @Remmie, jij bent ook weer terug op PSV-netwerk zie ik.
Ik vind ook dat het weggeven van de titel niet nodig was geweest.
Ajax zat een paar weken in een dip, maar omdat PSV dat ook zat werd het gat niet echt groot. En daarna begon Ajax weer goed te voetballen, terwijl PSV maar niet uit de dip kwam.
Ik blijf het idee hebben dat als Schwaab Neres niet had aangetikt, PSV daar van Ajax had gewonnen en we nu kampioen waren geweest. Maar daarvoor had PSV in die wedstrijd al een paar goede kansen om op Ajax voor te komen. Met individueel net wat beter voetbal had PSV de titel wel gepakt.
8 uur geleden
Hand in eigen boezem steken is goed. Laten we echter niet vergeten dat scheidsrechters en var een dubieuze rol in het voordeel van Ajax hebben gespeeld door op cruciale momenten ff de andere kant op te kijken.

Laatste nieuws