Transparent
Inloggen
Sluiten

Philipp Max: 'Ik kijk enorm uit naar het moment dat er straks weer mensen op de tribunes zitten'

10 april 2021 11:05 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Philipp Max: "Ik kijk enorm uit naar het moment dat er straks weer mensen op de tribunes zitten"; image source: Pro Shots

Philipp Max kijkt in het gesprek met het Eindhovens Dagblad met een goed gevoel terug op zijn overstap naar PSV. Door zijn spel in Eindhoven maakte hij zijn debuut in het Duitse elftal en speelde daardoor 11 wedstrijden in slechts 32 dagen tijd. "Zo'n schema heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt. Het was aan de ene kant ongelooflijk gaaf en misschien ook wel krankzinnig", aldus Max. "Wij hebben het mooiste vak van de wereld, dus klagen zal ik nooit. Ook was het voor mij natuurlijk een droom om ooit voor het Duitse nationale elftal te spelen. Tegelijkertijd was zo'n serie wedstrijden dus volledig nieuw voor me en dat verklaart misschien waarom ik daarna soms even op adem moest komen."

De verdediger is trots dat hij die periode vol wedstrijden zonder grote problemen is doorgekomen. "Ik heb voor Duitsland en PSV alles gegeven en heb dat volgehouden", zo geeft hij aan. "Nu zie ik ook hoe knap het van sommige spelers is dat zij al jarenlang in een ritme van twee wedstrijden per week kunnen spelen, met ook interlands erbij. Dankzij mijn stap naar Eindhoven heb ik dat waanzinnige ritme nu ook ontdekt."

Volgend seizoen hoopt Max te kunnen genieten van een Philips Stadion vol supporters. "Bij elke club waar ik speel, wil ik de stad en de mensen goed leren kennen. Een emotionele verbinding met mijn club en iedereen daaromheen vind ik belangrijk. Het helpt je tijdens wedstrijden door barrières en ik kijk enorm uit naar het moment dat er straks weer mensen op de tribunes zitten", zegt hij daarover. "Volgend seizoen wil ik echt ervaren hoe het voetbal hier leeft. Ik heb voor de wedstrijd tegen Ajax vanuit onze spelersbus gezien hoe een groep supporters probeerde om ons op te peppen en dat voelde geweldig. Ook in Augsburg was er altijd een fanatieke kern. Dat je betrokken supporters met een mooie prestatie gelukkig kunt maken, geeft de laatste procenten die nodig zijn om soms een wedstrijd over de streep te trekken."
Discussieer mee op de forums


Tags

philipp augsburg barrieres doorgekomen duitsland fanatieke gaaf kern klagen krankzinnig ontdekt peppen procenten verbinding volgehouden waanzinnige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 uur geleden
Ik hoop dat Max zijn vorm van voor de winterstop weer terug vindt. Hij speelt al weken ver onder zijn niveau
+2/-2

 
4 uur geleden (gewijzigd)
Dat beaamt hij toch ook? Volledig vertrouwen in deze prachtige links back, en waardige opvolger van Angelino en Jetro
+1/-1

 
4 uur geleden
Aanvallend geweldig maar verdedigend moet ik het nog maar eens zien. Had het niet voor niets tegen Spanje maar ook tegen Anthony (Ajax) en Feyenoord loodzwaar.
+1/-0

6 uur geleden (gewijzigd)
Wat een verademing!
Geen slap geouwehoer over een volgende stap, geen geklaag, blij met/bij PSV, passie, trots en spreekt uit volgend seizoen weer te willen knallen bij ons mooie cluppie.

Hier kunnen sommige van onze diva's nog wat van leren.
+5/-0

5 uur geleden
Aan Max hebben we een goede genieten en werken ,tot Augustus dan maar dan zijn we er weer (hopelijk )...
+1/-0

4 uur geleden
Ik vindt dit met Mario de beste aankoop van dit seizoen, in tegenstelling tot sommige anderen die in het kielzog van onze trainer zijn binnengehengeld.
+2/-0

2 uur geleden
Mooi Max, hoort ook thuis in dit uitgesproken M-elftal van PSV (MSV?). Samen met Mario & Eran prima aankopen.

En dan kan dat groepje van dat statement onlangs mooi de hele zomer aan de slag om een passend liedje voor Max te bedenken. Ik kan niet wachten.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

boscagli cocu compilatie corona counter dortmund dumfries gakpo gotze griep ihattaren knvb lindsaywilson madueke malen nederland nikiforov pandemie rosario sangare scheids schmidt shevchenko sir skipper spelopvatting tinus var vhtlsaw zahavi