Transparent
Inloggen
Sluiten

Huub Stevens: 'Ik denk dat Unnerstall zo goed was dat Van Bommel niet meer om hem heen kon'

13 november 2019 10:08 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Huub Stevens: "Ik denk dat Unnerstall zo goed was dat Van Bommel niet meer om hem heen kon"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Huub Stevens aan niet helemaal verrast te zijn dat Lars Unnerstall tegen Willem II in het doel stond. "Met Jeroen Zoet ging het al een tijdje minder en je moet dan kijken hoe de andere keepers het op de trainingen doen. Als zij ook niet echt overtuigen, was Zoet misschien nog blijven staan", aldus Stevens. "Ik denk dat Unnerstall zo goed was dat Mark van Bommel niet meer om hem heen kon. Hij is ook goed, maar moet het nu wel laten zien natuurlijk."

Unnerstall maakte in het seizoen 2011/2012 zijn debuut in het betaald voetbal onder Stevens bij Schalke 04 na een blessure van de eerste doelman. "We hadden een oudere reservekeeper in de selectie, maar Lars diende zich vanuit de jeugd aan. Hij werd mijn man voor het doel", zo geeft hij aan. "Ik vond het een grote kerel met een enorm reactievermogen en bovendien was hij explosief en snel bij de grond. Hij is heel atletisch."

Stevens adviseerde in 2017 ook technisch manager Stan Valckx van VVV om de Duitse doelman vast te leggen. "Unnerstall is ook een persoonlijkheid", zegt de oud-speler en -trainer van PSV. "Hij brengt rust in de ploeg. Dat kan zijn wat PSV nu nodig hoeft, maar ik denk dat Zoet na deze teleurstelling ook nog wel eens sterker terug zou kunnen komen."


Discussieer mee op de forums


Tags

stevens unnerstall bommel zoet schalke valckx vvv

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 uur geleden
Drie Duitsers in de verdediging (twee centraal, 1 doelman) Viergever linksback en Humfries rechtsback dan heb je op papier een hele behoorlijke defensie....De rest van het elftal invullen met spelers die op de training eem goede indruk achterlaten. Meer kun je als trainer niet doen en dan maar hopen dat er iets van een balans ontstaat tussen de spelers... Vooral goed luisteren naar elkaar dan komt het uiteindelijk wel weer goed.
+4/-1

 
60 minuten geleden
Baumgartl zou ik niet op links-centraal zetten, want daar speelde hij erg ongelukkig.
Daarnaast vind ik Viergever de beste verdediger, dus die zou ik in het centrum laten staan. Anders wordt het centrum nog zwakker.
+1/-0

Van ttt is t goed wat te proberen als het allemaal niet goed loopt, er werd al een tijd op Zoet gemopperd, dus we zullen zien .
+3/-0

2 uur geleden (gewijzigd)
Jeroen heeft geluk gehad dat Unnerstall geblesseerd aankwam bij PSV. Straalt veel meer uit, tuurlijk moet hij het nog bewijzen aan de top, maar ik zag bv al 1 bal door hem "in enen" doorgespeeld worden naar de goede kleur... dat was al langer n ergernis van mij bij Jeroen.
Of bv dat uit de goal rennen en dreigen snel te gaan hervatten, maar toch elke keer weer terug lopen naar zijn doelgebied en zo kansen laten liggen. Dat moet hij echt nog leren Jeroen, n snelle uitgooi zoals Van Breukelen kon en ook Gomes, terwijl Jeroen al 27 is, hij staat te lang stil.
+3/-0

2 uur geleden
Het niveau van Zoet is ons al een tijd duidelijk. Als hij in vorm is is het een behoorlijke keeper, en als hij niet in vorm is dan laat het te gemakkelijk ballen door. Wat me vooral aan Zoet opvalt is zijn wisselvalligheid, en dat hij vaak een tijd uit vorm kan zijn.

Het zou me niet verbazen als Understall in potentie een betere keeper is. Ik vind het logisch dat hij Zoet ging vervangen, al had ik het wisselen waarschijnlijk een wedstrijd later in de interland-periode gedaan.
+2/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

barbecue beneliga bergwijn bommel bruma castellano crisis eredivisie feyenoord guti heerenveen hendrix ihattaren jong lammers lato lissabon malen oranje romario rosario rosenborg sadilek schwaab tinus unnerstall var vhtlsaw wethoudervanjuine zoet