Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Olympische Spelen

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Mooie ochtend hoor.

JV heeft een aardig stel tijdrijders voor komend seizoen.

 

+1/-0

Ja, nummer 6 in de odds en dan tweede worden. Ganna en Küng zullen wel balen, zo kort op de tweede plaats.

Maar het gaat natuurlijk vooral om het goud. De mannen-dubbel4-roeiers en de tijdrit bij de dames waren bonusgoud, met Dygert als favoriet. Daarmee liggen we weer een beetje op schema :).

 

+1/-0

Niet echt een reclame voor de judosport deze spelen. Niet alleen de Nederlanders, maar veel wedstrijden waarin er nauwelijks iets gebeurt en straffen zijn voor passiviteit en golden score. Misschien met meer tijd tussen de partijen dat ze wat actiever zijn.

Sowieso kunnen ze de onderdelen wel wat meer uitsmeren. Van Aert had duidelijk nog last van de wegwedstrijd en voor tennis is het bijna onmogelijk om alle drie de onderdelen mee te doen. Djokovic had met twee onderdelen al moeite. Je wil toch de beste prestaties laten zien? Hetzelfde geldt voor sommige zwem- en renonderdelen.

Wel een knappe vierde plek op de triatlon voor de mix, achter de drie topfavorieten. Met het zeilen ook wat meevallers hier en daar.

 

+1/-0

Helemaal eens. Ze zal weinig kans op een medaille gehad hebben, maar als een Femke van Heemskerk een halve finale laat skippen omdat ze 11 minuten na die race een finale moet zwemmen gaat er iets mis in de organisatie.

Judo was inderdaad verschrikkelijk om te zien. Alleen maar 'vechten' om de tegenstander drie straffen aan te naaien.

 

+1/-0

Er zijn vooral veel te veel Zwemonderdelen.

 

+1/-0

Aantal medailles bij het zwemmen slaat inderdaad helemaal nergens op, meen gisteren gelezen te hebben dat er 35 (!!!) verschillende onderdelen zijn. En in vergelijking met Rio waren er nu ook weer onderdelen bij gekomen.

Ik begin me wel steeds meer te storen aan de negatieve houding die er heerst bij de NOS en vooral bij sommige analisten. De algemene tendens is vooral dat de Nederlanders gefaald hebben als er geen goud wordt gepakt. Natuurlijk is er in een paar disciplines flink minder gepresteerd dan wat je vooraf had verwacht, maar het is nou ook weer niet zo dat die andere landen met een stel koekenbakkers die medailles gepakt hebben.

BMX was wat dat betreft een mooi voorbeeld. De presentator wilde een betoog houden dat Merel Smulders en Judy Bauw gewoon tekort komen om mee te kunnen doen waar die analist ingreep en zei dat dat veel te ver was. Een uur later pakte diezelfde Smulders na een uitstekende race een bronzen medaille.

Ik schakel steeds meer naar Eurosport of Sporza, maar aangezien ik vooral de Nederlanders in actie wil zien moet je het alsnog vaak met de NOS doen omdat de andere zenders (begrijpelijk) de voorkeur geven aan andere sporten. Maar het lijkt alsof ze het trucje van Voetbal Inside willen kopiëren door zo negatief mogelijk te zijn. Werkt alleen averechts in mijn ogen.

 

+1/-0

Ook soms wel jammer dat de huidige olympiers hun time to shine bij de NOS moeten delen in een soort compilatie van toen en nu. Hoewel ik eel een Andere Tijden Sport fan ben.

Krokowidjojo en ook Inge Jansen gaven wel het goede voorbeeld Ricardo. Blij zijn met het beste uit jezelf halen.

Al met al toch weer mooi om te zien allemaal. Nieuwe sporten ontdekken, enz. En die sporters.. 4 jaar naar zoiets toeleven, alles in het teken stellen. Onvoorstelbaar voor mij als leraar en brakke bierbuikzaalvoetbalkeeper.

Trouwens, bij Eurosport valt het geluid soms helemaal weg hier.

 

+1/-0

Wat een heerlijke laatste week zo met vooral al die medailles bij de atletiek. Met de 4x400 bij de mannen als absolute hoogtepunt

 

+1/-0

Ja, echt bizar voor een land als Nederland dat je zoveel breedte hebt in de Atletiek. Een wedstrijdje zonder Bonefatia of Bol en we hebben een vervanger. Hetzelfde geldt uiteraard voor het fietsen. Er is toch iets goeds gaande.

De verwachtingen vooraf waren torenhoog en de 13 gouden medailles voorspeld door de bookies waren niet te doen, maar ondanks een aantal gedoodverfde favorieten die het niet haalden (vd Breggen, vd Poel, diverse roeiers, Bouwmeester) komen we toch in de buurt. We zijn het hoogste EU land zelfs in het medailleklassement.

Wie weet kan Harrie na een goede nacht slaap de hattrick voltooien.

 

+2/-0

En dan weer de koppositie der EU-landen overpakken van onze oosterburen met Zilver op de marathon. Veel gekker moet het niet worden. Wat een prestatie van Nageeye! Voor de race stond hij niet eens bij de 30 favorieten in het lijstje, ondanks zijn 11e plek in Rio. De eerste medaille sinds 1980 op de marathon. En dan nog energie over hebben om zijn trainingsmaatje aan te sporen tot brons voor België.

 

+1/-0

Haha ja, bizar wat er deze OS allemaal gepresteerd is op atletiek-gebied. Hopelijk komen er nog een of twee medailles bij het baanwielrennen bij om het helemaal af te maken.

 

+1/-0

Eindigen met 36 medailles en als nummer zeven op de ranglijst, heerlijke OS. Terwijl je voor je gevoel toch nog aardig wat medailles te weinig gepakt hebt.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

PSV Forum » Andere sporten » Olympische Spelen