Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » PSV heeft strategisch een uitstekend beleid gevoerd

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Een stelling maar wel een die aanzet tot discussie.

jarenlang stonden wij bekend als koopclub. Hoewel we op papier steeds beleden dat we de jeugdopleiding erg belangrijk vonden, waren er op een paar uitzonderingen na weinig echte successen op dat front te melden.

Maar PSV ging stug door.
Er is de voorbije jaren strategisch fors geïnvesteerd in met name deze strategische tak. Er staan topfacilteiten. De jeugdscouting lijkt goed in elkaar te zitten.
Plan 2030 legt een duidelijke ambitieuze toekomstvisie neer.

Als je de huidige selectie bekijkt hebben we echt een groot stil vermogen op het veld lopen.
Spelers die nu sportief echt een aanvulling zijn, maar ook een forse transferwaarde vertegenwoordigen.

Er wordt gekeken naar de kabouters die inderdaad een gat geslagen hebben in eigen vermogen en begroting met de andere clubs.
Maar hoewel korte termijn PSV inderdaad niet aan kan haken, durf ik te beweren dat door de mindere financiele slagkrcht op korte termijn, maar tegelijk het sterke fundament wat is gelegd in de jeugdopleiding de wet van de remmende voorsprong nu omgekeerd haar opgeld zal gaan doen.

En zo draaien de panelen. Is Ajax nu meer de koopclub die daarmee haar doorstroming vanuit de jeugdopleiding strategisch een paar tandjes terug schakelt. Waar PSV nu juist meer "gedwongen" wordt de eigen jeugd meer kans te geven.
De faciliteiten, de sportieve mogelijkheden en de visie van de club vervullen een magneetfunctie op jong talent.
De kwaliteitsstandaard welke de jeugdopleiding momenteel hoog houdt, maakt dat we niveau leveren.
Als het eerste elftal de komende jaren sportief aan kan blijven haken, gaan wij binnen nu en 5 jaar de kloof naar Ajax in financiële zin een flink stuk dichten.

Ook commercieel is PSV inmiddels een aantal goede slagen aan het maken.
De Brainportconstructie is echt een gouden greep.
Het conglomeraat regionale bedrijven wat betrokken is, heeft een ongekend sterke financiële basis.
Duidelijk is dat er een regio chauvinistische samenwerking gesmeed is. Een samenspel tussen partijen waar de regio PR op een slimme manier in elkaar grijpt,

In de Rekeljaren is onze club door wanbeleid echt langs de rand van de afgrond gescheerd.
We kunnen en mogen allerminst op onze handen gaan zitten nu en er zijn altijd dingen voor verbetering vatbaar.
Maar het fundament is echt goed.

En daarvoor mogen we wel eens de veren uitdelen aan hen die ze verdienen vind ik

Dit bericht is gewijzigd op 1 oktober 2019, 21:46:33.

 

+1/-0

Eensch - maar wel met de voetnoot dat er in het huidige Jong PSV iets weinig echte kwaliteit rondloopt om te kunnen stellen dat de jeugd doorstroming inmiddels gebijteld zit.

Dat komt natuurlijk deels doordat o.a. Rigo, Obispo, Piroe, en Mauro Junior verhuurd zijn. Als er van die vier 1 of 2 het eerste halen dan kunnen we stellen dat we voor de korte termijn een succesvol beleid blijven voeren. Zo niet, dan stokt er toch iets, tenzij pakweg een Catic of Sidibe doorbreekt.

Er mag ook wel eens worden gekeken naar de kwaliteit, scouting en opleiding van verdedigers. Brenet is de enige naam die bij me opkomt wat betreft die is doorbreken vanuit de jeugd de laatste pakweg 10 jaar in die linie. That can't be right.

 

+1/-0

Schrijf jij Obispo en Teze al af; of met andere woorden Klump-Lato jij die 2 al? :denk

Ik zie ook even niet de toptalenten in de lichting die nu komt, maar ik zie bijvoorbeeld wel dat we spelers als Malen en nu weer die Ourhris van Feyenoord binnen winkelen en dat lijken me toch indicaties van een succesvolle uitstraling.

 

+1/-0

Maar Malen was natuurlijk niet echt een talent of jeugdspeler meer. Ik ben het er wel mee eens dat het goed is voor de uitstraling van de club dat een jonge speler de kans krijgt en doorbreekt maar het straalt niet echt af op de jeugdopleiding. Voorlopig lijkt alleen Mauro potentie te tonen, maar aanvallers ontwikkelen zich doorgaans wat sneller dan verdedigers. Alhoewel we Gakpo ook mogen meenemen in het gehele plaatje.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 02 oktober 2019 om 20:17:

Schrijf jij Obispo en Teze al af; of met andere woorden Klump-Lato jij die 2 al? :denk


Neen. Hoezo?

 

+1/-0

B O M M E L E N<

open/sluit de onderstaande quote:

Er mag ook wel eens worden gekeken naar de kwaliteit, scouting en opleiding van verdedigers. Brenet is de enige naam die bij me opkomt wat betreft die is doorbreken vanuit de jeugd de laatste pakweg 10 jaar in die linie. That can't be right.


Inhakend op deze opmerking van jou.

En Floris met zijn HTC, ik reken t/m jong pSV bij de jeugdopleiding voor het gemak.

 

+1/-0

Obispo en Teze zijn (nog) niet doorgebroken naar PSV1. Dat is denk ik de maatstaf hier. Ja, hopelijk komen ze er! maar dat m.i. is te veel koffiedik kijken om mee te nemen in deze beschouwing.

Ben ik nog iemand vergeten uit de laatste 10 jaar? Is het echt alleen Brenet? Hendrix kwam als CV maar maakte het in PSV1 alleen als VCM. Willems was meer een aankoop dan opleiding. We haalden ooit mannen als Manolev en Derijck, (en hadden dus echt niks beters rondlopen in Jong PSV voor die plekken).

Vergelijk dat eens met Feyenoord en Ajax.
Met De Vrij, Karsdorp, Kongolo, Veltman, Mazraoui, de Ligt, Riedewald, Tete kun je zo een rijtje opnoemen.

Onderstreept dat niet mijn punt? Brenet is the best we can do? (voor de laatste linie). Doen/deden wij iets niet wat zij wel doen?

 

+1/-0

Zeker is dat de maatstaf. Maar ik was dus gewoon benieuwd of jij die 2 al geklump-latood had oftewel afgeschreven.
Nog niet dus!

In deze, deze, deze dit topic meet ik het succes af aan het feit dat we een belangrijk deel van de selectie vullen met ( niet voor hoge transfersommen gekochte) spelers maar een instroom hebben van talentvolle jeugd die sportief maar ook financieel een flinke waarde vertegenwoordigen.

Als je Malen, little Stevie, Ibi jr en Rosy bij elkaar telt heb je naar mijn mening echt een enorme stille reserve.
De Cody-s van deze wereld zijn nog niet helemaal op waarde te schatten, waar de Zoeten en Jimmies weliswaar geen astronomische bedragen zullen opleveren maar nog altijd een aardige duit in het zakje zullen doen.

De waarde van een elftal wordt overigens substantieel mede bepaald door sportieve successen en juist daar heeft von Belmel vorig seizoen een lelijke mispeer gemaakt, onnodig.

 

+1/-0

Gakpo heeft als invaller al zijn waarde bewezen. Maar hij moet nog wel een stap maken naar basis speler die constant weet te presteren. Enigzins vergelijkbaar met Malen een jaar geleden. Ik heb er wel vertrouwen in.

Ihattaren, Bergwijn, Rosario, Gakpo, Hendrix, Zoet, en Sadilek zijn allen doorgestroomd vanuit de jeugd.

Malen is meer een aankoop in het segment van spelers die op het punt staan om door te breken. Dat is een segment waar PSV m.i. veel tijd in moet steken, naast de langere opleiding. We moeten de reputatie om de ideale club te zijn om die laatste stap te maken vergroten.

Van Bommel's neiging om bv vorig seizien een Ramselaar er naast te laten staan ten gunste van een piepjonge Ihattaren of Sadilek te laten starten ipv Hendrix is daarin essentieel.

Hoe de verhuurtrajecten gaan verlopen moeten we nog maar even zien. Rigo lijkt mij het grootste talent dat we hebben verhuurd, maar speeltijd is key.

 

+1/-0

Ik wil aan dat actuele lijstje graag Lam Sammers toevoegen.
Een beetje in de vergetelheid helaas, maar die begon dit seizoen echt zeer hoopgevend. Het feit dst van Belmel feitelijk met hem als vervanger voor jumping het seizoen in wilde, zegt m.i ook wel wat!

 

+1/-0

Lammers - natuurlijk hoor die erbij! Die gaat ook verkozen worden boven onze Griekse vriend in de tweede seizoenshelft.

Zo lang van Bommel hem maar niet op AM zet - daar vond ik hem niet zo uit de verf komen.

 

+1/-0

Helegaar met je eens. Lam is een typische spits, ik denk zelfs een verbeterde versie van Oentela.

 

+1/-0

De dag geprezen voor het avond was! :crap

Het vlaggeschip is namelijk stuurloos, de kapitein krijgt het schip niet meer op koers en dus moet er vanuit de controle-kamer nu ingegrepen worden.

Gelukkig komt de interlandpreiode nu eens niet als een ritme-verstoorder maar als een welkome onderbreking.
Ons management moet nu aantonen ook in crisistijd de goede dingen te kunnen en zullen doen.
Ik betreur het oprecht, maar de enige en juist zet nu, is van Bommel ontslaan.

 

+1/-0

Sadilek is niet goed genoeg, Guti bakt er niets van, Rosario is een huis- tuin- en keukenspeler, Viergever houdt een competitie met Boomwortel wie de slechtste centrumverdediger is en bij Dumfries houdt het ook niet over.

Eigenlijk word je alleen vrolijk van Ihattaren, Gakpo, Bergwijn en Malen en die zijn 17, 20, 22 en 20. Dat voor het middenveld beter had moeten worden ingekocht wisten we, maar nu de achterhoede het ook laat afweten zie ik het somber in. How to turn this around?

 

+1/-0

Begin met een LB halen.

Middenveld moeilijk in te schatten. Thomas leek OK in de korte beurt, wie weet waar Afellay staat.

Vraag is of de technische as De Jong - VBommel wel in staat is om topwerk af te leveren. So far, not so good.

 

+1/-0

We hebben volgens mij zelfs een aantal LB kandidaten gehaald.
Maar die komen niet aan spelen toe. Onze keepert Underberg ook niet, tot dat die in eens als konijn uit de hoge hoed wél aan spelen toekwam vorig weekend/
Sadilek en Rosy lijken echter de eerste 2 namen die Bommel op zijn wedstrijdformulier zet.
Verder niks dogmatisch aan hoor :slaap

 

+1/-0

We sluiten een tijdperk af.
"Het is zo" toon vertrekt. Met opgeheven hoofd, door de voordeur.
De balans opmakende denk ik dat Toon overall een goed beleid heeft gevoerd. Rust en stabiliteit in de organisatie. Gezonde financiële situatie, op veel strategische plekken zitten prima figuren. Ook heeft zijn periode een aantal mooie prijzen opgeleverd.
Hij verlaat de club en op zijn stoel komt een voetbaldier.
In het verleden zou ik daar niet zo gelukkig mee zijn geweest. Een voetbalclub in deze moderne tijd is een bedrijf wat bedrijfsmatig gerund moet worden.
Toch maak ik me nu minder zorgen.
De club is inmiddels embedded in een sterke zakelijke organisatie.
Wat Toon echt bovengemiddeld goed heeft gedaan is de hele brainport cs samenwerking.
Die is strategisch ijzersterk. Niet alleen in de vorm van sponsoring. Maar er is heel veel betrokkenheid van zakelijke zwaargewichten die samen de club omarmen en in verschillende gremia de club zakelijk aan de hand nemen. Met directe vertegenwoordigingen in de RvC maar op velerlei gebied meer.
Eigenlijk is PSV op dit moment een club die bestaat uit een voetbalteam, en een club wat bestaat uit een zakelijk team wat breed opgezet is en in verbondheid met de club en elkaar werkt.
Een uniek stuk netwerkmarketing wat in mijn ogen zwaar onderbelicht is maar de club echt verder brengt.
PSV is eigenlijk de spil, zeg maar de "golfbaan" van de zakelijke regio waar men in een gemeenschappelijk doel (PSV verder brengen) de onderlinge verbondenheid en saamhorigheid op velerlei gebied verder uitbouwt.
Het verdwijnen van Philips als hoofdsponsor en als feitelijke bestuurder van de club is achteraf gezien een blessing in disguise gebleken. "Het is zo "Toon is achteraf precies de juiste man op het juiste moment gebleken om dit proces te begeleiden.
We mogen hem zeer zeer erkentelijk zijn.

En nu, nu deze randvoorwaarden op deze manier zijn ingevuld, gaan we de volgende interessante fase in.
De club in handen van een echte voetbalman.
Als ons zakelijk team er voor zorgt dat de voetbalman niet opgevreten wordt door zakelijke beslommeringen en zijn aandacht vooral kan richten op voetbalzaken, kan dit grote kansen opleveren.
Want, laat ons wel zijn, goede sponsoren binnen halen levert veel geld op. Maar een goed functionerende voetbalacademie en vroeg gescoute toptalenten, leveren uiteindelijke vele, vele malen meer op!

In mijn ogen is daar ook waar Marcels eerste focus moet liggen. De jeugdopleiding? Zoals de Duitsers zeggen "Jein".
Nee, de scouting!
Daar is in mijn ogen de voorbije jaren onder de maat gepresteerd en veel geld verdampt met foute aankopen.
De scouting van met name het eerste elftal moet op de schop.
De scouting voor de academie lijkt beter op orde momenteel. Maar ook daar moet gekeken worden hoe we de Codys van de toekomst kunnen blijven vinden in de lokale markt. Maar zeker ook hoe we de Nonis en Malens van de toekomst op het goede moment naar Eindhoven kunnen krijgen.

 

+1/-0

Jeugd scouting is per definitie een gok.

 

+1/-0

En een vak

 

+1/-0

Dat wel. Maar het feit dat er jaarlijks spelers doorbreken is een teken dat het niet onbestaande is.

Dit bericht is gewijzigd op 2 juni 2022, 07:29:21.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » PSV heeft strategisch een uitstekend beleid gevoerd