Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oranje & overige interlands » Ronald Koeman

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Wat vinden jullie van Ronald Koeman als bondscoach? In eerste instantie was ik best positief, maar hij slaat aardig door met het vasthouden aan bepaalde spelers. Wat hebben Babel of Promes in hemelsnaam in het Nederlands elftal te zoeken. Promes zit zelfs bij Ajax op de bank, maar volgens het AD staat hij in de basis tegen Duitsland :huh :huh

 

+2/-1

Het is een relatief eenvoudig kwalificatietraject voor Oranje, dus voorlopig zit Koeman er nog wel even. Tenzij er een interessante trein langskomt natuurlijk!

 

+1/-0

Hij doet het gewoon prima. Meer dan logisch dat hij vast blijft houden aan bepaalde patronen. Zie bijvoorbeeld Babel vandaag. Wie nu nog loopt te janken over Koeman mist imo behoorlijk wat inzicht. Een verademing.

 

+2/-0

Dat hij het prima doet, wil niet zeggen dat je geen kritiek mag hebben. Er is nog zat aan te merken, ondanks de uitstekende resultaten. De manier hoe hij aan de wedstrijd begon sloeg nergens op. Hans Hateboer niet selecteren omdat hij te aanvallend is en dan vervolgens met vooruit geschoven vleugelverdedigers gaan spelen. Iets wat zowel Dumfries als Veltman totaal niet beheerst.

Van Gaal kreeg bakken aan kritiek terwijl hij met een zeer beperkte selectie maar net de WK finale mis liep vijf jaar geleden. Cocu werd hier drie keer kampioen in vijf seizoenen, maar kreeg ook een hele hoop shit over zich heen. Ik mag hopen dat er niet alleen zwart/wit puur naar de resultaten wordt gekeken en de rest maar wordt vergeten.

 

+1/-1

Koeman is een godsgeschenk voor het huidige Oranje. Juiste man op de juiste plaats en hij heeft een enorme klik met deze spelersgroep. Tevens was Dumfries gisteren erg slecht, maar is hij wel degelijk bij uitstek een naar voren geschoven vleugelverdediger. Het is gewoon razend knap dat je na het echec van Blind en de teleurstelling van Guus je zo snel herpakt met een elftal en de top van Europa kan bestrijden en verslaan.

 

+2/-0

Hij lijkt het prima gedaan te hebben rondom Ihattaren en diens keuze voor Oranje. Dit is toch één van de belangrijkere taken van een bondscoach.

 

+2/-0

Ik vraag me af wat hij heeft gedaan en kon doen, denk dat dit komt door van Bommel, De Jong en het belangrijkste... de spelersgroep van PSV. Hij heeft vaak gezegd dat het als een familie voelt en dat bleek ook wel in tijden van zijn crisis.

Dat Koeman het goed doet qua resultaten is wel duidelijk, hij heeft ook een portie geluk natuurlijk en dat dwing je denk ik af zoals van Gaal dat ook had. Ik denk dat hij vooral de juiste trainer voor deze groep is op het juiste moment in zijn carriere. Hierna lonkt Barcelona of een andere grote club.

 

+2/-0

Onder Koeman voelt het voor mij ook als gelijk. Zie geen persoonlijke club voorkeuren wat je voorheen wel nadrukkelijk kon zien bij veel van de vorige bondscoaches. Dat ervaar ik vooral als heel prettig.

 

+1/-0

Het enige wat ik niet snap is waarom Strootman en Vilhena er steeds bij zitten en bijvoorbeeld een Koopmeiners niet.

Maar ja, ik snapte het eerder ook niet van Babel en Promes zoals de topic opener, maar die renderen aardig.

 

+1/-0

Eens. Koopmeiners moet er zo snel mogelijk bij. Ben zeer gecharmeerd van die jongen. Met het oog op de toekomst moet deze jongen mee naar het EK. Aan opa Strootman heb je niks meer.

Wat zonde he. Strootman had echt een hele grote mijnheer kunnen worden en ik had persoonlijk ook dat gevoel. Die knieblessure die hij in het seizoen na zijn transfer naar Rome opliep heeft hem heel hard teruggeworpen en hij is nooit meer ook maar een beetje op zijn oude niveau gekomen.

 

+1/-0

De vraag is eigenlijk, in welke situatie ga je Strootman of Vilhena gebruiken? Stel F De Jong en Wijnaldum vallen uit, ga je dan voor Propper vd Beek Blind of ga je dan 1 op 1 vervangen met een linksbenige middenvelder? Als het antwoord nee is moet je de ervaren mensen thuis laten en de 'toekomst' oproepen zodat zij kunnen wennen zodat als het echt moet ze verder zijn.

Maar dan heb je ook nog Jong Oranje, waar spelers beter kunnen worden door op dat niveau de kar te moeten trekken. Ik heb liever dat Gakpo bij Jong Oranje speelt dan op de bank zit bij Oranje.

 

+1/-0

Nu heb ik toch wel wat licht leedvermaak bij Koeman en zijn Barcelona. Na de kritiek vroeger op Real altijd met het uitgeven van geld zijn ze dus nu zelf praktisch failliet. Ik gun Koeman ook weinig na het snelle vertrek bij Nederland en ook Barca met het snelle vervangen van de coach na het verlies tegen FC Bayern.

Misschien ook een wat overhaaste keuze van Koeman om voor Barca te kiezen uit al zijn enthousiasme, ondanks dat dit een zeer slecht moment is om in te stappen.

Verder ook wat spelers die ik weinig gun, zoals de dodelijk saaie Messi met zijn belastingontduiking, Griezmann met zijn hoofd. De sponsoring van Ajax met die zakken geld voor Dest en De Jong.

Maar goed, ze zullen wel weer coulance krijgen uit alle hoeken en volgende zomer weer bakken met geld uitgeven. En afgelopen woensdag werd de gouden pik weer eens ingezet.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Oranje & overige interlands » Ronald Koeman