Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Stan Valckx

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Stan Valckx (Arcen, 20 oktober 1963) is een Nederlands voormalige profvoetballer die doorgaans centraal in de verdediging speelde. Hij speelde van 1983 tot 2000 voor FC VVV, PSV en Sporting Lissabon. Valckx kwam daarnaast twintig keer uit voor het Nederlands voetbalelftal. Na zijn spelersloopbaan bleef hij in de voetbalwereld werkzaam in technische en bestuurlijke functies. Momenteel is hij manager voetbal bij VVV-Venlo.

Carrière als voetballer
Hij begon in het seizoen '83-'84 zijn loopbaan bij FC VVV, waar hij vijf seizoenen speelde, waarvan de laatste drie in de Nederlandse Eredivisie. PSV zag wel wat in Valckx, en trok hem aan voor het seizoen 1988/89. Valckx speelde hier tot 1992, waarna hij tekende bij Sporting Lissabon. Hier voetbalde hij twee seizoenen, en verkaste tijdens zijn derde seizoen in Portugal weer terug naar PSV. Valckx bleef tot het eind van zijn carrière bij PSV spelen. In zijn gehele loopbaan speelde hij 436 wedstrijden in nationale competities, waarin hij 30 keer tot scoren kwam.

Valckx was ook een Nederlands international. In totaal speelde hij twintig officiële interlands voor het Nederlands elftal. Zijn debuut maakte hij op 26 september 1990, in de met 1-0 verloren vriendschappelijk wedstrijd tegen Italië. Ook de Ajacieden Dennis Bergkamp en Frank de Boer maakten in die wedstrijd hun debuut voor Oranje. Valckx speelde ook op het wereldkampioenschap voetbal 1994 in de Verenigde Staten.

Carrière als technisch manager
Na zijn actieve carrière trad Valckx in dienst van spelersmakelaar Kees Ploegsma. In 2004 keerde hij als technisch manager terug bij PSV. Hij werd hier de opvolger van Frank Arnesen. Valckx zegde in 2008 het vertrouwen in algemeen directeur Reker op, onder meer naar aanleiding van interne onderzoeken in opdracht van Reker naar malversaties bij transacties waarbij Valckx betrokken zou zijn geweest. Er werden geen onrechtmatigheden gevonden, maar een vertrouwensbreuk was geboren en op 13 mei 2008 werd Valckx op non-actief gezet door de directie van PSV, waarna in juli definitieve ontbinding van het contract volgde.

Vanaf januari 2009 ging Stan Valckx als technisch directeur in dienst bij de Chinese club Shanghai Shenhua.

Vanaf augustus 2010 gaat Valckx aan de slag bij Wisła Kraków. Hij bekleedt wederom de functie van technisch directeur. Ook speelde hij een belangrijke rol bij het aantrekken van Robert Maaskant als trainer voor deze club. Op het behalen van de Poolse landstitel in 2011 volgde in 2012 een teleurstellende zevende plaats, waarna Valckx stopte bij de Poolse club. Hierna werkte hij als consultant in de voetbalwereld, met een bemiddelingsrol tussen zaakwaarnemers, spelers en clubs.

In juni 2014 werd Valckx door VVV aangesteld als adviseur voetbalzaken en in die functie verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie en de algehele scouting. VVV benoemde Valckx op 1 januari 2017 tot manager voetbal.

De Toekomst?
Inmiddels gepokt & gemazeld binnen de voetbalwereld. De kritiek op John de Jong & consorten begint aardig toe te nemen inmiddels & velen willen de Jong maximaal nog een seizoen de tijd geven om zichzelf te bewijzen. De schaduwlijsten zullen op de achtergrond ongetwijfeld klaar liggen.

Valckx is uiteraard een clubman, de periode Reker ligt inmiddels tijden achter ons waardoor de vraag uiteraard boven komt drijven: Is Stan Valckx klaar voor een tweede periode in Eindhoven?

Heeft inmiddels bewezen met lagere budgetten, aardige spelers binnen te kunnen halen voor VVV-Venlo. Echter, de dynamiek binnen de topclub PSV staat haaks op die van VVV, waar "mogen" anders is dan "moeten".

Laat de discussie hieronder maar losbarsten:

a) Hebben we Stan Valckx vergeven voor de fouten vanuit de periode Reker?
b) Staat Valckx op de schaduwlijst bij een -eventueel noodzakelijk- vertrek van de Jong?
c) Is Valckx klaar voor een tweede periode als verantwoordelijke voor het technisch beleid bij PSV?

 

+1/-0

a) ja
b) nee
c) nee

 

+3/-0

Ik ben ook voor vervanging van De Jong. Ongeschikt voor TD bij een topclub als PSV. Alleen was Valckx ook geen succes. Ik zie meer iets in Huiberts van AZ bijv.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 21 februari 2021 om 13:48:

a) ja
b) nee
c) nee


Idem.

a) ja
b) nee
c) nee

Deze man mag nooit technisch manager bij PSV worden.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Stan Valckx