Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » De vele blessuregevallen

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

In het ED vandaag een uitgebreid artikel over de blessuregevallen bij PSV de afgelopen twee jaar.

Bron: https://www.ed.nl/psv/overzicht-psv-ers-kenden-in-totaal-meer-dan-vijftig-blessureperiodes-in-de-laatste-twee-seizoenen~a2983efb6/

Wat opvalt:
- Bij winst op Leicester komen we op minimaal 60 wedstrijden dit seizoen. Dat is 50% meer dan de 40 wedstrijden in een seizoen zonder Europees voetbal en vroegere uitschakeling in de beker.
- Er zijn opvallend veel spierblessures.
- "Binnen de club is niet iedereen honderd procent overtuigd van het programma dat de coach volgt." Dus of de werkwijze van Schmidt over of onderbelasting in de hand werkt.
- Schmidt geeft in zijn boek aan dat hij de voorkeur geeft aan een vaste basis elf.

Of het met een andere trainer of andere medische staf beter was gegaan zullen we nooit weten. Maar het blijft opmerkelijk hoeveel blessuregevallen we hebben.

 

+1/-0

Ik ben echt heel erg klaar met die blessures en ben er zelfs ziek van.

Dat we zoveel wedstrijden spelen is geen zwakte maar een zegen en als we er volgend jaar weer zoveel spelen zou ik gelukkig zijn. We moeten wel zorgen dat we in de basis breed genoeg zijn dat we die 'workload' kunnen verdelen over een groep van pakweg 15 a 18 spelers die allemaal aan 30+ wedstrijden komen. Zo kun je spelers hier en daar fris houden en als je het slim doet dan kun je gewoon in thuiswedstrijden tegen het rechterrijtje er sowieso 2 per wedstrijd 'sparen'. Wat Roger dan doet of vindt dat ie moet doen is dezelfde spelers nog een complete warming up laten doen en nog 20 minuten mee laten voetballen en dat helpt niet mee zou ik zeggen.

Nog iets wat vaak onderschat wordt is dat het seizoen niet eindigt zoals ie begint. Kijk wat er is gebeurd met de speelminuten van Guti Mauro en Doan bv en wat er gebeurde met van Ginkel Obispo en Teze aan de andere kant. En dan heb je te maken met blessures en staat het weer op zijn kop. Vorig jaar had Ajax een team tot november, toen kwamen Rensch Timber Alvarez en Haller er ineens bij en bleef iedereen nagenoeg fris. Af en toe een wedstrijd makkelijk winnen en met rust met 3-0 voor staan helpt dan ook mee om wat door te wisselen.

De blessures die we 2 jaar lang hebben gehad is geen toeval. Het kan bijna niet anders dat het volgend jaar veel en veel minder is omdat er een andere technische staf is, een andere benadering en veel andere spelers. Als het volgend jaar nog steeds zo gaat dan ga ik pas echt twijfelen aan de 'Brainport' medische staf die we hebben.

 

+2/-0

Het zou al behoorlijk wat schelen als we eens stoppen met het halen van spelers die net wel/niet hersteld zijn van de meest gruwelijke of chronische blessures. Dan hou je iig nog wat over als er bij ons een een zware blessure oploopt.

Mja, na Thomas, Romero en Van Ginkel nog steeds niks geleerd. Nu zitten ze weer achter Cillessen aan.

 

+4/-0

Het zal sowieso een combinatie van factoren zijn, waaronder factoren waar wij geen enkele inzicht in hebben.

De blessures van onder meer Ramalho, Mwene en Boscagli zijn ontstaan na contactmomenten. Dat valt simpelweg nooit te voorkomen. Zie ook de blessures van Gakpo. Twee keer hard geraakt op zijn enkel, een keer verkeerd neergekomen na een luchtduel en een hersenschudding die hij opliep bij het Nederlands elftal.

Een aantal spelers uit de selectie is gewoon zeer blessuregevoelig. Zie Romero, Thomas en Van Ginkel die al jaren constant met blessureleed kampen. Madueke laat ik hierbij even buiten beschouwing. Ondanks dat hij nu vijf keer een hamstringblessure heeft opgelopen is dat pas in het afgelopen jaar ontstaan.

Het speelschema tegenwoordig is krankzinnig. Je zou 61 wedstrijden kunnen spelen indien je de finale van de Conference League haalt. Dat aantal ligt bovendien hoger omdat de meeste spelers (jeugd)international zijn. Aardig wat spelers zijn bovendien juist tijdens de interlandperiode geblesseerd geraakt. Zahavi en Doan raakten geblesseerd terwijl ze met hun land actief waren, Gakpo keerde tot twee keer toe terug met een blessure, Jong PSV'ers Fofana en Van de Blaak raakten zwaar geblesseerd in Zeist en volgens mij vergeet ik er nu nog twee of drie.

Dat schema gaat bovendien alleen maar erger worden omdat je nu een eindtoernooi krijgt middenin het seizoen terwijl dat normaal gesproken pas wordt gespeeld na het seizoen. De meeste clubs zitten al in de voorbereiding van het nieuwe seizoen als een EK/WK voorbij is. Nu zul je hetzelfde aantal wedstrijden moeten gaan spelen inclusief WK in dezelfde periode als nu het geval is. Zo lang spelen om de prijzen is inderdaad een zegen voor de club. Een lichaam zal echter op een gegeven moment ook gaan protesteren omdat het fysiek gewoon niet meer vol te houden is.

Wat betreft de selectie wat Sir Tinus aangeeft van 15 a 18 spelers die aan 30+ wedstrijden komen: je hebt nu al 18 spelers in de selectie die de 30+ hebben gehaald zonder interlands. En dat zullen er normaal gesproken 20 gaan worden als het seizoen voorbij is.

Ik zie regelmatig voorbij komen dat Ajax nauwelijks blessures heeft. Die hebben ook een aardige lijst van spelers die er zondag sowieso niet bij zullen zijn en spelers waarvan het nog hoogst onzeker is of ze in actie zullen komen. In totaal hebben zij dit seizoen ook al 28 verschillende blessures gehad binnen de selectie.

Natuurlijk zullen een deel van de blessures ook ontstaan tijdens/door de training. Het is voor ons echter totaal niet in te schatten hoe er getraind wordt aangezien vrijwel alles besloten is en dan ook lastig om daar wat over te zeggen. Bovendien is er in veel gevallen ook niet duidelijk om wat voor blessure het gaat en hoe deze is ontstaan. Zelfs de clubwatchers die betaald worden om (bijna letterlijk) 24/7 de club te volgen hebben daar geen goed beeld bij, laat staan wij als 'gewone' supporters. Zeker door die privacywetgeving is het als buitenstaander nauwelijks in te schatten wat er aan de hand is.

Het staat natuurlijk vast dat er een uitgebreid onderzoek moet komen hoe al deze blessures hebben ontstaan. Een deel valt simpelweg nooit te voorkomen, een deel gaat buiten jouw invloed (interlands), maar er zullen ook zeker blessures zijn geweest die achteraf wel voorkomen hadden kunnen worden. Of wellicht lichter waren geweest. Romero raakte vorig seizoen bijvoorbeeld zwaar geblesseerd terwijl hij na zijn blessurebehandeling in eerste instantie nog enkele minuten verder speelde. Hetzelfde met een van de hamstringblessures van Madueke. Waren die blessures uiteindelijk lichter geweest als ze al direct gewisseld werden?

Wat ik me vooral verbaasd heb is de eerste communicatie bij blessures en hoe deze uiteindelijk niet blijken te kloppen. Boscagli was uit voorzorg gewisseld en zou geen enkel probleem zijn voor de wedstrijden tegen Leicester en Ajax. Twee dagen later blijkt hij ernstig geblesseerd te zijn en zit zijn kalenderjaar er al op (zeven tot acht maanden werd nu op de persconferentie gezegd). Mwene raakte tegen Maccabi Tel Aviv geblesseerd na een tik op zijn knie. Een week later zat hij bij de selectie en was hij als twijfelgeval meegereisd voor de return in Israël. Daar zou op de afsluitende training gekeken worden of hij weer inzetbaar was of hij nog tot het weekend zou moeten wachten om weer te kunnen spelen. Inmiddels zijn we twee maanden verder.

 

+3/-0

Met Ramalho viel het destijds ook mee inderdaad, en die was vervolgens drieënhalve maand weg. Je zou bijna denken dat ze er geen verstand van hebben.

 

+1/-0

#stopfullgas. Terug naar #Nilislegacy

 

+1/-0

Nou ja, dat volgasvoetbal heeft inderdaad maar een partij problemen opgeleverd en dat zijn wijzelf. Vorig jaar omdat we elke tweede helft door de hoeven zakten en dit jaar nog meer vanwege de vele blessures. Nu zijn blessures altijd deels pech, maar spierblessures komen ook weer niet helemaal uit het niets.

 

+1/-0

Ik denk dat het aantal blessures wel samenhangt met het hoge aantal wedstrijden, maar niet persé met de trainingsintensiteit/speelstijl. Zondag tegen RKC was nou niet bepaald vol-gas-voetbal maar toch zijn er 2 blessures. Als je 50+ wedstrijden speelt, is er gewoon meer kans om door een botsing/tackle/verkeerd neerkomen na een luchtduel geblesseerd te raken. Bij Ramalho, Gakpo (2x), Mwene, Boscagli gebeurde dit bij PSV zelf tijdens wedstrijden. Bij de interlands gebeurde het ook Sangaré bij Ivoorkust, Doan bij Japan en Zahavi bij Israel. Dat is een behoorlijke lijst, maar het waren allemaal geen spierblessures, maar blessures aan gewrichten.

Het aantal spierblessures is vooral aanzienlijk bij Madueke hoog: 5x dit seizoen. Bij hem begin je je af te vragen of zijn lijf het wel aankan, want tijdens zijn minuten tegen RKC heeft hij zich eigenlijk nauwelijks ingespannen.

 

+1/-0

Watte weinig wordt belicht zijn de onwaarschijnlijk aantal kruisband blessures van de laatste 2 seizoenen: Romero, Ledezma, Boscgli, Sambo,Kreekels, van der Blaak. Wat gaat hier allemaal fout?

 

+1/-0

Vrijwel allemaal ontstaan door contactmomenten in de wedstrijd. Dat is botte pech

 

+1/-0

Die zijn er inderdaad relatief veel nu je het zegt. Ik ben alleen medisch niet goed genoeg onderlegd om te begrijpen is dit door hoge belasting kan komen?

 

+1/-0

Gakpo en Vertessen zagen er beiden niet goed uit vandaag … Vertessen leek een lies blessure - daar staat zeker tijd op. Gakpo weer de enkel …

 

+1/-0

Gakpo blijft maar gezocht worden op zijn onderbeen. Dus of hij moet zijn enkel versterken, of dit soort duels vermijden. Wel opvallend dat met al die trappen die we op zijn onderbeen hebben gezien, er nooit een straf op heeft gestaan die in verhouding stond.

Vertessen was overmoed. Hij kon de bal niet meer raken, en ging er toch voor (als hij 'm gepakt had was er natuurlijk een beste kans). Als je dan zo overstrekt, dan kan er natuurlijk snel wat stukgaan. Beetje zelfde als toen Ledezma vorig jaar geblesseerd raken. Soms moet je slimmer zijn.

 

+1/-0

Hoe komt het toch dat psv 3 geblesseerde cv heeft en geen goede vervangers in de selectie.

Al had psv nog wel een kans gehad op het kampioenschap dan is het toch vreemd dat er 3 cv geblesseerd zijn.

Nu is het niet zo erg meer omdat ze nergens meer om spelen maar het is toch wel vreemd zoveel geblesseerden.

Graag een onderzoek ivm wat doet r.schmidt verkeerd op de trainingen zodat ruud van nistelrooij hiervan kan leren en volgend jaar wel een fitte selectie heeft aan het einde van volgend seizoen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Psver1982 schreef op 10 mei 2022 om 14:59:

Hoe komt het toch dat psv 3 geblesseerde cv heeft en geen goede vervangers in de selectie.

Al had psv nog wel een kans gehad op het kampioenschap dan is het toch vreemd dat er 3 cv geblesseerd zijn.

Nu is het niet zo erg meer omdat ze nergens meer om spelen maar het is toch wel vreemd zoveel geblesseerden.

Graag een onderzoek ivm wat doet r.schmidt verkeerd op de trainingen zodat ruud van nistelrooij hiervan kan leren en volgend jaar wel een fitte selectie heeft aan het einde van volgend seizoen.De blessures van zowel Ramalho als Boscagli is ontstaan tijdens een contactmoment in een wedstrijd. Daar heeft een training verder niets mee te maken.

 

+1/-1

Hadden ze daar geen rekening meegehouden tijdens de winterse transferperiode toen was ramalho ook al geblesseerd. Toen hadden ze een extra cv moeten aantrekken.

 

+2/-0

Toen hebben ze bewust geen vervanger aangetrokken om Teze en Obispo de kans te geven. Op zich werkte dat wel want tijdens de revalidatie van Ramalho hebben die zich wel weten te redden (Teze in elk geval, Obispo bewees eigenlijk niet het niveau te hebben). Dat Ramalho terugkomt en vervolgens weer uitvalt, Boscagli lang geblesseerd raakt en Mwene nog altijd niet fit is, was in de winterstop niet voorzien (al kun je over de inschatting van Mwene twisten waarom ze er zover naast zaten).

 

+1/-1

PSV heeft in de winterstop ook wel degelijk geprobeerd om een verdediger aan te trekken. Tenminste, er waren lange tijd geruchten over een verdediger van Liverpool en het zou - gezien de afwezigheid van Ramalho - niet onlogisch zijn geweest.

Het niet hebben van een extra verdediger heeft ons achteraf gezien - nationaal - niet opgebroken. Al was het misschien wel lekker geweest als er een frisse, sterke verdediger was bij gekomen. PSV moet heel goed gaan bekijken wat ze komend seizoen met de selectie gaan doen. Op jongens als Thomas, Romero, Van Ginkel en misschien ook wel Obispo kun je niet rekenen. Nu loopt die eerste uit contract, maar fysieke belastbaarheid zou bij een club als PSV wel mogen meewegen bij wie je aantrekt.

 

+1/-0

Weer een lekker begin van de voorbereiding, waar met Mauro-Boscagli-Ramalho-Mwene gewoon een hele linie weg is. Dan kun je wel 30 verdedigers kopen, maar als de starters steeds niet fit zijn, schiet je weinig op. Het is hopen tegen beter weten in dat het met Ruud en Rutten een stukje beter wordt. Je kan beter zorgen dat er 1 speler meer fit is dan dat je een speler erbij haalt.

 

+1/-1

Allemaal blessures die nog van vorig seizoen zijn

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » De vele blessuregevallen