Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » [Beleid] Selectie seizoen 2019/20

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Prachtig dat het forum weer terug is! Laat ik dan maar gelijk aftrappen met een van mijn favoriete topics van het 'oude' psv.netwerk; de selectie van aankomende seizoen. Het idee is om hier niet een specifieke spelers te bespreken, maar meer een weergave van wat je verwacht/hoopt/vreest wat er nog gaat gebeuren.

Om maar alvast even een (korte :D ) start te maken:

We hebben natuurlijk al aardig wat transfers voorbij zien komen, zowel inkomend als uitgaand. PSV ving zo'n dikke 25 miljoen, terwijl ze voor zo'n 27 miljoen investeerde. Duidelijk wel dat PSV rekent op een grote uitgaande transfer, want normaliter spendeert PSV zo'n 40-60% van z'n inkomsten aan nieuwe transfers (afgelopen seizoen uitgezonderd). Wat verwacht of hoop ik nog dat er gaat gebeuren?

Keeper:

Met Zoet, Unnerstal en Ruiter hebben we ook papier een mooi keeperstrio. Helaas pakt dit in de praktijk anders uit. Zoet voor Ruiter vervangen gaat niet gebeuren, dus het is wachten totdat Unnerstal fit is. Mocht die laatsgenoemde zich nog voor eind augustus in de basis knokken (lijkt me sterk gezien z'n blessure en gebrek aan wedstrijdritme), dan verwacht ik nog een vertrek van Zoet voor 8 a 10 miljoen (al ben ik nu wel erg positief). In dat scenario zie ik graag dat PSV dit geld steekt in een talentvolle jonge keeper, gezien onze jeugdtalenten (van Osch, van de Meulenhof) PSV 1 niveau niet gaan bereiken.

Verdediging:

Met Dumfries, Lato, Teze en Boscagli voor de vleugels en Viergever, Baumgartl, Sainsbury en nogmaals Boscagli voor het centrum zitten we in ieder geval kwantitatief goed. Kwalitatief hangt volledig af van het niveau van Baumgartl en Lato, onmogelijk om dat op dit moment in te schatten. Voor de start van het seizoen had ik Luckassen graag erbij gehouden, ook omdat hij een optie is als verdedigende middenvelder. Maar op basis van de afgelopen wedstrijden is het gewoon 'game over'. Verpatsen voor max 1.5-2 miljoen, geen vervanger nodig.

Middenveld:

Wat mij betreft de meest interessante linie, gezien er nog voldoende plaats is voor verbetering en een aantal uitgaande transfers mogelijk zijn. Op de nominatie om te vertrekken: Hendrix, Ramselaar en Pereiro. Geschatte opbrengst: een dikke 20 miljoen. Wat zijn vervolgens de smaken die we hebben? Pereiro en Sadilek de meer controlerende/stofzuiger opties, met Guti, Ibi en Thomas heb je een aantal spelmakers/creatieve krachten en Ihattaren is de enige 'tien' van dit gezelschap.

Wat moet er nog gebeuren? Wat mij betreft hoeven Ramselaar en Hendrix niet te worden vervangen. We hebben vijf opties voor de twee centrale posities, wellicht iets aan de magere kant controlerend gezien. Sadilek is natuurlijk een stofzuiger pur sang, Rosario iets minder. In geval van blessures/schorsingen etc kunnen we altijd nog een jongen als Boscagli een linie naar voren halen, al moet dit niet structureel worden. Bovendien, als je nu nog een centrale middenvelder haalt, dan schrijf je Rigo ook zo goed als af. Ik heb namelijk goede hoop dat die na een vol seizoen Sparta echt kan meedingen naar een plekje bij PSV.

Voor de nummer tien positie is het natuurlijk een ander verhaal. Gezien de (voormalige) interesse in Berghuis en (blijkbaar) Jahanbakshk is het duidelijk dat PSV op zoek is naar een multifunctionele speler die zowel op de vleugels als op 'tien' uit de voeten kan. Iemand met een steekpass, inzicht, bewezen scorend vermogen en een goed schot. In de Eredivisie zie ik eigenlijk maar een optie en dat is Doan van Groningen. Kan op de vleugels en op tien, is een speler die het verschil maakt met z'n intelligentie, passing en functionele techniek (niet kracht en/of snelheid zoals onze huidige buitenspelers). Bewezen scorend vermogen is echter niet het geval, 15 goals in twee seizoenen is niet bepaald indrukwekkend. Ik denk echter dat de potentie zeer zeker daar is. Kosten? Een dikke 10 miljoen schat ik. Hiermee schrijf je overigens wel Mauro af, tenzij die zich richt op een rol op de flanken voor aankomende seizoenen.

Aanval:

Dan onze meest besproken linie. Dat Lozano gaat vertrekken staat wel vast en is wellicht ook geen verkeerde zaak. Zoals eerder besproken heeft PSV zo'n 25 miljoen binnengehaald. Tel daarbij de transfersommen voor Luckassen, Pereiro, Hendrix, Ramselaar (nog eens zo'n 25 miljoen) en Chucky (min 40) bij op en je komt uit op zo'n 90 miljoen, waarvan 27 al is uitgegeven en ik graag 10 zie gaan naar Groningen voor Doan, in totaal dus zo'n 37 mil uitgegeven. Dan verwacht/hoop ik dat PSV nog wel een potje heeft om een aanvallende versterking te halen.

Wat moet er nog gebeuren? Wat betreft de vleugels hoeft er van mij niks meer bij. Met Bergwijn (ja, ik ga gewoon heel optimistisch uit van nog een seizoen Bergwijn) en Bruma op de vleugels, verscheidene multifunctionele aanvallers (Malen, Doan) en onze talenten Gakpo en Aboukhlal lijkt het me prima zo.

Dan komt het absolute pijnpunt, de spits. Wat ga je in godsnaam met de spits doen? Malen lijkt me optie nummer 1 (al mag die wel ein-de-lijk eens verlengen), Piroe, een ouderwetse goaltjesdief, is nu optie 2. Eigenlijk is het vrij duidelijk dat er een ervaren, kopsterke spits nodig is, al is het maar voor vanaf de bank. Maar koop lijkt me gewoon absoluut niet verstandig, ondanks de sportieve crisis, en dat beperkt de opties toch wel. Het probleem is dat je vier spitsen onder contract hebt staan, allemaal in de leeftijd 20-22, en waarvan ze alle vier nog voldoende potentie hebben. Haal je nu een spits voor, laten we zeggen, 6 a 7 miljoen, dan schrijf je minimaal een van de jongens af. Al met al een erg lastig verhaal.

Zo, dat is was 'm dan. Ik heb 't extra kort voor jullie gehouden :B

 

+4/-0

Kan er grotendeels in meegaan, wat betreft het middenveld is de nood het hoogst denk ik. Als ik kijk naar haalbare middenvelders met bewezen kwaliteiten, is de Noor Markus Henriksen volgens mij een uitstekende optie. Speelt al een paar jaar in Engeland bij Hull City, weliswaar al even in de Championship (daarvoor ook basisspeler in de Premier League) maar is daar lang aanvoerder geweest en nu aanvoerder af omdat hij aangegeven heeft naar een andere club te willen. Als hij het niveau van het laatste jaar AZ haalt, is hij een zeer bruikbare speler met scorend vermogen en leiderschapskwaliteiten. Heeft ook de nodige power en diepgang. Vaste international bovendien, heeft de ervaring die we missen.

 

+2/-0

Ik hoop dat er nog aardig wat gaat veranderen aan de basis 11. Punt naar achteren en stoppen met lammers of bergwijn op 10. Dat slaat nergens op.

Betreft de achterhoede lijkt het me erg interessant om met de volgende vijf namen uiteindelijk te gaan spelen:
Viergever - Boscagli - Baumgartl - Dumfries
Unnerstall

 

+1/-0

Heerlijk dat ons forum terug is en met name dit soort topic waarbij gefundeerde meningen prima leesvoer zijn en soms ook de vinger op de zere plek leggen. Ik kan eigenlijk redelijk kort zijn mbt mijn mening en de dingen die moeten gebeuren;

1) Kwantitatief is het volle bak, maar er is te weinig kwaliteit

We hebben 8 middenvelder, maar geen onbetwiste nr 10. We hebben 6 buitenspelers, en ze willen allemaal liever van links dan van rechts (en zijn ook beter op links). We hebben 4 centrale verdedigers, maar er is er blijkbaar geen één die een inspeelpass heeft. We hebben 5 (voor PSV begrippen) toppers van aanvallers die op alle posities uit de voeten kunnen, maar waar is de ervaring? Samenvatting = Geen balans.

2) Standaard situaties kan een team maken of breken

Aanvallend gezien komen we onwerkelijk veel kopkracht te kort. Met Bergwijn op 10 en Malen in de spits hebben we echt een probleem. Dan blijft er nog over; Rosario (hoeveel doelpunten heeft hij met de kop gemaakt?) Dumfries (prima kopper) en 2 CV's. Met 4 aanvallende koppers bij standaardsituaties ga je geen groot gevaar stichten. Verdedigend hetzelfde verhaal natuurlijk. Enige voordeel is dat we er wel ongelooflijk snel uit kunnen komen ALS we een kopduel winnen. En tot slot; de vrije trap. Wie moet dat in godsnaam bij ons doen? Ik zag in de voorbereiding Hendrix, Luckassen etc. Dan heb je weinig 'vrije' doelpunten. Correctie; Te weinig.

3) Er is maar één speelplan, en dat is makkelijk te verdedigen

De grote kracht van katapult voetbal (inzakken en snel eruit in de counter) is een fantastisch speelplan in uitwedstrijden, als je voor staat of als je de mindere ploeg bent. Maar de zwakte is dat het zo voorspelbaar is en eenvoudig te verdedigen als de tegenstander zich in laat zakken. Bruma, Malen, Bergwijn, Lozano... allemaal spelers die ruimte nodig hebben. Katapult voetbal moet een optie zijn, een kaart die je kunt spelen als plan A niet lukt, maar het mag nooit een plan A zijn voor een club wat vaak de bovenliggende partij is. Omschakelen kan met ons spelersmateriaal niet, tenzij Lammers beter terug komt dan dat ie was.

De oplossingen zijn er wel en daar moet Jonh de Jong op focussen. Ik vind dat we 16 a 18 perfecte spelers hebben voor hun specifieke rol, maar we missen die 1 a 2 toppers die ervoor zorgen dat de rest rendeert in dat waar ze goed in zijn.

1) Pereiro/Ramselaar/Hendrix weg -> 1 onbetwistte nr 10 die het liefst lengte heeft en een steekpass kan en wil geven.
2) Lozano verkopen weg -> 1 centrale aanvaller halen met kapstokfunctie. Hoeft geen begenadigd voetballer te zijn als ie maar kan koppen en makkelijk scoort. Hoeft niet eens gekocht te worden. Leeftijdscategorie 25+ zou ook niet verkeerd zijn.

Dan hebben we nog steeds keuzes genoeg, maar wel meer mogelijkheden.

 

+3/-0

Zo HEHE..... eindelijk weer ons forum terug!!!

Ik ben minder negatief dan de meesten, maar ik ben nog steeds wel negatief. Nooit in de geschiedenis van succesvolle ploegen, ontbrak er een onbetwiste leider op het veld, met een goede staat van dienst en de voetballende kwaliteiten om een team op sleeptouw te nemen. Een van Ginkel, Guardado, van Bommel zelf, Cocu, Ooijer, etc, etc. Afellay zit nog voor onbekende tijd in de ziekenboeg en verder hebben we alleen Zoet en Viergever, wat simpelweg ondermaats is. Ik ben helemaal voor het inpassen van talentvolle eigen jeugdspelers, maar deze verjonging van de selectie gaat HE-LE-MAAL nergens over. Het lijkt verdomme Wenger wel, die heeft heel Arsenal naar de malle moeren geholpen met dat beleid.

Daarnaast is van Bommel absoluut een van mijn clubhelden, maar als trainer focust hij zich op de verkeerde dingen. Het gaat niet om beter zijn dan de tegenstander of meekunnen met betere ploegen, het gaat om WINNEN. Cocu had dat gedeelte prima voor elkaar. Eerst zorgen dat je weet hoe je kunt winnen, daarna kijken of dat op een mooie manier kan. Ja je was ‘beter’ dan Basel, niet minder dan Ajax, beter dan Twente, maar daar kopen we helemaal niks voor.

We hebben een goede sterke middenvelder nodig, een nummer 10 en nog een sterke centrumspits. Liefst met wat bagage en groeipotentie, zoals destijds Luuk de Jong. Maar de technische mensen ogen wat mij betreft nog wat groen, inclusief John de Jong. Blind voor de realiteit.

Dat gezegd hebbende, een seizoen eindigt anders dan dat hij begint. Ik heb altijd geroepen dat je maar liever goed kunt eindigen dan goed starten. Deze ploeg moet nog door wat dalen gaan om te groeien.

 

+2/-0

https://www.vi.nl/nieuws/psv-nog-niet-klaar-op-de-markt-van-bommel-hoopt-op-meer-ervaringlink

"De coach van PSV wil meer ervaring aan zijn ploeg toevoegen."

Dat is prima. Nu nog de goede types halen (spits, dynamische middenvelder).

 

+2/-0

We hebben zoveel talent voorin, volgens mij kun je daar prima mee weg komen als je middenveld maar in balans is.

Dus een ervaren, scorende loper die bij voorkeur kopsterk is en een goede pass heeft is van harte welkom.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 16 augustus 2019 om 15:47:

We hebben zoveel talent voorin, volgens mij kun je daar prima mee weg komen als je middenveld maar in balans is.Hebben te veel kansen nodig. Zoals iemand anders al zei, het zijn vooral aangevers, geen afmakers. En nog super jong.

 

+1/-0

Dit was ook altijd één van mijn favoriete topics, mooi dat ie weer terug is!

Mijn overpeinzingen per linie:

Doel:

Ik zit een beetje in dubio over onze eerste keus Jeroen Zoet. Al een paar seizoenen verwacht ik dat hij vertrekt naar een laagvlieger in Engeland, maar ondertussen begint hij aan alweer zijn 6e seizoen PSV 1. Dit seizoen is hij niet sterk begonnen, en je voelt dat de opinie - ook op dit forum - neigt naar Unnerstall. Maar kun je Zoet zomaar afserveren voor de keeper die we van VVV hebben gehaald? En is ie wel echt beter? Ik gun Zoet een vertrek door de voordeur, maar als je hem er nu uit haalt, dan zal dat hard aankomen bij hem. Een verkoop deze maand zou misschien het beste zijn voor alle partijen! Met Unnerstall en Ruiter heb je dan 2 prima keepers, daar kan prima een jeugdkeeper als 3e man achter fungeren.

Verdediging:
Vorig jaar onze zwakste linie, en de vraag is of de investeringen hebben geleid tot verbeteringen. De eerste indrukken van Baumgartl zijn positief, maar onze 2 nieuwe mannen aan de linkerkant moeten alles nog laten zien. Dat is dus afwachten. Met Schwaab erbij, en Teze als alternatief op rechts, kun je met een gerust hart afscheid nemen van Sainsbury en Luckassen. Jammer dat de laatstgenoemde het niet heeft kunnen waarmaken, daar had ik op zich grotere verwachtingen van.

Middenveld:
Op het middenveld moet er eigenlijk nog een regisseur bij. Sinds het voorjaar probeert Van Bommel het, om één of andere vage reden, met een spits op 10. Eerst met Luuk de Jong, daarna met Sam Lammers en nu weer met Stevie Bergwijn. Ik vind dat te opportunistisch, en ik denk eigenlijk dat dit voorkomt uit het gebrek aan zo'n regisseur. Pereiro had het kunnen zijn, maar blijft daarvoor te flegmatiek en te afwezig. Als hij ook maar een fractie van de drive van Sadilek zou hebben, was het hele 10-probleem opgelost...

De vraag voor nu is, wat mag je van Afellay verwachten dit seizoen? Hij zou die regisseur kunnen zijn. Maar hoe goed is hij nog? En belangrijker: hoe fit? Dan hebben we Guti, een speler waar iedereen vorig seizoen in de 2e helft naar snakte, maar die nu na elke wedstrijd door sommigen als zondebok wordt gezien. Terwijl hij als één van de weinige middenvelders een échte voetballer is.

Ihattaren is nog erg jong, maar ik ben onder de indruk van zijn fysiek in de eerste wedstrijden van dit seizoen. Ik denk dat hij de toekomstige regisseur van PSV kan zijn, maar ik zou hem meer vanaf de zijkant laten komen in deze fase van zijn carrière, hij moet nu nog niet continu de druk voelen dat hij de spil van het elftal moet zijn.

Dan heb je met Sadilek, Rosario en Hendrix drie "controleurs", waar ik bij Rosario nog af en toe een vlaagje 'echt voetbal' zie met een snelle inspeelpass. Van mij mag Hendrix vertrekken. Toen Guardado vertrok, kwam hij in de basis, maar dit was echt een aderlating op kwalitatief gebied, en dat heeft het voetbal van PSV geen goed gedaan. Nu is ook voor Hendrix het moment om "door de voordeur" te vertrekken, anders wordt het voor hem ben ik bang een Ramselaar-seizoen (die van mij ook uiteraard mag vertrekken). Van Thomas verwacht ik niks, maar wie weet kan hij dit seizoen verrassen als hij straks weer wedstrijdfit is.

Samengevat: PSV moet heel snel een speler halen die de spelmaker kan worden, of Afellay moet snel fit worden en die rol gaan vervullen. In de rug kan die man gedekt worden door Guti en Rosario. Eventueel kan Afellay ook in die rol uit de voeten, waarbij je ook Sadilek nog als back-up hebt. In ieder geval moet er mijns inziens héél snel gestopt worden met dat experiment met pure aanvallers op 10.

Aanval:
Ervan uitgaande dat Lozano wel vertrekt, denk ik dat dit de meest ingewikkelde linie is qua halen van eventuele versterking. Malen krijgt de kans als 1e spits en ik vind dat hij het tot nu toe niet slecht invult. Sam Lammers is een ander type speler die ook heel goed in de punt kan spelen, maar helaas is hij voorlopig uitgeschakeld. Plan B is er dus niet meer, voorlopig.

Bruma, Bergwijn en Gakpo moeten van mij gewoon als flankspeler worden opgesteld. Hierbij kan Stevie dat wel makkelijker wat vrijer invullen. Hij kan zich best wat laten inzakken naar het middenveld, en daarmee ruimte creëren voor de back. Of hij kan in het centrum opduiken naast Malen. Maar voor het positiespel en de balans is het funest als Stevie dat gaat doen als centrale middenvelder.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om met Bergwijn en Malen in de punt te spelen. Je kunt dan het middenveld versterken en Ihattaren of Thomas erbij zetten.

Ik weet niet of ik het verstandig vind van PSV om een ervaren spits te kopen. Je moet Malen er nu niet uithalen, en met Sam Lammers komt er over een paar maanden weer een goede, kopsterke optie bij. Alleen als je nu écht een buitenkansje kunt halen, zou je dat moeten doen.

Mijn ideale plaatje ziet er dan als volgt:

-------------------------- Unnerstall -----------------------------
- Dumfries ---- Baumgartl ------------ Viergever ----------- Lato -
-------------------------------------------------------------------
--------------- Rosario ------------------ Guti--------------------
--------------------------- aankoop -------------------------------
-------------------------------------------------------------------
--- Bergwijn --------------- Malen ---------------------- Bruma ---

Met Schwaab, Boscagli, Afellay, Ihattaren, Lammers, Gakpo en eventueel Thomas als belangrijke invallers.

 

+1/-2

Zou Steven Defour nog een optie kunnen zijn?

 

+1/-2

open/sluit de onderstaande quote:

Frisky.Dingo schreef op 18 augustus 2019 om 12:02:

Zou Steven Defour nog een optie kunnen zijn?Staat voor een terugkeer op de Belgische velden, Royal Antwerp. Moeten we trouwens ook niet meer willen. Speelde vorig jaar maar zo'n 700 minuten voor Burnley, heeft erg gesukkeld met blessures. Gezien z'n leeftijd (31) gaat dit weken, zo niet langer, duren om weer wedstrijdfit te worden. Is overigens ook nog eens van de bestbepaalde spelers bij Burnley, salaris ligt rond de 2.5 miljoen.

Maar qua categorie spelers is dit wel uitstekend natuurlijk. Als je bijv. eens kijkt naar middenmoters en degradatiekandidaten in Spanje en Italie, daar loopt echt voldoende kwaliteit rond en ook nog eens betaalbaar. Zo heeft Torino afscheid genomen van Ljajic (27) voor 6,5 mil plus 1,25 huursom (Besiktas) en ging Portu (27) na een uitstekend seizoen bij Girona voor 10 miljoen naar Real Sociedad. Dat zijn qua leeftijd, kwaliteit en financien wel de spelers waar PSV naar kan kijken.

 

+1/-2

https://www.ed.nl/nederlands-voetbal/monsterklus-voor-psv-hoe-compenseer-je-vijftig-goals~aafc7bab/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitterlink

Als je 50 goals moet compenseren, waarom dan een hele dure middenvelder van Groningen willen halen, die amper scoort? Of een linsbuiten in de spits zetten. Het is allemaal niet handig.

Trek de buidel voor echte versterking met goede cijfers. Anders beter niet doen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 16 augustus 2019 om 20:32:

-------------------------- Unnerstall -----------------------------
- Dumfries ---- Baumgartl ------------ Viergever ----------- Lato -
-------------------------------------------------------------------
--------------- Rosario ------------------ Guti--------------------
--------------------------- aankoop -------------------------------
-------------------------------------------------------------------
--- Bergwijn --------------- Malen ---------------------- Bruma ---

Met Schwaab, Boscagli, Afellay, Ihattaren, Lammers, Gakpo en eventueel Thomas als belangrijke invallers.Ik zou met Boscagli spelen ipv Lato vanwege de defensieve en offensieve spelsituaties aangezien we te weinig koppers hebben. Voor de rest ben ik het helemaal eens. Met Lammers/Pereiro/Gakpo/Ihattaren zoveel kwaliteit die we kunnen brengen dat ik daar geen nieuwe spits meer bij zou voegen.

Die aanvallende middenvelder is trouwens wel echt een lastige om te vinden ben ik bang.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 20 augustus 2019 om 09:19:

https://www.ed.nl/nederlands-voetbal/monsterklus-voor-psv-hoe-compenseer-je-vijftig-goals~aafc7bab/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitterlink

Als je 50 goals moet compenseren, waarom dan een hele dure middenvelder van Groningen willen halen, die amper scoort? Of een linsbuiten in de spits zetten. Het is allemaal niet handig.

Trek de buidel voor echte versterking met goede cijfers. Anders beter niet doen.We zien dit toch ieder jaar bij elke club? Er staan altijd andere spelers op en zoals het er nu uitziet moeten onze voorste 3 a 4 samen ook wel op 50 goals kunnen komen.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 20 augustus 2019 om 12:21:

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 20 augustus 2019 om 09:19:

https://www.ed.nl/nederlands-voetbal/monsterklus-voor-psv-hoe-compenseer-je-vijftig-goals~aafc7bab/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitterlink

Als je 50 goals moet compenseren, waarom dan een hele dure middenvelder van Groningen willen halen, die amper scoort? Of een linsbuiten in de spits zetten. Het is allemaal niet handig.

Trek de buidel voor echte versterking met goede cijfers. Anders beter niet doen.We zien dit toch ieder jaar bij elke club? Er staan altijd andere spelers op en zoals het er nu uitziet moeten onze voorste 3 a 4 samen ook wel op 50 goals kunnen komen.


En das te weinig,om kampioen te worden minimaal 80 goals.

 

+2/-0

https://www.ed.nl/psv/stijn-schaars-keert-terug-bij-psv-en-gaat-binnen-de-jeugdopleiding-aan-de-slag~a54dd8dd/link

Men heeft de oplossing gevonden voor het gebrek aan ervaring: Stijn Schaars! ;)

 

+1/-0

PSV staat in mijn ogen voor een hele belangrijke beslissing voor de komende jaren. Er MOET nu doorgeselecteerd worden. Kampioen ga je never nooit worden, dus maak nu je keuzes voor de toekomst:

- Gakpo meer minuten
- Laat die zogenaamde grote talenten uit de jeugd maar eens aan het grote werk ruiken
- Viergever in de winterstop vervangen door een hele goede jonge centrale verdediger
- Nieuwe goede linksback halen in winterstop en Lato terugsturen.
- Zoet per direct eruit en Unnerstall erin
- Rosario komt tekort. Doorselecteren in de winterstop.
- Van Bommel eruit

Dit moet gaan gebeuren anders zie ik het heel somber in de komende 2-10 jaar.

 

+1/-0

Wel grappig om in dit topic terug te lezen waar ik, en sommige met mij, Ihattaren niet eens een basisplaats toedichtte begin augustus :)

Maar dit wordt wel weer relevant want de transferwindow komt eraan en PSV zou geld moeten hebben om iets te doen. In tegenstelling tot de zomer is dit niet vaak een drukke transferperiode buiten het feit dat PSV 2 jaar geleden een absurd hoog bedrag voor Maxi Romero neer had gelegd. Van Ginkel werd ooit aangetrokken op de laatste avond van de window en Locadia werd voor de hoofdprijs verkocht.

Buiten het trainer probleem en het gebrek aan een linkback vraag ik me af wat PSV nou ECHT nodig heeft. We hebben een dozijn goede aanvallers en krijgen daar Lammers bij. Met Thomas Rosario Hendrix Guti Sadilek hebben we 5 spelers voor 1 a 2 posities.

Is het flink investeren in een goede linksback voldoende als we een nieuwe trainer hebben? Is een linksback voldoende als we geen nieuwe trainer hebben? Kunnen we de verkopen van Ihattaren Bergwijn en Malen uitstellen?


code:

Unnerstall
Dumfries Baumgartl Viergever ?????
????
Ihattaren ????
Doan Malen BergwijnDoan is de beste optie op rechts zolang Ihattaren en Malen op hun eigen positie staan. Als Lammers echt topfit wordt zou hij op 9 kunnen en Malen vanaf rechts zoals Bergwijn van links komt.

 

+1/-0

Unnerstall - Dumfries - Baumgartl/Teze - Hendrix - Viergever - Guti - Ihattaren - Thomas - Doan - Lammers - Bergwijn. Malen heb ik maar even buiten beschouwing gelaten vanwege zijn blessure. En Rosario vind ik een speler die eerder bij Spakenburg hoort dan bij PSV. Er is gewoon geen gebalanceerd elftal te maken van deze onthutsend zwakke selectie. Een linksback, een centrale verdediger, twee goede verdedigende middenvelders, we komen minstens vier spelers tekort die ook maar een beetje Eredivisie niveau lijken te kunnen halen.

 

+3/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » [Beleid] Selectie seizoen 2019/20