Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Rick van Drongelen

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV scout over het algemeen een speler intensief en als ze volledig overtuigd zijn komen ze in actie. Soms lukt het niet of gaat het net niet door en komen ze op een ander moment terug.

In 2017 gaf hij aan; "Als die kans er was, had ik misschien ook wel graag die stap gemaakt", zegt Van Drongelen tegen de NOS. Clubs als PSV en Feyenoord haakten af door de transfersom, naar verluidt vier miljoen euro. "Dat is hun keuze. Als PSV door had willen pakken, zou ik daar ook over nagedacht hebben. Achteraf ben ik blij met HSV. Ik zit daar op mijn plek."

PSV vond terecht op dat moment 4 miljoen wel erg veel. Een beetje een Kik Pierie situatie waarbij Ajax het nu bv wel aandurft omdat ze geld genoeg hebben. De financiele situatie bij PSV is ook al een stuk beter en mede daarom denk ik dat dit wel een hele realistische aankoop zou kunnen zijn in 2020.

Dit jaar (mei 2019) was PSV al aan het inventariseren wat van Drongelen nu zou moeten opleveren voor Hamburg, welke in de 2e divisie speelt. We weten dat PSV ook in Duitsland flink scout met de aankopen Bruma (die ze daarvoor al kende) Baumgartl, Gloster en Schwaab.

De hamvraag is natuurlijk; ziet PSV meer potentie in van Drongelen of in Obispo? Ik denk dat we daar tot aan de zomer van 2020 nog geen concreet antwoord op krijgen maar in het geval van van Drongelen lijkt het me een goede aankoop.

Dit jaar heeft van Drongelen 9 wedstrijden gespeeld en elke minuut volgemaakt. Onder andere linksback maar voornamelijk centraal (links en rechts).

PSV zou in mei een prijs van 5 miljoen hebben gehoord (zonde van de Boscagli miljoenen) en dat lijkt me niet ineens verdubbeld. Viergever gaat hier normaal gesproken niet nog 3 jaar spelen en daarmee lijkt het me wel een interessante optie om te blijven volgen.

https://www.transfermarkt.nl/rick-van-drongelen/profil/spieler/354340

 

+1

Zou van Drongelen graag bij PSV zien, maar momenteel doet Obispo het gewoon uitstekend bij Vitesse. Gezien ze precies dezelfde leeftijd zijn (van Drongelen is drie maanden ouder) zou ik toch opteren om die 5 a 8 miljoen op zak te houden. Het is inderdaad geen gigantisch bedrag voor een directe versterking, maar om een van beide op de bank te houden is zonde. Volgend jaar zomer zullen Viergever en Obispo het in de voorbereiding moeten uitvechten. Wint die eerste dan zal Obispo waarschijnlijk nog wel vertrekken, wint die tweede dan zie ik Viergever nog een jaartje banken om vervolgens voor een klein bedrag nog een avontuur ergens aan te gaan. In het eerste scenario is van Drongelen interessant, maar ik ga stiekem toch uit van het tweede scenario. Als ik Obispo zo zie spelen bij Vitesse dan zie ik 'm volgend jaar wel spelen in plaats van Viergever.

 

+1

Interessante optie. Je kunt inderdaad niet heel de wereld kopen, zeker niet met de financiën van PSV. Maar wie weet in de toekomst. Voor nu zit hij lekker op zijn plek, zo te lezen.

 

+1

Ik heb me nooit voor kunnen stellen dat Van Drongelen voor 5 miljoen euro op te halen was als ze er zelf 4 miljoen voor betaald hebben en hij met een langlopend contract zich inmiddels heeft opgewerkt als reserve aanvoerder. Als hij inderdaad maar 5 miljoen zou moeten kosten, is het een gemiste kans.

 

+1

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Rick van Drongelen