Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Eredivisie scouting (schaduwlijst)

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ondanks dat we de laatste tijd relatief weinig versterkingen uit de Eredivisie hebben gehaald is dit nog steeds een markt die voor PSV begrippen aantrekklijk kan zijn.

Op dit moment lopen er in de Eredivisie geen panklare versterkingen rond die we kunnen betalen maar bv een Angelino en Dumfries waren beide aankopen die op het juiste moment zijn gedaan. Met Thomas haal je geen basisklant binnen maar wellicht wel een bruikbare middenvelder/specialist die incidenteel zijn waarde kan bewijzen.

Ervan uitgaande dat er binnen Ajax niemand interessant is die we ook kunnen betalen zijn Feyenoord en AZ (beide complicated) en in mindere mate Heerenveen Groningen Utrecht en Vitesse interessant.

Wellicht kunnen we een Eredivisie target team (schaduwlijst) samenstellen met de beste speler beschikbaar voor elke positie. Daarmee zeg ik absoluut niet dat we elke speler moeten halen uiteraard. Spelers als Boadu en Stengs zijn onhaalbaar Ik trap wel af;


code:


[1]
Zeefuik [3] Obispo Wijndal

[6] [8]

[7] Mauro [11]

[9]

[2] Zeefuik
Deze gast heeft een paar longen daar zeg je u tegen. Fysiek dik in orde, technische bagage heeft hij ook zeker en is een echte aanvallende back. Hij moet echter nog flink leren doseren want nu is hij nog wat wild. In het systeem wat PSV wil spelen vind ik hem een interessante toevoeging. Nou weet ik niet wat Teze voor niveau heeft maar ik ben op zich best wel ongerust als Dumfries er nu 3 a 4 weken uit zou liggen met een spierblessure. Zeefuik komt uit de Ajax school en heeft blijkbaar een omweg nodig of hij ontgroeit het niveua van Groningen helemaal niet. Ik denk dat het een ones to watch is. Opvallend is verder nog dat hij in 11 wedstrijden nog geen geel heeft gepakt en Groningen ook niet veel goals tegen krijgt. Nadeel, hij is wel al 21.

[4] Obispo
Hij is natuurlijk al van ons maar hij doet het toch best aardig. Wel tegen PSV een mindere wedstrijd maar tegen Ajax was het beter. Vitesse doet bovenin leuk mee en hij lijkt net als Lammers vorig jaar stappen te maken. Het is geen aankoop maar wel de beste versterking binnen de ED denk ik.

[5] Wijndal
Dit is natuurlijk een inkoppertje. Speelde Oudejan zo uit de basis en viel voor het eerst al eens op jaren terug.... uit bij PSV. Doet het aanvallend prima is defensief acceptabel en de mogelijkheden voor hem zijn enorm, zeker met een NL elftal wat geen veelbelovende linksbacks heeft. De grote vraag is of hij betaalbaar is en wat je bereid bent er voor uit te geven maar als we 6 miljoen voor Angelino betalen met 12 miljoen clausule zou ik het best aandurven als we flink wat centen voor uitgaande transfers ontvangen. Haps was 7 miljoen en zat in een vergelijkbare situatie 3 jaar terug. En als Wijndal niet betaalbaar is zou ik Haps ook zo durven te kopen. In tegenstelling tot Berghuis denk ik dat hij wel beschikbaar is tegen het juiste bedrag.
AZ heeft helaas de miljoenen gekregen die wij niet kregen dankzij Pereiro en diens zaakwaarnemer, dus die zitten niet verlegen om hem te verkopen ondanks dat ze Ouwejan gewoon achter de hand hebben.

[10] Mauro
Of hij nu op links, rechts of centraal speelt hij heeft vrijheid nodig. Het is een Braziliaan die niet 90 min achter zijn man aan moet/kan lopen. Als PSV hetzelfde systeem gebruikt volgend jaar dan is Mauro wel een hele goede toevoeging en misschien wel acceptabele vervanger voor Pereiro. Als hij niet bij ons onder contract stond had niemand hem waarschijnlijk op zijn radar gehad maar hij is wel de belangrijkste man met Heracles en neemt wel het team bij de hand. En Heracles presteert boven hun stand na het kansloos begin thuis tegen Heerenveen. Hebben PSV al thuis gehad en AZ en Feyenoord al uit, ik ben benieuwd waar ze over een paar maanden staan.

 

+1/-3

6. Koopmeiners
Leider/aanvoerder. Beste man op die positie in de competitie. Goede (vrije) trap ook. 21 nog maar.

7. van Bergen (Hee)
Ik vind er altijd veel dreiging van uit gaan als ie aan de bal is. Dit seizoen incl beker: 13 potten, 2 goals, 4 assists. Vorig seizoen 33, 7, 2.

 

+1/-2

Het lijkt me dat spelers als Koopmeiners en Wijndal ook al lang onhaalbaar zijn voor PSV. Neem aan dat je ook voor hen ruim over de tien miljoen neer zal moeten leggen.

Ik zie bij de overige clubs eigenlijk geen enkele speler (op de onhaalbare na dan) die voor PSV een meerwaarde zou zijn ten opzichte van wat we zelf rond hebben lopen.

 

+3/-2

Snap je punt, maar als wat we voor Doan en Bruma bij elkaar uitgegeven hebben in 1 in Koopmeiners hadden geïnvesteerd had dan had het misschien best gelukt.

 

+1/-3

Eens. Maar dan zou je 20+ miljoen betaald hebben voor een speler. Dat zal ik PSV niet snel zien doen.

 

+1/-2

Ben benieuwd of Ajax dat wel gaat doen want Boadu en Stengs zouden daar perfect zijn als bv Neres/Ziyech vertrekt.

PSV heeft nu weer 2 (links)backs gehaald buiten de eredivisie en dan merk je toch dat het binnen NL toch iets anders wordt gevraagd van een linksback. Die aankopen voor die positie zijn niet zo heel succesvol geweest buiten Arias om. En dan vanuit de eigen jeugd Brenet Paal Tamata is ook niet veel beter.

Met Angelino Arias Willems en Dumfries hebben we 4 goede backs gekocht de afgelopen jaren en toevallig speelden 3 ervan bij een 'kleine' eredisieclub. Wat ik daarmee wil zeggen is dat er best wel acceptabele backs rondlopen in de Eredivisie maar je moet ze wel tijdig herkennen.

Als ik PSV was zou ik in de winter gewoon de beurs trekken voor Wijndal of Haps. Een aanvallende back is gewoon nodig in het systeem wat van Bommel wil spelen en daarnaast kunnen beide a la minute instromen en weten ze precies wat er gevraagd wordt. Dat is met buitenlandse opties helaas niet altijd het geval. Een andere oplossing is om een oud bekende terug te halen maar die kan ik zo niet bedenken.

 

+2/-1

De scouting mag wel eens tegen het licht worden gehouden gezien de vele miskopen. Met name in Zuid/Midden-Amerika mag er wel geinvesteerd worden en betere scouts worden aangetrokken. Alleen Lozano is de laatste tijd geslaagd, daar zijn minstens 3 dure miskopen tegenover (Pereiro, Guti, Romero).

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 26 november 2019 om 12:00:

Ben benieuwd of Ajax dat wel gaat doen want Boadu en Stengs zouden daar perfect zijn als bv Neres/Ziyech vertrekt.

PSV heeft nu weer 2 (links)backs gehaald buiten de eredivisie en dan merk je toch dat het binnen NL toch iets anders wordt gevraagd van een linksback. Die aankopen voor die positie zijn niet zo heel succesvol geweest buiten Arias om. En dan vanuit de eigen jeugd Brenet Paal Tamata is ook niet veel beter.

Met Angelino Arias Willems en Dumfries hebben we 4 goede backs gekocht de afgelopen jaren en toevallig speelden 3 ervan bij een 'kleine' eredisieclub. Wat ik daarmee wil zeggen is dat er best wel acceptabele backs rondlopen in de Eredivisie maar je moet ze wel tijdig herkennen.

Als ik PSV was zou ik in de winter gewoon de beurs trekken voor Wijndal of Haps. Een aanvallende back is gewoon nodig in het systeem wat van Bommel wil spelen en daarnaast kunnen beide a la minute instromen en weten ze precies wat er gevraagd wordt. Dat is met buitenlandse opties helaas niet altijd het geval. Een andere oplossing is om een oud bekende terug te halen maar die kan ik zo niet bedenken.Lees net dat ajax vol voor Stengs, Boadu en Bergwijn gaan. Zou zo maar kunnen , ze hebben het geld. PSV kan Stengs en Boadu niet betalen. En is voor hun momenteel ook geen verbetering.

 

+1/-0

PSV is toch helemaal niet gebaat bij iemand als Koopmeiners? Ten eerste is echt niet beter dan Hendrix en ten tweede is hij niet de geroutineerde speler die dit elftal nu helpt.

 

+2/-0

Thomas Schaling, verantwoordelijk voor Zuid-Amerika dacht ik, gaat weg.

Elfrink is wel positief over hem, maar lees ook vaak genoeg dat hij er niet zo veel van bakte. Als hij achter miskopen als Romero, Pereiro en Guti zit, is het geen probleem. Tijd voor PSV om meer geld naar een betere scouting te laten gaan.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 16 januari 2020 om 21:52:

Thomas Schaling, verantwoordelijk voor Zuid-Amerika dacht ik, gaat weg.

Elfrink is wel positief over hem, maar lees ook vaak genoeg dat hij er niet zo veel van bakte. Als hij achter miskopen als Romero, Pereiro en Guti zit, is het geen probleem. Tijd voor PSV om meer geld naar een betere scouting te laten gaan.Precies, met de scouting moet snel iets gebeuren want er zijn genoeg miskleunen de laatste tijd. Afgelopen jaar 50 miljoen weggegooid.

 

+1/-0

Voor zover iknheb begrepen is hij iig verantwoordelijk voor de komst van Guardado

 

+2/-0

Erg jammer, ik begreep dat Schaling nou juist een van onze beste scouts was.
Hij had een groot aandeel in het halen van Guardado, Lozano, en Zinchenko. Hij heeft ook Moreno naar AZ gehaald.
Hij was ook de eerste die Pulisic "ontdekte".
Hoe doet Vennegoor het eigenlijk als Hoofd Scouting?

 

+1/-1

Was Schaling niet hier actief ook, under cover?

 

+1/-1

Al jaren wacht PSV een a twee jaren te lang voordat het spelers aantrekt, waardoor je bij clubs als FCU, HEE, AZ etc de hoofdprijs betaalt, en je alsnog mag hopen dat de speler aanhaakt bij het nivo. PSV focussed zich met name op spelers die bij hun huidige club erbovenuit steken… En dan krijg je voorbeelden als Ramselaar, Maher, Doan...
Wie van PSV vindt bij de kleinere clubs een talent. Zoals bijvoorbeeld Schuurs die door ajax bij Fortuna S weggehaald werd voor een appel en een citroen.

 

+1/-0

PSV was ook geïnteresseerd in Schuurs, net zoals het geïnteresseerd was in Frenkie De Jong. Twee keer word je echter geklopt door Ajax.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Huevera schreef op 17 januari 2020 om 11:18:

Erg jammer, ik begreep dat Schaling nou juist een van onze beste scouts was.
Hij had een groot aandeel in het halen van Guardado, Lozano, en Zinchenko. Hij heeft ook Moreno naar AZ gehaald.
Hij was ook de eerste die Pulisic "ontdekte".
Hoe doet Vennegoor het eigenlijk als Hoofd Scouting?Hij was ook de ontdekker van bruma,baumgartl,boscagli en lato. 😩

 

+1/-1

Geen idee of hij hen ontdekt heeft. De namen in mijn post iig 100% zeker.

Overigens zal hij ook ongetwijfeld fouten maken, mijn punt was meer dat ik in de veronderstelling was dat dit (een van) onze beste scouts was.

Dit bericht is gewijzigd op 20 januari 2020, 13:51:57.

 

+1/-0

Ach, ik stond bij de Herdgang naast Piet de Visser en die zei dat Juan Carlos Carrizo net zo'n linkerbeen had als Messi... en ik hoor jullie denken, wie is Juan Carlos Carrizo?

https://www.transfermarkt.nl/juan-carlos-carrizo/profil/spieler/40406link

Het leven van een scout is zo moeilijk of makkelijk als je het zelf ziet. Ze zitten er 100x naast en ze zitten 10x goed, vaak met tips van anderen. Ik denk als je ergens nog grote winst kunt halen qua technisch beleid is het wel inventiever zijn in speler scouting.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 20 januari 2020 om 13:57:

Ach, ik stond bij de Herdgang naast Piet de Visser en die zei dat Juan Carlos Carrizo net zo'n linkerbeen had als Messi... en ik hoor jullie denken, wie is Juan Carlos Carrizo?

https://www.transfermarkt.nl/juan-carlos-carrizo/profil/spieler/40406link

Het leven van een scout is zo moeilijk of makkelijk als je het zelf ziet. Ze zitten er 100x naast en ze zitten 10x goed, vaak met tips van anderen. Ik denk als je ergens nog grote winst kunt halen qua technisch beleid is het wel inventiever zijn in speler scouting.Haha, die was ik alweer vergeten inderdaad.
Ik sta zelfs nog met Carrizo op de foto, na een training op de Herdgang (was toen 15/16 jaar) :D

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Eredivisie scouting (schaduwlijst)