Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » [Positie] Middenvelder

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

Het is het afgelopen seizoen (wellicht zelfs seizoenen) duidelijk geworden dat onze opties voor de twee centrale middenveld-posities (nog) te kort komen (de aanvallende mid laat ik even buiten beschouwing in dit topic, gezien we met Mo, Mauro en evt. Doan en Thomas genoeg opties hebben). Individueel zijn het redelijke spelers, maar er ontbreekt een absolute sterkhouder naast ze. Ik heb 't dan specifiek over Hendrix, Rosario, Sadilek, Guti en evt. Thomas. Ik verwacht dat Rosario en Guti deze zomer gaan vertrekken, evt Sadilek verhuurd, mits Hendrix aanblijft.

Het lijkt me duidelijk dat we in principe moeten mikken op twee nieuwe middenvelders. Er zijn natuurlijk al redelijk wat namen aan PSV gelinkt de afgelopen maanden, voornamelijke (oude) bekenden uit de Eredivisie:

- Strootman
- van Ginkel
- Midtsjo

Vandaag kwam daar een nieuwe naam bij: voormalig Ajacied en huidig Groningen-speler Matusiwa (21). Nu moet ik eerlijk gezegd bekennen dat ik nauwelijks live-beelden van die jongen heb gezien. Op basis van verhalen deed die 't blijkbaar goed bij de Graafschap en is die bij Groningen ook direct uitgegroeid tot een belangrijke schakel en stofzuiger op 't middenveld. Dat die 't bij Ajax niet heeft gered zegt mij in dit geval niet veel, stofzuigers/brekers vallen natuurlijk vaak af bij onze Amsterdamse vrienden. Ook op basis van de analyses van Schmidt's systeem snap ik de mogelijke interesse wel. De twee centrale middenvelders moeten vooral fysiek in orde zijn, volle bak druk kunnen zetten en als ze daarnaast nog redelijk kunnen voetballen dan is dat mooi meegenomen. Stel je pikt van Ginkel transfervrij op, je behoudt Hendrix en Thomas en je haalt bijv. Matusiwa voor een miljoen of vier a vijf. Mits Marco fit is en blijft, dan is dat wel een bezetting waar ik het seizoen mee zou durven aanvangen.

 

+1/-0

Mexicaanse Victor Guzman stond ook in de belangstelling in november. Maar het is onduidelijk of hij in een systeem past waar hij qua positie het beter zou doen dan Rosario/Hendrix.

Ik vind persoonlijk dat van Ginkel absoluut welkom is, maar we niet op hem kunnen bouwen. Als je kijkt naar wat we in huis hebben en ervan uitgaat (dat doe ik in ieder geval) dat Thomas voor de 6 positie wordt gebruikt onder Schmidt dan hebben we 2 opties voor RCM en 4 opties voor LCM. Rigo komt dan wel terug maar dat is nu nog geen serieuze kandidaat.

Er moet sowieso 1 topmiddenvelder bij die onomstreden is qua kwaliteit, die leiderschap brengt, topfit en als missing piece gezien kan worden. Hier mag best de beurs voor getrokken worden wat mij betreft. Overigens lijkt me Matusiwa te licht als allrounder en niet per definitie beter dan Rosario, Hendrix of Guti.

 

+1/-0

Voor de toekomst vind ik Ndayishimiye een interessante speler. Hij weet in ieder geval al wat scoren is voor PSV.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 09 april 2020 om 17:31:

Mexicaanse Victor Guzman stond ook in de belangstelling in november. Maar het is onduidelijk of hij in een systeem past waar hij qua positie het beter zou doen dan Rosario/Hendrix.

Ik vind persoonlijk dat van Ginkel absoluut welkom is, maar we niet op hem kunnen bouwen. Als je kijkt naar wat we in huis hebben en ervan uitgaat (dat doe ik in ieder geval) dat Thomas voor de 6 positie wordt gebruikt onder Schmidt dan hebben we 2 opties voor RCM en 4 opties voor LCM. Rigo komt dan wel terug maar dat is nu nog geen serieuze kandidaat.

Er moet sowieso 1 topmiddenvelder bij die onomstreden is qua kwaliteit, die leiderschap brengt, topfit en als missing piece gezien kan worden. Hier mag best de beurs voor getrokken worden wat mij betreft. Overigens lijkt me Matusiwa te licht als allrounder en niet per definitie beter dan Rosario, Hendrix of Guti.Ja klopt. Sadilek en Hendrix zijn meer stofzuigers pur sang, Guti de diepliggende spelmaker en Rosario is een beetje van beide (al zien we dat helaas al ruim een seizoen niet meer). Je moet Matusiwa alleen halen als je denkt dat hij in potentie beter is/kan worden dan Sadi en Jorrit.

 

+1/-0

Ik heb 0 vertrouwen in Sadilek als LCM voor de langere termijn. Ik denk dat hij vooral nuttig is vanaf de bank in specifieke situaties. Guti is wel allround genoeg om met 2 CM's te spelen maar ik denk dat hij het tempo van Schmidt niet aan kan. Als je ziet dat de opbouw zo traag gaat met hem (net als Rosario) dan valt heel dat systeem in de spreekwoordelijke soep.

Hendrix heeft duelkracht, kan functioneel spelen en heeft een pass naar voren en Thomas is de meest allround middenvelder die we hebben omdat die goed is met druk zetten, een goal kan maken, vuile meters maakt maar ook heel passzuiver is. Beide middenvelders hebben samen misschien wel 250-300 eredivisie duels in de benen maar beschikken niet over leiderschap. Wat je eigenlijk wil is 1 topmiddenvelder die de ander bij de hand neemt. En laten we eerlijk zijn; Rosario is dat zeker niet. Past Matusiwa daarin? Lijkt me niet.

Pröpper, Van Ginkel, Guardado... dat is het niveau wat we moeten ambiëren.

 

+2/-0

De enige twee die in Schmidt zijn systeem passen zijn Hendrix en Thomas. De rest mag van mij verkocht worden. Ook een stofzuiger van Groningen lijkt zo op het oog een mismatch. Doan, wat de beste speler was van Groningen is al niet goed genoeg voor PSV.

Wat Schmidt wilt zijn 2 motoren op het middenveld, met diepgang/loopvermogen, een goed schot en scorend vermogen. Dat zijn dus Ginkel en Kampl. Dan ben je klaar.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

RIO schreef op 10 april 2020 om 06:10:

De enige twee die in Schmidt zijn systeem passen zijn Hendrix en Thomas. De rest mag van mij verkocht worden. Ook een stofzuiger van Groningen lijkt zo op het oog een mismatch. Doan, wat de beste speler was van Groningen is al niet goed genoeg voor PSV.

Wat Schmidt wilt zijn 2 motoren op het middenveld, met diepgang/loopvermogen, een goed schot en scorend vermogen. Dat zijn dus Ginkel en Kampl. Dan ben je klaar.Maar acht je een speler als Kampl haalbaar? Zelfs met Schmidt aan 't roer lijkt me dat vrij lastig, niet? Kostte drie jaar geleden zo'n 20 miljoen, wordt bijna 30 met een nog 1-jarig contract. Dan heb je 't toch al gauw over bedragen tussen de 12 en 14 miljoen, bovenop het salaris (wat op dit moment zo rond de 3.5 mil ligt).

Zou kwalitatief natuurlijk een heerlijke versterking zijn, maar behalve z'n haalbaarheid, hoe zit het met z'n fysieke gestel. Marco is natuurlijk al een gigantische gok qua fitheid, maar Kampl miste de afgelopen 2.5 jaar bij RB ook zo'n 40 wedstrijden, voornamelijk door enkel problemen.

Dit bericht is gewijzigd op 10 april 2020, 10:21:40.

 

+1/-0

Maar Kampl was toch ook vooral RM onder Schmidt?

Als we het dan toch over opties hebben;

Binnen NL (buiten Ajax/PSV) zie ik enkel Mitsjo en een topfitte Fer nog als eventuele opties als je kijkt naar type middenvelder en niveau en niet naar de haalbaarheid. Dus binnen NL is het vrij lastig ons te versterken.

Buiten NL zou je, indien je hoog inzet, kunnen denken aan Gudelj, Propper, een fitte Van Ginkel of Strootman. Waarbij Gudelj wel spectaculair zou zijn want die heeft echt alle boxjes afgevinkt met wat we nodig hebben. Maar dan ben je afhankelijk of hij nu al een stap terug wil doen en dat lijkt me nog te vroeg.

Dit bericht is gewijzigd op 10 april 2020, 11:32:04.

 

+1/-0

Leroy Fer komt er nog niet echt uit met Feyenoord en ik verwacht dat hij bij PSV wel echt een mooi salaris zou kunnen krijgen, zou Fer niet gevoelig zijn voor een overstap naar PSV? Hij was nadat hij fit werd echt gigantisch sterk en bepalend bij Feyenoord en hij zou een goedkope vervanger voor Rosario zijn. Het is out of the box maar ik zou het een hele mooi en gewaagde stap vinden. Geef hem een topsalaris met 3 jaar contract, haal zijn mattie Van Aanholt van het budget dat we hebben en we zitten qua leiders ook weer een stukje beter.

 

+1/-0

Als hij volledig fit is lijkt Fer me inderdaad een optie voor PSV. Vraag is alleen of PSV het salaris kan betalen wat hij vraagt.

 

+1/-0

Ik zou het een geweldige toevoeging vinden als ze hem kunnen binnen halen. Kwalitatief duidelijk beter dan wat we nu hebben, hoop ervaring met een WK en bijna 200 wedstrijden in Engeland en lijkt me ook iemand die in de kleedkamer een leidersrol kan vervullen. Van Aanholt is trouwens geen mattie van hem (of wellicht ook), maar zijn neef.

Kunnen ze in Rotterdam ook de Ferrader-spandoeken weer uit de kast gaan halen :D

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

DeZeis schreef op 19 mei 2020 om 12:38:

Als hij volledig fit is lijkt Fer me inderdaad een optie voor PSV. Vraag is alleen of PSV het salaris kan betalen wat hij vraagt.Het lijkt me dat het beter is om deze tijden een speler 3 jaar 1 miljoen te betalen, dan een gokje uit het buitenland te halen, die wellicht geen leider is, en die 5 jaar 1 miljoen te geven plus een transfersom van 5 a 10 miljoen.

 

+1/-0

Vandaag Kampl een wedstrijd zien spelen bij Leipzig. Die is niet haalbaar. Alleen al om deze actie: https://streamja.com/breZ4link

 

+1/-0

Kind van Roger Schmidit... die heeft het wel begrepen.

 

+1/-0

Fledderus weet echter ook dat er in de voetbalwereld een hoop kan veranderen, zelfs tijdens de coronacrisis en de technisch directeur benadrukt nog maar eens dat 'natuurlijk iedereen een prijs heeft’. Matusiwa kwam voor de uitbraak van het coronavirus tot 23 wedstrijden in het shirt van FC Groningen. De voormalig speler van Ajax en De Graafschap speelde zich hierdoor in de kijker van onder meer PSV. Ondanks gesprekken blijft een akkoord met de Eindhovense club voorlopig uit.

Ik weet niet hoe recent de interesse was maar het feit dat ze in Matusiwa en Midtjso bovengemiddelde interesse hebben en het feit dat Afellay zijn contract niet verlengd wordt, de signalen wel aanwezig zijn dat er na Rodriguez/van Aanholt de eerste volgende beschikbare stuiver naar een RCM gaat.

 

+1/-0

Whaha.. dat is toch logisch?
Er vertrekt een middenvelder, dus is er ruimte voor een nieuwe middenvelder, dus zoekt PSV naar een nieuwe middenvelder, dus PSV toont belangstelling voor middenvelders. Daar zijn geen signalen voor nodig, enkel een vertrekkende speler.
Gelukkig kijkt PSV voor het middenveld wel verder dan Van Ginkel.

Overigens denk ik dat je Ouwejan ook nog gewoon kunt toevoegen aan het rijtje met Rodriguez en Van Aanholt. PSV laat interesse voor spelers niet snel varen.

 

+1/-0

Nee inderdaad, eenmaal op de lijst blijf je interessant. Daarom had ik ook een soort van oplijsting gemaakt eerder dit jaar.

- Victor Guzman (Mexicaanse rechtsbenige creatieve middenvelder)
- Van Ginkel (Ervaring, leiderschap, scorend vermogen maar niet fit)
- Van Aanholt (Buitenkansje qua kwaliteit, lost het linksback probleem op)
- Berghuis (gaf 100% zeker te zijn dat hij nooit voor PSV zal spelen dus die kan van de lijst)
- Van Drongelen (Vergelijkbaar met Baumgartl, iets ouder dan Obispo maar al tijden in beeld)
- Jahanbakhsh (Speelt iets meer maar zou indien hij salaris wil inleveren als aankoop mogelijk moeten zijn)
- Lyanco (Contract is wel verlengd, maar speelt niet super veel en ook niet altijd op zijn beste positie)
- Ouwejan (Indien Wijndal vertrekt gaat AZ de hoofdprijs vragen, zo niet dan is hij zeker haalbaar. Liever van Aanholt)
- Koopmeiners (Stond afgelopen zomer in de belangstelling, maar heeft zijn doorbraak gehad helaas)
- Kadioglu (PSV was bezig met huur in de zomer. Lijkt me meer een breedteaankoop en die willen we niet)
- Nicolas Gonzales (Was alternatief voor Doan, speelt in 2e bundesliga als spits, LB en RB. 7 goals in 15 wedstrijden)
- Lens (AUB niet doen, maar ik sluit het niet uit. Was afgelopen zomer in beeld)
- Fernanco Calero (Speelt bijna elke minuut bij Espanyol, kan LCV en RCV en was afgelopen zomer in beeld volgens VI)
- Matusiwa (PSV heeft blijkbaar interesse getoond in een vroeg stadium. Controleur uit de Ajax school.
- Midtsjo (totaal onhaalbaar met een toenmalig prijskaartje van 15 a 20 miljoen pre-Corona. Duidelijk wat PSV zoekt)

 

+1/-0

Mijn droomaankoop zijn Midstjo zijn. Verdedigend ijzersterk en aan de bal altijd de drang om de oplossing naar voren te zoeken. Ik verwacht, met een klasbak op RCM - ongeacht welke - dat Hendrix ook weer op kan gaan bloeien. Met Guardado naast hem kwam Hendrix ook veel beter tot zijn recht. Nu staat Rosario naast hem en ja, daar is al genoeg over gezegd. Vervang Rosario en 70% van het stroperige spel van de afgelopen tijd is opgelost.

Verder verwacht ik dat Mauro nu echt de kans gaat krijgen. Ik was onder Cocu al zeer gecharmeerd van zijn instelling en kwaliteiten. Bij Heracles heeft hij het uitstekend gedaan. Ik denk dat dit dé creatieve middenvelder wordt, waar bij Mo dan naar rechtsbuiten zal verhuizen.

 

+1/-0

100% eens over Midtsjo, die is elke maand beter geworden en komt zelfs in de buurt van mijn droomaankoop Gudelj, want die heeft het ook allemaal maar brengt ook ervaring en leiderschap mee.

 

+2/-0

Gudelj? Die ben ik compleet uit het oog verloren. Het was wel een krachtpatser, maar vond hem, buiten zijn vrije trappen om, vooral een 'tikkie breed speler'. Hoe goed is hij nu?

 

+1/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » [Positie] Middenvelder