Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Armando Obispo

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

Door onze (verdedigend) zwakke backs en matige keeper hebben we echt toppers nodig centraal achterin. Zowel Boscagli als Obispo hebben voor en tegens maar komen beide te kort. Eens met Rafa dat Obispo sneller is.

 

+1/-0

Je kunt wel snel zijn of lengte hebben, maar verdedigen is toch echt voor het overgrote deel; inschatten, positioneren en voetbalslimheid. Er zijn genoeg voorbeelden van ervaren internationale verdedigers die bijvoorbeeld qua snelheid niet meer mee kunnen, maar zich makkelijk staande kunnen houden door gewoon op de juiste plek te staan of net even op het juiste moment de duwen of vast te houden. Obispo heeft die slimheid nog niet, is nog jong en kan nog veel leren. Zeker ook van de wedstrijd tegen Monaco, waarin hij ook voor de 1e goal te passief was en al paar keer geen goede mandekking en rugdekking gaf.

 

+1/-0

Obispo speelt te geforceerd, wil zich heel erg bewijzen, maar hij is verdedigend echt beter dan boscagli. Boscagli heeft dan weer een voorsprong op inzicht en vooral het meevoetballen. Daarom is het slim om tegen ajax 532 te gaan spelen. Drommel Teze ramalho, obispo, boscagli, max, propper, sangare, gotze. Vertessen, vinicius.

 

+1/-0

Of hij verdedigend beter is dan moet nog blijken anders. De goals zijn allemaal hem te verwijten, maar dit zijn de statistieken van de wedstrijden waar hij mee heeft gedaan (meestal 90 minuten):
6 Europese wedstrijden; 7 tegengoals PSV.
6 eredivisiewedstrijden; 8 tegengoals PSV.

 

+2/-1

Zijn collega"s krijgen er vandaag in een wedstrijd vijf tegen.

 

+1/-0

Tegen Feyenoord met Obispo er 4 tegen krijgen is ook niet best.

 

+1/-0

Obispo is een talent, maar nog niet eens deel van een oplossing.

 

+1/-0

Zit wat mij betreft genoeg potentie in. Hij moet gewoon minuten maken.

 

+1/-0

Ik was het helemaal eens met een opmerking van Bruggink,die vond dat de eigen spelers uit de opleiding lieten zien,over een betere basistechniek te bezitten dan vele uit andere competities afkomstige spelers.

 

+1/-0

Spelers als Obispo en Teze verdienen meer krediet. Het zijn jongens van de club die bij elke kans die ze krijgen bewijzen niet minder te zijn dan hun concurrenten.

Ook voor Vertessen geldt dat overigens.

Op dit moment vind ik dat er maar 4 spelers zijn die ik altijd zou opstellen, te weten: Ramalho, Sangaré, Götze en Gakpo. De rest is inwisselbaar. Dan vind ik dat eigen jongens de voorkeur moeten krijgen. En dan vooral omdat we onze jeugdopleiding serieus moeten nemen voordat we weer over de grens gaan kijken voor versterkingen.

Een aankoop als Mwene snap ik in de breedte, maar eigenlijk heb je daar Teze al die niet minder is. Dat geldt ook voor Obispo/Boscagli. Gakpo/Bruma etcetera.

 

+1/-0

Maar je vergeet dan wel dat Boscagli er al 2 jaar is. Seizoenen waarin Obispo eerst was verhuurd en daarna langdurig geblesseerd. En Teze was er vorig jaar 'opeens'. Niemand van de supporters had verwacht dat Teze zich in de basis zou spelen (iedereen dacht dat Baumgartl & Viergever het duo zou worden).

Ik ben het overigens wel met je eens. Jordan Teze heeft bij mij ook een streepje voor op Mwene. Als Mwene aantoonbaar beter is, dan is het logisch dat hij speelt. Maar dat is in mijn ogen niet het geval. Bij Obispo vs. Boscagli vind ik dat iets ingewikkelder, omdat Boscagli in mijn ogen ook wel wat krediet heeft opgebouwd. Krediet dat hij overigens rap aan het verspelen is als je ziet hoe hij de afgelopen weken steeds opnieuw door twijfelachtig ingrijpen mede verantwoordeleijk is voor tegengoals.

Vertessen is én eigen jeugd én laat het ook zien. Waarom zou je dan voor Doan of Bruma kiezen als Vertessen fit is?

Ik snap dat je als club niet altijd kunt voorspellen of een talent zich goed/slecht en snel/langzaam ontwikkelt. Gakpo is nu bijvoorbeeld een belangrijke, dragende speler, maar is heel geleidelijk naar die status toegegroeid en heeft mijn insziens ook nog wel een tijdje nodig om nog beter te worden. Dus dat PSV 2 jaar geleden een nieuwe vleugelspeler ging halen, was helemaal niet gek. Had PSV daar een type Neres, Antony of Lozano gehaald in plaats van Bruma, dan waren we allemaal lyrisch geweest. Maar nu heb je een miskoop gedaan, die overigens geen speeltijd krijgt ten faveure van eigen jongens als Gakpo of Madueke.

Ik denk dat PSV met Teze, Obispo, Gakpo, Madueke en Vertessen nu 5 spelers uit de eigen opleiding heeft die je als volwaardig selectielid kan bestempelen. De vraag is of jongens als Sambo, Oppegard, Kjolo, Ledesma en/of Fofana binnen nu en 2 jaar aan dat rijtje toegevoegd kunnen worden. Als PSV dat gevoel heeft, moet je inderdaad niet teveel backs of jonge spitsen kopen die onze talenten de komende jaren in de weg zitten. Maar van de andere kant moet je als PSV wel ook afwezigen kunnen opvangen zonder direct te moeten vertrouwen op spelers met 0 ervaring. Zeker ook omdat het elftal nou weer niet zo stabiel en standvastig is dat de jonge gasten meteen probleemloos kunnen meehobbelen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

PSV Forum » Spelers » Armando Obispo