Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Jeugdopleiding » [Jeugd] Waar speelt .. eigenlijk?

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Een topic wat ik vroeger ook wel kon waarderen was 'Waar speelt .. eigenlijk' en dan specifiek voor jeugdspelers. Persoonlijk vind ik 't ook wel leuk om te kijken waar onze jeugdspelers zijn beland, dus bij pik ik er alvast een paar spelers uit:

Boljevic: Na drie seizoen Waasland-Beveren heeft Boljevic deze zomer een mooie stap binnen Belgie gemaakt. Hij mag o.a. met Limbombe (ex-NEC) en onze Lestienne vechten om een plekje op de vleugels bij Standard Luik.

Ritzmaier: Lijkt z'n plekje te hebben gevonden in bij Wolfsberger, een middenmoter in Oostenrijk. 10 assist in 35 wedstrijden, niet slecht.

Cmiljanic: Oh wat had ik hoge verwachtingen van deze jongen. Helaas gaan we nog maar weinig van hem horen. Hij vertrok transfervrij bij PSV en belandde bij Huesca (Liga.2) en vervolgens Levante B (derde niveau Spanje). Een jaar Spanje leverde 0 goals en een ontbonden contract op. Na een half jaar zonder club, tekende hij begin 2018 bij Slovan Bratislava, waar hij drie keer het net liet bollen in 1,5 jaar tijd. Afgelopen maand is hij uitgeleend aan een laagvlieger in Oostenrijk, Admira Wacker.

Bentancourt: Nog zo'n favorietje van mij, de 'nieuwe Cavani'. Om zijn volledige palmares hier te posten is bijna een dag werk, ik hou het dus maar even kort. Vertrok 5,5 jaar geleden naar Atlanta (Serie A) en heeft sindsdien 9 (!!) clubs versleten: drie in Italie, twee in Uruguay, een in Argentinie, een in Brazilie, een in Colombia en recentelijk een in Mexico. Het merendeel van die clubs in de tweede divisie. Met zn jeugdclub, Danubio, en PSV inbegrepen, komt zijn totaal op 11 clubs in 8 jaar tijd. En dan is die pas 26 :D

Scamacca: Het wordt ondertussen een cliche, maar ook van deze man had ik hoge verwachtingen. Daverende verrassing toen hij werd aangekondigd, maar vertrok ook vrij abrupt. Ondertussen alweer 2,5 jaar geleden dat hij de overstap maakte naar Sassuolo. Heeft drie keer mogen invallen in de Serie A, maar werd vervolgens uitgeleend aan Cremonese (Serie B), PEC Zwolle en, sinds vorige maand, Ascoli (Serie B). Die uitleenbeurten leverde hem welgeteld 1 goal op. Hij is nog jong (20 van januari), maar dit seizoen lijkt cruciaal te worden als die nog wilt gaan doorbreken.

Beto: En dan onze Braziliaanse Peruviaan. Vertrok ook 2,5 jaar geleden nadat die aardig wat indruk had gemaakt bij Jong PSV en debuteerde bij Peru. Destijds vond ik 't wel jammer, maar gezien z'n recente prestaties hebben wij er niks aan verloren. Een jaar bij Gremio leverde 1 goal op, een uitleenbeurt aan Argentinos zelfs helemaal geen goals. Een avontuur bij Tigres en Lobos (Mexico) verdubbelde z'n totaal naar 2 goals. Zit momenteel zonder club sinds deze zomer. Zat opvallend genoeg wel nog bij de nationale selectie eerder dit jaar.

 

+1/-0

Scamacca inderdaad. De nieuwe Zlatan ..

 

+1/-0

Nog zo'n Servisch wonder als Cmiljanic:

Andrija Lukovic.
Vond ik altijd bij Jong PSV nog vrij aardig spelen, is transfervrij vertrokken naar zijn vaderland (Rode Ster Belgrado) waar hij in één seizoen tot 5 optredens kwam (totaal 83 minuten). Scoorde overigens wel éénmaal.
Na twee seizoenen bij het gevreesde Vozdovac; een middenmoter in de Servische Super League (58 wedstrijden, 16 goals en 13 gele kaarten) speelt hij nu bij het Poolse Raków Czestochowa, wat makkelijker te verslaan is dan uit te spreken. Eerste twee wedstrijden leverde toch 108 speelminuten op.

 

+1/-0

Leuk topic dit! Al merk ik wel dat ik een oude lul begin te worden, want de eerste naam die mij te binnen schiet is die van Leandro do Bonfim.

De nieuwe Romario/Ronaldo is een uitspraak die wij PSV'ers natuurlijk maar al te goed kennen. In het begin van deze eeuw werd ik echter erg enthousiast over deze aankoop van PSV, waar als ik me niet vergis rond de 5 miljoen voor is betaald (net euro's toen ;)). Dit zou onze nieuwe Romario/Ronaldo gaan worden!

Youtube bestond in die tijd nog niet of was nog niet bepaald groot, dus hoe ik eraan kwam weet ik niet meer, maar ik heb in die tijd meerdere filmpjes van hem bekeken en was helemaal overtuigd.

3 seizoenen, 14 wedstrijden en 1 doelpunt later was wel duidelijk: Leandro do Bonfim is niet de nieuwe Romario/Ronaldo. Bijzonder getalenteerd, maar problemen met heimwee en blessures speelden hem parten.

Hij vertrok naar Porto, overigens zonder toestemming van PSV, wat hem weer uitleende aan Braziliaanse clubs.

Hierop is de man een ware pelgrimstocht begonnen, die hem in een periode van ongeveer 10 seizoenen 13 clubs heeft opgeleverd, waarna hij dus in 2015 bij Al-Wahda Mekka in Saoedi-Arabië zijn carriere heeft beëindigd.

Raar hoe het soms kan lopen en spelers met minder talent wel een prachtige carrière tegemoet gaan, en iemand met zoveel voetbal als Leandro op deze manier eindigt.

 

+1/-0

Fantastische techniek. Scheurde alles voor de 2e keer op rij af na het nemen van een mislukte vrije trap. Ik dacht tegen Groningen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Jeugdopleiding » [Jeugd] Waar speelt .. eigenlijk?