Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Eredivisie] Willem II - PSV, zaterdag 25/09 om 16:30

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

A.s. zaterdag wacht de Brabantse derby tegen de Kingside Kinderdisco. :B

Hopelijk kan PSV zichzelf herpakken in een wedstrijd die momenteel als 'topper' bestempeld mag worden. Waar PSV momenteel op de tweede plaats staat, volgen de Tilburgers op een gepaste twee punten achterstand.

Ondanks dat beide ploegen zo dicht bij elkaar staan, moet PSV dit op basis van individuele kwaliteit natuurlijk over de streep trekken. Ik moet wel zeggen dat Willem II aardig voetbalt momenteel.

Benieuwd naar ons basiselftal, want hoe dan ook zou d'r bij ons op iedere positie een betere speler behoren te staan.

2-3

 

+1/-0

Moet wel echt gewonnen worden deze pot. Nog steeds slechte herinneringen aan de drama wedstrijd van een paar jaar terug. Willen we in het spoor van onze vrienden blijven mag je niks morsen hier. Wilde ook naar de wedstrijd toe maar uitkaarten kopen valt niet mee tegenwoordig (er zijn 318 wachtenden voor u in mijn scherm...).

 

+1/-0

Van de laatste 8 keer uit bij Willem II won PSV er 4, was het 2x gelijk en 2x een verlies.
Niet echt bepaald een makkelijke wedstrijd dus. Ook nu lijken de Tilburgers in vorm, al waren de laatste 4 wedstrijden tegen PEC/NEC/Groningen/RKC. Daarvoor wonnen ze knap van Vitesse (0-3) en gingen ze kansloos onderuit tegen Feyenoord met 10 man (4-0).
De 4 winstpartijen en het gelijke spel (NEC) waren dus tegen ploegen die nu (nog) in het rechterrijtje bivakkeren. Lastig om te zeggen hoe goed ze precies zijn.

PSV moet gewoon zelf zijn niveau halen en scherp beginnen, dan mag je deze niet verliezen.

 

+1/-0

Ook niet vergeten dat Vitesse toen heel wat basisspelers rust gaf tegen Willem II vanwege het Europese programma

 

+2/-0

Oef...

 

+1/-0

We hebben vrij veel de bal, maar eigenlijk creëren we bijna niks.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 25 september 2021 om 18:12:

We hebben vrij veel de bal, maar eigenlijk creëren we bijna niks.


Niet mee eens,imo wordt er voldoende gecreeerd,waarvan drie opgelegde kansen en nog een handje vol mogelijkheden.
Maak je er van die drie nog een,dan is het al heel anders voetballen.
Je verliest hier juist doordat er niet wordt afgedrukt.

 

+1/-0

Ok. Snap je punt. Deel het gevoel niet helemaal, maar fair enough 😊.

 

+1/-0

Ben het eigenlijk wel met je eens Tijn.

Natuurlijk hebben we kansen gehad. Max die net naast knalt, Zahavi die een vrije kopkans mist, Zahavi die 2x nét te kort komt om een bal in te tikken. Sangaré die de bal op 2 meter van de goal via zijn bovenbeen over ziet gaan. Kopkans Van Ginkel uit een corner die ternauwernood gered wordt. En aan het einde 2 pogingen van Maxi Romero en Vinicius.

Conclusie: we hadden die wedstrijd gewoon moeten winnen, zeker omdat Willem 2 helemaal geen kansen gecreëerd heeft en desondanks 2 goals heeft gemaakt.

Maar als je bedenkt dat PSV van de rust tot aan de 2-1 een kwartier voor tijd op de kopbal van Van Ginkel uit die corner na eigenlijk totaal niet gevaarlijk is geweest, terwijl het een enorm veldoverwicht had, dan is dat in mijn ogen bedroevend weinig. Geen vloeiende aanvallen, geen gevaarlijke voorzetten, geen combinaties door het midden, geen afstandsschoten. Het was wachten op een individuele actie of een fout van een Willem 2 speler. Die kwamen allebei niet, en waar je dan normaal in een slotfase alles of niets gaat spelen voor de overwinning, druip je nu zonder punten af door die blunder van Drommel.

Hele zure middag, bijna net zo erg als de 2-2 tegen ADO vorig seizoen in de laatste minuut. Met dat verschil dat PSV toen wél de hele wedstrijd door kansen creëerde.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Eredivisie] Willem II - PSV, zaterdag 25/09 om 16:30