Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Ere] PSV - Vitesse

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Aanstaande zaterdag komt de koploper van de Eredivisie op bezoek als PSV het in het Philips Stadion opneemt tegen Vitesse. Met drie overwinningen en twee gelijke spelen kennen de Arnhemmers een uitstekende seizoensstart. Zo werd er onder meer gewonnen van AZ, terwijl er gelijk werd gespeeld tegen Ajax.

De wedstrijd van zaterdag zal de 35ste keer worden dat beide ploegen in de Eredivisie elkaar gaan treffen in Eindhoven. PSV wist tot nu toe 26 keer te winnen, speelde drie keer gelijk en verloor vijf keer. De grootste zege vond plaats in het seizoen 1978/1979. PSV won toen met 5-0. Willy van der Kuijlen en Huub Steven scoorden beiden twee doelpunten, terwijl ook Jan Poortvliet op het scoreformulier kwam.

De meest memorabele wedstrijd vond ruim twaalf jaar geleden plaats. Op 29 april 2007 speelden beide ploegen tegen elkaar in de laatste wedstrijd van het seizoen. Ondanks dat PSV voor de wedstrijd evenveel punten had als AZ en Ajax leek het vrijwel kansloos om kampioen te worden. AZ verloor echter op bezoek bij Excelsior, terwijl Ajax met 0-2 won tegen Willem II. In een spectaculaire wedstrijd won PSV met 5-1, waardoor de landstitel toch in Eindhoven bleef.

De huidige selectie van Vitesse kent een hoop spelers met een verleden in Eindhoven. Armando Obispo wordt momenteel door PSV verhuurd aan de Arnhemmers. Remko Pasveer en Tim Matavz speelden beiden enkele seizoenen voor PSV, terwijl Riechedly Bazoer en Oussama Tannane in de jeugd speelden. Ook Roy Beerens is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV. Hij kwam uiteindelijk nog tot elf officiële wedstrijden in het eerste elftal.

 

+1/-0

Alhoewel het traditioneel geen lastige wedstrijd, verwacht ik toch een moelijke avond. Centraal achterin staat het goed, voorin lopen er met Linssen en Matavz twee geslepen en ervaren aanvallers rond. Iedereen is wel bekend met de problemen op de beide back-posities: geen enkele fitte linksback en op rechtsback een jeugdspeler en een zojuist transfervrij aangetrokken Israelier. Daar liggen de kansen dan ook voor PSV, lekker die vleugels bespelen.

Alhoewel Cody het goed heeft gedaan hoop ik toch op een fitte Bruma. Toch iemand met een sterkere individuele actie. Verder zal het wel Malen in de spits, Ihattaren op rechts en Bergwijn erachter worden. Guti zal zo goed als zeker niet spelen, wat dus betekent dat Sadilek of Hendrix naast Rosario zal plaatsnemen. Creatief mogen we dus vrij weinig verwachten van het middenveld..

Maargoed, al met al een redelijk positief gevoel, ook omdat we met Gakpo, Mitro en Doan zeer diverse wisselmogelijkheden hebben. Wat een luxe eigenlijk. Afhankelijk van de wedstrijd kan je een echte targetmen, een cross-specialist of een technisch verfijnde speler met een fijne steekpass erin gooien.

Dit bericht is gewijzigd op 10 september 2019, 13:47:38.

 

+1/-0

Vitesse loopt blijkbaar wel goed dit jaar. Mooie test!

 

+1/-0

Dit PSV heeft in potentie meer upside in uitwedstrijden dan in thuiswedstrijden, maar als je kijkt naar waar we nu staan denk ik dat we thuis voorlopig toch de te kloppen ploeg zijn tegen iedere tegenstander, incl Ajax.

Vitesse is een prima team waar ik soms best wel wat sympathie voor heb maar ik denk dat ze tegen de beweeglijkheid van Bruma Bergwijn Malen en Ihattaren (die vrijwel allemaal uitgerust en fit zouden moeten zijn) geen antwoord hebben. Laat staan als Plan (B)aard van de bank komt.

 

+1/-0

Vitesse staat op kop omdat zelfs Ajax er niet van kon winnen. Het is inderdaad een goede en geslepen ploeg waar onze jonkies, vrees ik, erg veel moeite mee zullen hebben.
Hopelijk winnen we toch want anders lopen we al achter Ajax aan voordat ze hier komen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 10 september 2019 om 16:15:

Vitesse staat op kop omdat zelfs Ajax er niet van kon winnen. Het is inderdaad een goede en geslepen ploeg waar onze jonkies, vrees ik, erg veel moeite mee zullen hebben.
Hopelijk winnen we toch want anders lopen we al achter Ajax aan voordat ze hier komen.Ajax had wel mega veel kansen, was meer pech dat ze daar niet wonnen. Maar eens uiteindelijk hebben ze Ajax wel op een gelijkspel weten te houden.

Thuis moeten we wel winnen, maar het wordt inderdaad een lastig potje tegen een meer ervaren ploeg. Goede check voor waar we nu eigenlijk staan.

 

+1/-0

Dit zijn echt veel leukere wedstrijden dan die domme potjes waar het kwaliteitsverschil zo groot is dat puntverlies al een soort blamage is.

 

+1/-0

Welke opstelling verwachten jullie?

 

+1/-0

Zoet, Dumfries, Baumgartl, Viergever, Boscagli, Rosario, Hendrix, Bergwijn, Bruma, Malen, Ihattaren 100% zeker.

 

+1/-0

Nee hoor, denk dat Bergwijn niet speelt en Gakpo wel.

Geen Guti is een ramp voor PSV. Gaat een vervelende avond worden denk ik.

 

+1/-0

Ik denk dat Doan eerder speelt dan Gakpo :)

 

+1/-0

Zo goed is Guti nou ook weer niet. Hendrix op zijn plaats.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 13 september 2019 om 19:43:

Ik denk dat Doan eerder speelt dan Gakpo :)Wat is dit dan :D Echt niet hoor.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 13 september 2019 om 20:28:

Zo goed is Guti nou ook weer niet. Hendrix op zijn plaats.Komen we vanavond op terug.

Overigens is Hendrix prima, heb ik al vaker gezegd. Maar niet met Rosario.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Big Paul Castellano schreef op 14 september 2019 om 12:06:

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 13 september 2019 om 20:28:

Zo goed is Guti nou ook weer niet. Hendrix op zijn plaats.Komen we vanavond op terug.

Overigens is Hendrix prima, heb ik al vaker gezegd. Maar niet met Rosario.Mee eens, het gaat om Rosario waardoor het middenveld nog niet goed is.

Hopelijk Ihatteren wel op het middenveld.

 

+1/-0

Ik verwacht weer problemen op het middenveld. Problem child Tannane vind ik een fitte indruk maken bij Vitesse.

 

+1/-2

Armando weer terug op aarde. Snap de positieve hype sowieso
niet zo. Heb hem 5 min live in actie gezien in EHV en had toen al genoeg gezien. Inzicht niet top. Beetje lomp.

Uiteraard kunnen zaken veranderen, hier verwacht ik dat niet.

 

+1/-1

Die bal moet er echt in MO. Mooie actie van Dumfries.

Van Boekel de Feyenoorder heeft weer een missie.

 

+1/-1

Vitesse mist 2 reuze mogelijkheden. Het zit mee vandaag. Malen overigens 2 keer gewoon prima afgemaakt.

 

+1/-2

Ik dacht dat we alleen een kwartier in de 2e helft goed voetbalden. Jullie weten dat je na de thee nog drie kwartier verder moeten he mannen ;)

 

+1/-2

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Ere] PSV - Vitesse