Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Ere] PSV - Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Voor PSV staat zondag de eerste competitietopper van het seizoen op het programma. In het Philips Stadion is dan Ajax de tegenstander, die op basis van doelsaldo nu bovenaan in de Eredivisie staat. De Amsterdammers begonnen net zoals PSV met een gelijkspel aan de competitie en wonnen daarna vier duels.

Het duel van zondag zal alweer de 64ste keer worden dat beide ploegen in Eindhoven tegenover elkaar staan in de Eredivisie. PSV wist tot nu toe 32x te winnen, speelde 15x gelijk en verloor 16x. De grootste overwinning werd behaald in zowel het seizoen 1975/1976 en in 2008/2009. PSV won toen met 6-2. In september 2013 werd bovendien met 4-0 gewonnen. Afgelopen seizoen was PSV met 3-0 te sterk.

De meest gedenkwaardige wedstrijd tussen beide ploegen vond anderhalf jaar geleden plaats. Ook op 15 april 2018 was PSV met 3-0 veel te sterk voor de Amsterdammers. Gastón Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn zorgden voor de doelpunten, terwijl Ajax in de slotfase twee keer rood kreeg. Dankzij die overwinning werd de 24ste landstitel uit de clubhistorie binnen gehaald.

De selectie van Ajax kent meerdere spelers met een verleden bij PSV. Klaas Jan Huntelaar en Zakaria Labyad doorliepen de jeugdopleiding van PSV. Huntelaar zou uiteindelijk tot 1 competitiewedstrijd in het eerste elftal komen, terwijl Labyad in 67 officiële wedstrijden het shirt van PSV droeg. Siem de Jong speelde in het seizoen 2016/2017 voor PSV, terwijl trainer Erik ten Hag drie seizoenen als assistent-trainer bij PSV werkte onder Fred Rutten. Aan de zijde van PSV speelde Nick Viergever in het eerste elftal van de Amsterdammers, terwijl Pablo Rosario, Steven Bergwijn en Donyell Malen in hun jeugdopleiding hebben gespeeld.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

André Onana: 'Onze selectie is beter dan PSV'

André Onana heeft vertrouwen dat Ajax de negatieve reeks in Eindhoven tegen PSV weet te doorbreken. Dat geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We weten wat ons te doen staat", aldus Onana. "De duels tussen Ajax en PSV zijn dé toppers van Nederland. Zij zijn onze grote concurrent, maar onze selectie is beter. We moeten er als team klaar voor zijn."

Volgens de doelman maakt het niet veel uit dat PSV een kortere voorbereiding heeft op die wedstrijd, omdat de Eindhovenaren op donderdag voor de Europa League spelen. "We zijn allemaal professionals en in de top volgen de wedstrijden elkaar snel op. Dat hoort erbij", zo geeft hij aan. "Ik zie dat niet zozeer als een voordeel. Het wordt hoe dan ook een echte topper."Die mafklapper blijft maar bezig daar

 

+3/-1

2-5

 

+1/-5

Met dit spel word je keihard afgemaakt.

 

+2/-1

Linksachter en middenveld is om te huilen. Top club onwaardig. Totaal kansloos zondag.

 

+2/-6

Sadilek ipv Boscagli opstellen zondag in de mandekking op Ziyech, dan komt het allemaal goed!

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 19 september 2019 om 11:04:

open/sluit de onderstaande quote:

André Onana: 'Onze selectie is beter dan PSV'

André Onana heeft vertrouwen dat Ajax de negatieve reeks in Eindhoven tegen PSV weet te doorbreken. Dat geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We weten wat ons te doen staat", aldus Onana. "De duels tussen Ajax en PSV zijn dé toppers van Nederland. Zij zijn onze grote concurrent, maar onze selectie is beter. We moeten er als team klaar voor zijn."

Volgens de doelman maakt het niet veel uit dat PSV een kortere voorbereiding heeft op die wedstrijd, omdat de Eindhovenaren op donderdag voor de Europa League spelen. "We zijn allemaal professionals en in de top volgen de wedstrijden elkaar snel op. Dat hoort erbij", zo geeft hij aan. "Ik zie dat niet zozeer als een voordeel. Het wordt hoe dan ook een echte topper."Die mafklapper blijft maar bezig daarAls ik die laatste zinnen lees heb ik meteen zoiets van: tuurlijk, als PSV minder rust krijgt, maakt het niks uit, maar als ajaks minder rust krijgt, dan is het natuurlijk een héél ander verhaal.

PSV moet ook winnen natuurlijk. Niet alleen voor het kampioenschap en de fans, maar voor de mentale staat van heel Nederland. Die arrogante grafclub indoctrineert generatie na generatie met hun opgeblazen gewauwel. wzawzdb... Kinderen daar groeien op met het idee dat arrogant dik doen en zelfoverschatting de weg naar succes zijn. Laten we alsjeblieft een overwinning behalen voor ons hele kikkerlandje wat best wat meer Brabantse nuchterheid kan gebruiken. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. :psv

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 19 september 2019 om 21:31:

Sadilek ipv Boscagli opstellen zondag in de mandekking op Ziyech, dan komt het allemaal goed!


Dit gaat niet gebeuren, maar mijn stem heb je. Sadilek kreeg zoveel kritiek als back. Ik heb dat nooit begrepen. Boscagli maakt gewoon teveel verdedigende fouten, ben ik bang.

 

+2/-1

Ik vond Ajax niet zo geweldig dinsdag. Maar de eerste helft gister van PSV was wel van een heel bedenkelijk niveau.

Als we zo spelen wordt het heel lastig zondag. Ondanks dat kunnen we Ajax met onze voorhoede pijn doen.

 

+1/-0

Kom op zeg, als ik dit hier zo lees is het een gods gratie dat we tegen het grote ajaks mogen ballen zondag.

We zijn defensief kwetsbaar, maar is hun defensie zo top dan? Zeer zeker NIET. Bovendien spelen zij uit veel minder sterk dan in die duiven(drecht)til, al helemaal in Eindje, daar waar WIJ al 3 jaar ongeslagen zijn! Op naar 4 jaar!

Met onze voorhoede gaan wij ook tegen dat zooitje uit Abcoude Noord gewoon 3/4 keer scoren.

 

+3/-0

Kan goed een 5-4 wedstrijd worden, we gaan het zien. Het middenveld is vaak bepalend tijdens een topper en ik heb na gisteren bijzonder weinig vertrouwen in ons middenveld. Een topfitte Guti en een in vorm verkerende Ihattaren zouden best nog wel eens op bepaalde momenten Ajax pijn kunnen doen, maar Alvarez en Promes gaan een hele hele hele makkelijke middag krijgen zondag.

Ik vrees ook een beetje voor onze backs en dat heeft alles te maken met de flexibele voorhoede van Ajax. Dumfries is geen slimme speler en Boscagli heeft al moeite met zichzelf, laat staan een goede tegenstander die wisselt. En inderdaad, als Ziyech rechtsbuiten staat is Sadilek een goed idee, maar als ze met 1 positiewisseling Neres of Promes op rechts zetten en Ziyech op 10 dan gaan we al nat.

Om positief af te sluiten, onze aanvallende opties zijn buiten categorie. Ik kan me niet herinneren dat PSV ooit zoveel kwaliteit heeft gehad in de breedte van de aanval. Met 6 a 7 spelers kunnen we elke tactische vorm uitoefenen als de wedstrijd erom vraagt. Het is niet ondenkbaar dat Plan (B)aard heel effectief is en Mitro 2 goals oplevert. Je hoeft ook niet raar te kijken als Gakpo vanaf links hem in de verre hoek krult of dat Doan hem rand 16 in de kruising vlamt. En dan heb ik het nog niet eens over Malen, Ihattaren, Bruma (let op hij wordt beter en beter) en Bergwijn (op zijn eigen positie).

Het is iets om naar uit te kijken, maar met het mes op de keel verwacht ik toch maximaal een 2-2.

 

+1/-0

Ik ben heel benieuwd wat Van Bommel gaat doen voor zondag. In de uitwedstrijd van afgelopen seizoen had hij een sterk tactisch plan, door met Sadilek, Hendrix en Rosario 3 verdedigende middenvelders op te stellen. Daarmee werd het gevaar van Ajax toch behoorlijk geneutraliseerd en was het eigenlijk ongelofelijk dat PSV (zeker na de 1-1 en de rode kaart van Mazraoui) nog verloor (en daarmee uiteindelijk de titel verspeelde).

Gaat Van Bommel weer voor een tactische omzetting? Of geeft hij het team vertrouwen waar hij de laatste weken mee speelt?

Ik zie zelf wel iets in de volgende optie:

----------------------------- Zoet ----------------------------------
-- Dumfries ----- Baumgartl ---------- Viergever -------- Boscagli --
---------- Rosario --------- Hendrix --------- Sadilek --------------
-------------------Ihattaren ------- Malen --------------------------
--------------------------- Mitroglou -------------------------------

Ik ben alleen bang dat dat niet gaat gebeuren, omdat je dan Bergwijn op de bank moet houden.

Waarschijnlijk zal Mitroglou weer naar de bank verdwijnen, terwijl fysieke kracht juist iets is wat je ook nodig hebt tegen Ajax. Ik ben echter bang dat je voor Zoet wel 7 verdedigend denkende spelers nodig hebt die in staat zijn de ruimtes zo klein te houden dat het positiespel van Ajax vast gaat lopen. Haal je 1 van die 3 middenvelders eraf voor Bergwijn, dan gaan er ruimtes vallen op het middenveld en dan heeft Ajax de kwaliteit om er doorheen te combineren. Zeker ook omdat onze backs niet de meest intelligente spelers zijn, hebben die er baat bij als de ruimtes klein blijven.

Noot: als Guti weer fit is, dan zou ik hem laten spelen in plaats van Hendrix of Sadilek.

 

+2/-1

Ik denk dat hij wel gewoon met zijn huidige team begint, de vraag is eerder hoe kan hij zaken rechtzetten als het niet loopt.

Persoonlijk heb ik er geen moeite mee als we ze opvangen halverwege onze eigen helft en laat ze maar de bal rondspelen. Met de snelheid die wij hebben en de positionering van hun backs liggen daar de meeste kansen zou ik zeggen. Maarja als ze je nog verder terugdringen dan is het prijsschieten voor beginners.

 

+1/-0

Als ik Ten Hag was dan zou ik het wel weten. Mooi dat Boscagli/Ziyech verhaal maar ik zou Ziyech op 10 zetten. Dan ga je dit PSV heel veel pijn doen. En wanneer Ziyech kan schieten van afstand hebben we ook een probleem.

 

+1/-2

Eens, zou ik ook doen. Ziyech speelt daar geweldig en had daar al veel eerder moeten staan.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 20 september 2019 om 13:54:

Ik ben heel benieuwd wat Van Bommel gaat doen voor zondag. In de uitwedstrijd van afgelopen seizoen had hij een sterk tactisch plan, door met Sadilek, Hendrix en Rosario 3 verdedigende middenvelders op te stellen. Daarmee werd het gevaar van Ajax toch behoorlijk geneutraliseerd en was het eigenlijk ongelofelijk dat PSV (zeker na de 1-1 en de rode kaart van Mazraoui) nog verloor (en daarmee uiteindelijk de titel verspeelde).

Gaat Van Bommel weer voor een tactische omzetting? Of geeft hij het team vertrouwen waar hij de laatste weken mee speelt?

Ik zie zelf wel iets in de volgende optie:

----------------------------- Zoet ----------------------------------
-- Dumfries ----- Baumgartl ---------- Viergever -------- Boscagli --
---------- Rosario --------- Hendrix --------- Sadilek --------------
-------------------Ihattaren ------- Malen --------------------------
--------------------------- Mitroglou -------------------------------

Ik ben alleen bang dat dat niet gaat gebeuren, omdat je dan Bergwijn op de bank moet houden.

Waarschijnlijk zal Mitroglou weer naar de bank verdwijnen, terwijl fysieke kracht juist iets is wat je ook nodig hebt tegen Ajax. Ik ben echter bang dat je voor Zoet wel 7 verdedigend denkende spelers nodig hebt die in staat zijn de ruimtes zo klein te houden dat het positiespel van Ajax vast gaat lopen. Haal je 1 van die 3 middenvelders eraf voor Bergwijn, dan gaan er ruimtes vallen op het middenveld en dan heeft Ajax de kwaliteit om er doorheen te combineren. Zeker ook omdat onze backs niet de meest intelligente spelers zijn, hebben die er baat bij als de ruimtes klein blijven.

Noot: als Guti weer fit is, dan zou ik hem laten spelen in plaats van Hendrix of Sadilek.Niet zo'n gek idee. Zeker als je naar vorig jaar kijkt. Alleen zal Bommel Mitroglou niet opstellen en wordt het Bergwijn. Verder denk ik dat dit de beste manier is om Ajax te bestrijden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 19 september 2019 om 20:30:

Met dit spel word je keihard afgemaakt.Met welk spel wordt wie afgemaakt?

Je bedoelt neem ik aan Ajax. Die op bezoek moet naar het Philips Stadion, de plek in Nederland waar ze de meeste nederlagen aan hun broek hebben gekregen.

Waar ze met vol gescheten broek van angst zondag arriveren, wetend dat hun grote smoel hen niet zal helpen.
Waar de ontvangst extra onvriendelijk zal zijn nu blijkt dat Ajax stiekeme plannetjes uitbroedt bij de UEFA en zij de hele Eredivisie willen laten stikken.
Waar ze allang blij zullen zijn als het geen derde 3-0 nederlaag op rij wordt.

Vraag is of Makkelie zondag Onana weer rood zal besparen als hij ditmaal niet onze Luuk maar onze Kostas tegen de grond slaat.

Dat PSV zoals gebruikelijk gaat winnen lijkt welhaast zeker. Zolang ze wat positiever het duel in gaan dan jij. :)

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

FlitsPhirips schreef op 20 september 2019 om 08:12:

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 19 september 2019 om 21:31:

Sadilek ipv Boscagli opstellen zondag in de mandekking op Ziyech, dan komt het allemaal goed!


Dit gaat niet gebeuren, maar mijn stem heb je. Sadilek kreeg zoveel kritiek als back. Ik heb dat nooit begrepen. Boscagli maakt gewoon teveel verdedigende fouten, ben ik bang.En de mijne. Kan zich lekker vastbijten in Ziyech die toch veel zwerft en niet een echte vleugelspeler is waar Sadilek als middenvelder het moeilijker mee zou hebben. Dat gezegd heel logisch als Ajax neres tegenover linksback van PSV zet - daar liggen de kansen. Ook maar hopen dat Veltman als back speelt want de wendbare dest veel beter vs Bergwijn.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 21 september 2019, 15:20:17.

 

+2/-0

Veltman gaat in het centrum spelen.

 

+1/-1

Ik heb er een heel slecht voorgevoel bij. Denk dat Ajax morgen heel volwassen voor de dag gaat komen en relatief simpel gaat winnen. Ik hoop persoonlijk ook dat Van Bommel ze het veld in stuurt met aanvallende intenties. Van begin af aan er vol op.

 

+1/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Ere] PSV - Ajax