Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » Oefencampagne 2020-2021

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Vandaag start de oefencampagne met een wedstrijd tegen UNA. Voor mijn gevoel is het al 147 dagen geleden dat we uit bij Groningen wonnen maar het bleek 146 dagen te zijn, of beter gezegd 20.86 weken of 4,77 maanden.

Vr 31/07/2020 19:00 oefen: PSV - UNA
Za 08/08/2020 16:00 oefen: SC Verl (Dui) - PSV
Zo 09/08/2020 16:00 oefen: KFC Uerdingen 05 (Dui) - PSV
Za 15/08/2020 18:45 oefen: PSV - Vitesse
Vr 21/08/2020 18:45 oefen: Willem II - PSV

De wedstrijd vandaag wordt uitgezonden op YouTube, en de wedstrijden tegen Vitesse en Willem II komen op fox. Met een selectie van meer dan 25 spelers verwacht je normaal voor rust en na rust minimaal 22 spelers in actie te zien. Toch vind ik het aantal oefenwedstrijden magertjes en met een nieuwe speelstijl en coach kan ik me voorstellen dat je toch snel naar een basis toe wilt werken. Ik ben benieuwd wie er begint vandaag en of we echt een 4-4-2 gaan zien en wie op welke posities wordt geprobeerd.

https://youtu.be/gz7oR8s4MFclink Dit is het kanaal van PSV.

Dit bericht is gewijzigd op 31 juli 2020, 13:56:37.

 

+1/-0

Eindelijk! Heb er enorm zin in om PSV weer te zien voetballen ondanks het oefenpotjes zijn. Op de een of andere manier mis ik ook gewoon de spanning als ik naar andere competities kijk.

Behalve dat we 146 dagen verder zijn sinds de laatste wedstrijd hebben we natuurlijk ook een nieuwe trainer met een andere speelstijl waar ik benieuwd naar ben. Daarnaast hoop ik te zien dat spelers die vorig jaar niet helemaal uit de verf zijn gekomen (Bruma, Doan en Baumgartl) dit jaar toch op kunnen krabbelen. Ook ben ik benieuwd naar de teruggekeerde huurspelers en dan met name Mauro Jr. en Obispo. De overige huurspelers komt alsnog tekort m.i.

 

+1/-0

En de eerste van de 5 gaat dus niet door vanwege een Corana besmetting bij UNA. Hopelijk kunnen ze asap toch nog een team aan het lijstje oefenwedstrijden toevoegen.

 

+1/-0

Was ook wel leuk om 22 PSV spelers op het veld te zien. Intenties van Schmidt werden bij vlagen duidelijk. Druk op de bal, snel richting het doel bij balbezit.

Ihattaren op 8, m.i. logisch maar volgens mensen op dit forum onmogelijk. Beste man op het veld voor mij.
Hendrix linksback, ook logisch. Deed hij niet slecht vond ik.
Teze centraal, kan wat worden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

psvsupottie.com schreef op 31 juli 2020 om 20:09:

Hendrix linksback, ook logisch. Deed hij niet slecht vond ik.Ik zal weer een hoop -'en en gezeur krijgen maar ik vond dat Hendrix weer liet zien waarom hij verkocht moet worden. Hij was weer compleet de weg, de bal en z'n tegenstander kwijt bij, volgens mij, de eerste tegenaanval. Het zag er ook weer zo knullig uit, kan echt niet meer.

 

+1/-0

Ik vond Baumgartl heel sterk, Thomas heel goed in de passing en was overal en Ihattaren heeft het meeste kwaliteit van iedereen. Mooie strakke passes maar ook geweldige dribbels. ALs je met hem op 8 speelt wordt het wel heel aanvallend maar vanuit die positie met de dribbel opkomen is wel zo gevaarlijk en lastig te verdedigen.

Romero viel niet mee, Rosario viel niet mee en Guti werd er echt heel pijnlijk uitgelopen door Ihattaren met bal.

 

+1/-0

Grotendeels mee eens. Romero vond ik niet zo slecht, Lammers beviel me trouwens wel. Vooral erg sterk met zijn rug naar de goal en belangrijk met zijn lengte aangezien er relatief veel lang gespeeld wordt.

Ihattaren op 8 is riskant, dat zag je ook wel bij 2 situaties, maar tegelijkertijd briljant. Veruit onze beste speler aan de bal. En dit elftal wordt nu zo ingericht dat hij de bal krijgt met zijn gezicht naar het vijandelijke doel. Man, die gast beheerst dan alles! Dribbels, steekpass, crosspasses, afstandsschoten... niet normaal. Dit elftal bouw je om hem heen.

Overigens denk ik dat Bruma weleens mee kan vallen. Hij brengt zoveel loopvermogen en werklust dat hij daarmee zijn gebrekkige kwaliteit aan de bal compenseert. Misschien is ex-voetballer Gakpo op die positie wel teveel van hetzelfde met Ihattaren, Lammers en Malen om hem heen.

 

+1/-0

Ik merk / zie een andere wending in trainingsintensiteit. Niet meer het "vrijblijvende" maar langere trainingssessies en hogere intensiteit. Dat doet een supporterd hart goed. Hopen dat het zijn weerslag heeft op de wedstrijden, waarbij we ook in de 2e helft nog gas kunnen blijven geven.

 

+1/-1

PSV won de laatste jaren zo vaak in de laatste minuten.... dat verwijt slaat echt nergens op.

Dit bericht is gewijzigd op 4 augustus 2020, 18:25:38.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Gerrie80 schreef op 04 augustus 2020 om 08:49:

Ik merk / zie een andere wending in trainingsintensiteit. Niet meer het "vrijblijvende" maar langere trainingssessies en hogere intensiteit. Dat doet een supporterd hart goed. Hopen dat het zijn weerslag heeft op de wedstrijden, waarbij we ook in de 2e helft nog gas kunnen blijven geven.Natuurlijk is dit positief, immers met heel veel inzet van superfitte spelers kun je nog wel eens wat compenseren, maar zonder serieuze kwaliteitsinjectie is dit elftal nog steeds verre van een kampioenskandidaat. Al laat je Hendrix, Rosario, Viergever, Boscagli, Baumi, enz enz 3x zo intensief trainen, ze maken je niet beter, ze zijn doorsnee. Je moet echt hopen op een paar aankopen die er direct staan (wat dat aangaat ben ik blij met de uitspraak dat er genoeg voor de breedte is) en een wederopstanding van Bruma en Guti, spelers waarin nog wél rek zit.

 

+1/-0

Fitheid zegt niets tijdens de voorbereiding, dus daar kunnen we nu geen conclusies aan verbinden. Ze moeten in september klaar zijn (kijk voorbeeld Feyenoord hoe het niet moet) en ze moet fit blijven tijdens de dubbele speelweken en ze moeten fit blijven tot en met het einde van het seizoen. En met die 5 wissels per wedstrijd moet je iedereen fit kunnen houden.

 

+1/-0

Fitheid is juist heel bepalend en danig onderschat in Nederland! Fitheid en tactiek zijn begrippen waarin we decennia achterlopen. Hoe kan anders een clubje met doorsnee spelers als LASK Linz zowel PSV als AZ van de mat vegen? Waarom roept vrijwel elke speler die van de eredivisie naar een topcompetitie vertrekt dat de trainingsomvang en intensiteit zoveel hoger is?

Wesley Sneijder bij Inter was wereldtop, bij Galatasaray was hij middelmaat. Als onze selectie onder Schmidt 10% fitter wordt en i.c.m. de nieuwe tactiek waar Nederlandse clubs nauwelijks mee bekend zijn dan levert dat meer op dan een nieuwe linksback.

 

+4/-0

Fitheid zal in ieder geval nooit een nadeel zijn, da's zeker.
De opmerking "nieuwe tactiek waarmee men in NL nauwelijks bekend is" vind ik wel erg opportunistisch.
Tegen de tijd dat de competitie begint weten alle nL-clubs echt wel wat ze kunnen verwachten, al was het alleen maar door alle media aandacht voor deze zgn. "nieuwe" tactiek.
Het is goed alles positief in te zien maar ook Schmidt, een trainer met slechts een paar succesjes, kan van een NU grotendeels middelmatige selectie echt geen top maken door als een gek te gaan afjagen enz.
Het succes zal afhangen van de spelers welke er bijgehaald worden anders is ook dit jaar alleen de voorhoede van enig niveau.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » Oefencampagne 2020-2021