Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Ere] FC Groningen - PSV

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Voor PSV begint zondagmiddag de competitie in Groningen, op precies dezelfde plek waar in maart de laatste wedstrijd van het vorige seizoen werd gespeeld. Onder leiding van de nieuwe trainer Roger Schmidt moet in het Hitachi Capital Mobility Stadion de eerste stap gezet worden richting een succesvol seizoen.

De wedstrijd van zondag zal alweer de 42ste keer worden dat beide ploegen in Groningen tegenover elkaar staan voor de competitie. Tot nu toe wist PSV 20 keer met de winst naar huis te gaan, terwijl er 11 keer gelijk werd gespeeld. 10 keer bleven de punten in Groningen en moet PSV met een nederlaag weer terug naar Eindhoven.

De grootste overwinning ooit van PSV in Groningen werd behaald in het seizoen 1985/1986. Mede dankzij vier treffers van Rob McDonald werd toen met 1-6 gewonnen. De laatste jaren heeft PSV het vaak lastig in Groningen. In de seizoenen 2016/2017 en 2017/2018 eindigde het duel in een gelijkspel, terwijl een seizoen later in de slotfase de zege pas werd veilig gesteld. In maart van dit jaar werd met 0-1 gewonnen dankzij een treffer van Denzel Dumfries. Een seizoen eerder was hij ook al de match-winner.

In juni van dit jaar was FC Groningen wereldnieuws en dat had alles te maken met een oud-PSV'er. Arjen Robben besloot een jaar nadat hij gestopt was als profvoetballer zijn carrière nieuw leven in te blazen en ging aan de slag bij FC Groningen, waar zijn loopbaan in eerste instantie ook al begonnen was. Robben speelde uiteindelijk van 2002 tot 2004 in het rood-wit van PSV. Ook middenvelder Ramon-Pascal Lundqvist en doelman Nigel Bertrams hebben een verleden bij PSV. Voor teammanager Bas Roorda wordt het ook weer een weerzien met zijn oude club, omdat hij afgelopen zomer de overstap maakte van FC Groningen naar PSV.

 

+1/-0

De eerste wedstrijd waar Schmidt keuzes moet maken zonder iedereen de vriend te houden.

Het kan gewoon zijn dat hij met Baumgartl en Viergever start wat je eigenlijk een week of 6 a 7 zou geleden zou verwachten maar elke trainer wil zijn stempel drukken en ik denk dat Teze zo n stempel kan zijn voor Schmidt. Tegelijkertijd vind ik het niet logisch als ie ervoor zou kiezen want Baumgartl heeft 120 wedstrijden meer ervaring op het hoogste niveau en uit bij Groningen zou gedurfd zijn om Teze voor de leeuwen te gooien. Boscagli heeft hele voorbereiding gespeeld en is fit geweest maar Viergever zou eerste keuze moeten zijn.

Rosario lijkt wel zeker van zijn plek maar wie komt er naast? Hendrix Thomad en Guti zouden het alle drie kunnen worden.

Malen gaat sowieso spelen, Ihattaren en Gakpo ook maar wie wordt de 4e die ons doelpunten moet geven? Mauro van links, Madueke of Lammers in de punt om toch Bruma? Ik zet mijn geld op Madueke en dat is wel ironisch want die speelde zijn 1e basis wedstrijd uit bij Groningen voor de Corona crisis en nu dan de eerste weer na de Corona crisis. Als hij mag starten gaat ie t ongetwijfeld beter doen dan de laatste keer want toen was het niet goed.

Op het moment dat Mauro linksback start ipv Max (fitheid) dan mag JdJ zich heel veel zorgen maken als Robben ons killed omdat onze linksback niet op tijd binnen was.

 

+1/-0

Robben speelt bij Groningen alleen niet van de rechterkant

 

+1/-0

Ik heb de eerste wedstrijd van Robben gezien en de laatste wedstrijd tegen Bielefeld en beide potjes speelde hij als rechtsbuiten die naar binnen trok.

 

+1/-0

Mvogo-Dumfries-Teze-Viergever-Max-Rosario-Ihattaren-Thomas-Gakpo-Madueke-Malen.

 

+1/-0

Best een leuke wedstrijd 😅

 

+1/-0

Hoopvolle start. Het was zeker niet 90 minuten goed maar ik was al blij om te zien dat je de hand van Schmidt duidelijk terugzag. Zit veel voetbal van achteruit in deze ploeg en voorin heel veel snelheid en beweging.

Zou mooi zijn als we nog een wat meer ervaren speler erbij krijgen voor in de as. Ik vrees namelijk dat de huidige ploeg namelijk best hoog kan pieken, maar ook nog wel grillig is.

 

+1/-0

De vibe van de ploeg bevalt me wel, maar het is ook wel duidelijk wat we nog wat extra power missen in de as. Vooral naast Rosario, maar toch ook nog achterin. Tegen betere tegenstanders (Groningen was me trouwens toch een partij slecht zeg) kom je niet weg met Teze-Boscagli. Een sloper moeten we daar hebben. Bovendien hoor ik niemand over hoe matig Dumfries eigenlijk is. Ja, hij gaat maar daar is alles mee gezegd. Aan de bal supermatig.

Vandaag prima resultaat natuurlijk, maar dit is pas 1 wedstrijd. Ik wil een sterke ploeg zien wanneer de moeilijke weken aanbreken, die ook dan gewoon de punten binnen weet te harken. Hopelijk kan het team zich blijven ontwikkelen dat dat mogelijk is.

Robben heeft echt niks laten zien he. Lelijke panna gekregen van Rosario en daarna de trieste aftocht. Tuurlijk fantastische speler geweest, maar kom niet op je oude dag de grote man in de Eredivisie uithangen. Je ziet het, je speelt de Eredivisie echt niet zomaar even kapot en dat weet hij nu ook. En dan vind ik het al helemaal kinderachtig als je meteen naar huis rijd. Gewoon je team keihard in de steek gelaten.

 

+2/-0

Ja vond ik ook niet sterk van Robben. Hoe Buijs hem verdedigt zegt alles over de status aparte die hij heeft binnen de selectie van FC Groningen. Ik vraag me af of zijn aanwezigheid op deze manier wel goed is voor de groep.

Verder een prima eerste helft van PSV en ook geen slechte tweede. Dik verdiende overwinning. Wel moet zo'n wedstrijd na 45 minuten al beslist zijn. Hopen dat Schmidt Ihattaren in het gareel krijgt want Mauro jr. vond ik matig. En centraal op het middenveld en achterin kunnen we zeker nog wat gebruiken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Hutch schreef op 13 september 2020 om 19:44:Zou mooi zijn als we nog een wat meer ervaren speler erbij krijgen voor in de as. Ik vrees namelijk dat de huidige ploeg namelijk best hoog kan pieken, maar ook nog wel grillig is.Dit dus. We hebben zoveel aanvallend talent dat IK me geen zorgen maak over het aantal doelpunten voor. Ik maak me meer zorgen over het aantal tegen en vandaag hebben we de eerste 'meevoetballendekeeperblunder' gezien en die gaan we nog minimaal 2 a 3 keer zien dit seizoen. Zolang die ons geen pijn doen, punten kosten, dan is het acceptabel en anders niet. Zo simpel is het, want vandaag heeft hij buiten die prutsgoal wel laten zien heel rustig aan de bal te zijn en dan zie je dat de opbouw al snel beter en soepeler verloopt.

Mijn helden waren vandaag Gakpo Max en Malen. Waarbij Malen natuurlijk (om in NBA termen te zeggen) 1 uit 4 ging denk ik wel dat hij die killer is die er 30 kan maken voor ons.

Op basis van deze wedstrijd zou je zeggen dat je Lammers en Dumfries wel zou kunnen missen, maar Dumfries heeft zijn waarde al zo vaak bewezen dat ik dat niet onderschat, maar Lammers was heel matig vergeleken met Malen Gakpo en Madueke.

En ik vond het niet leuk dat Robben er op deze manier vanaf moest, maar laten we eerlijk zijn; dit lag toch compleet in de lijn der verwachting als je naar zijn laatste 10 jaar kijkt? En ik werd al een beetje Robbenmoe van al die aandacht. Het was vandaag Groningen-PSV, niet Robben-PSV en dat is toch wel een beetje wat er in de Euroborg, en de media, hangt als je eerlijk bent.

 

+3/-0

Toch knap wat Schmidt in deze korte tijd al heeft bereikt.Het is al leuker om naar te kijken in ieder geval.

Centraal achterin en op het middenveld moet er echt nog iets bij.

Lammers viel me tegen, Malen had er minimaal 2 moeten maken.
De basisplaats van Mauro was volgens mij meer de combinatie van een beloning van het voorseizoen en Mo die weg was gestuurd van de training.

Madueke viel goed in, Gakpo goed, en Rosario... knap als je van zo diep terug kan komen.
De spelvreugde is terug, na de 0-1 gewoon door voetballen ipv dat achterover hangen.

Ik weet het , 1 zwaluw, maar toch...

 

+1/-0

Zondagmiddag, maanden naartoe geleefd en Feynoord en Ajax als voorprogramma dat me niet echt zenuwachtig maakte....; ik ging er eens goed voor zitten. Altijd wat dingen bij de hand voor als het weer stroperig zou worden en ik mijn aandacht even op een prettige afleiding moest richten om 90 minuten vol te houden. Maar wat heb ik met een prettig gevoel naar PSV zitten kijken. Iedereen die de nadruk op nog wat mindere punten legt heeft gelegd, heeft natuurlijk gelijk, maar wat een leuke wedstrijd. PSV was gretig, energiek en naar voor gericht. En dat was wel even geleden. Veelal zelfde spelers met meer spirit, heerlijk.
En die mindere punten gaan nog aangepakt worden, want al weet ik echt niet wie, die middenvelder met drive die de lijnen gaat uitzetten gaat komen en voor centraal achterin denk ik nog steeds dat het Koreaanse monster wel eens in Eindhoven terecht gaat komen. Veel plezier dit seizoen. De toon is gezet.

 

+1/-0

Wil nog wel even Rosario er uit lichten. In mijn ogen MoM, wat speelde die een goede pot. Zat er zo fel op, had veel intercepties, speelde alles naar voren ipv opzij en terug en er kwam ook veel gevaar van zijn passes. Wat een ander kapsel al wel niet kan doen.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Yonci schreef op 14 september 2020 om 08:02:

Toch knap wat Schmidt in deze korte tijd al heeft bereikt.Het is al leuker om naar te kijken in ieder geval.
....
De spelvreugde is terug, na de 0-1 gewoon door voetballen ipv dat achterover hangen.

Ik weet het , 1 zwaluw, maar toch...Inderdaad is het nog vroeg om al te hard te juichen - schijnt in het stadion ook nog niet te mogen ;) - , maar ook ik was aangenaam verrast over wat ik gisteren te zien kreeg.
Het ziet er veelbelovend uit en we staan al boven Ajax qua doelsaldo.
Als we wat beter kansen benutten dan gisteren kon dat wel eens zo blijven.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fox schreef op 14 september 2020 om 13:16:

Wil nog wel even Rosario er uit lichten. In mijn ogen MoM, wat speelde die een goede pot. Zat er zo fel op, had veel intercepties, speelde alles naar voren ipv opzij en terug en er kwam ook veel gevaar van zijn passes. Wat een ander kapsel al wel niet kan doen.Ook niet onbelangrijk om te vermelden is dat hij zelfs meer LCM stond dan RCM als ik het me goed herinner. Hij was gewoon goed en elke bal die hij vooruit speelde zorgde toch voor een lach op mijn gezicht want dat deed hij vorig jaar echt veel te weinig.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Ere] FC Groningen - PSV