Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Ere] PSV - Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Nou PSV had ook een handsbal gemaakt en had een pingel tegen moeten krijgen op 10 februari.

Vergeet ook niet dat Ajax een bal op de lat kreeg tegen Feyenoord in de laatste minuut, tegen AZ een onterecht doelpunt werd afgekeurd en ook een buitenspel situatie en dat er tegen Twente in de laatste minuut een ontsnapping kwam en tegen Willem II een duw van Haller over het hoofd werd gezien. Het is gewoon in alles een kampioensjaar van Ajax en je kunt wel zeggen dat je nooit de handdoek te vroeg in de ring moet gooien maar dat is totaal onrealistisch. Ajax wint 11 van de 13 wedstrijden en speelt daarnaast 2x gelijk tegen ons. Hun dubbel programma is geen enkel probleem want het valt allemaal wel lekker als een puzzel in elkaar.

 

+2/-0

Verschrikkelijk om 2x in een week in de laatste minuten niet het gewenste resultaat te behalen. Het voelt ook als onrechtvaardigheid natuurlijk. Ik heb in ieder geval 2x een prima PSV gezien. Natuurlijk kan er nog veel beter, wat overigens ook inherent is aan de vele blessuregevallen. Ik had - zoals eerder al aangegeven - niet verwacht dat met de komst van Schmidt we meteen kampioen zouden worden. Dat gaan we ook niet worden. Wat dat betreft merk ik dat het voor mij - the day after - prima is zoals het is. Als we gewonnen hadden dan was je er toch weer in gaan geloven terwijl ik van de andere kant ook weer realistisch wil zijn; een gat van 6+1 punt (doelsaldo) t.o.v. Ajax is simpelweg te veel. Mijn gemoedstoestand is daardoor de rest van het seizoen anders/beter, omdat de verwachtingen lager zijn. Ik kan jullie vertellen, voor mijn hart is dat beter.

Los van de wedstrijd ben ik vooral blij met de bevestiging dat Ajax nog lang niet van ons af is. Dat hele Bayern van Nederland gedoe komt mij persoonlijk de keel uit. Ik vind dat op geen enkele manier te vergelijken. Ja, Ajax heeft meer geld maar dat hebben ze bijna altijd al gehad. Zoals hun grote man ooit zei; een zak geld kan geen doelpunt maken (of iets in die strekking). Zolang Ajax spelers als Malen, Gakpo, Gotze en Dumfries niet van ons koopt is de vergelijking met Duitsland totaal scheef. Gewoon kul. Ajax heeft in feite gewoon goed voor mekaar wat wij jaren lang hadden; balans in hun selectie. Daar moeten wij ook weer naartoe. Ik zie volgend seizoen echt als het oogstseizoen met maar 1 doel; kampioen worden. Ervan uitgaande dat Malen en Dumfries weggaan (ik moet het overigens nog maar zien) zou ik van dat geld een centrale verdediger, een centrale middenvelder en een aanvaller kopen. Bij voorkeur 2 van de 3 met ervaring en technische bagage. Moraal van het verhaal; Ajax is nog lang niet van ons af!

Als afgelopen week de nieuwe standaard is en onze Duitse vriend niet teveel gekkigheid uithaalt met wissels en opstellingen dan moeten we een goede reeks kunnen neerzetten, óók tegen AZ en Feyenoord. Maar het zou me niet verbazen als we tegen Fortuna met een fantasieopstelling starten en er gewoon zonder punten afgaan. Fortuna is dit seizoen in eigen huis heel stug gebleken.

Ajax viel gisteren - als laatste - erg tegen. Haller bijna niet gezien en ook Blind begint echt wel tekenen van verval te vertonen. Ik hoop daarnaast met ganser harte dat we Mo nog kunnen prikkelen, overtuigen en gebruiken. Het zou eeuwig zonde zijn als hij vertrekt, zowel voor hemzelf (sportief) als voor ons (financieel). Naar Ajax zie ik hem overigens niet zo snel gaan, die kunnen helemaal niet omgaan met lastige spelers. Daarnaast hebben die ook geen behoefte aan Mo met spelers als Klaassen, Kudus, Labyad, Ekkelenkamp, Idrissi, Neres, Tadic en Antony.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

shevchenko schreef op 01 maart 2021 om 11:12:

Lang geleden dat ik zo woedend was na een wedstrijd. Heb het gevoel alsof ons extreem veel onrecht is aangedaan.

We hebben in 7 weken tijd 3x tegen Ajax gespeeld en zijn in mijn beleving 3x genaaid door scheidsrechters + VAR.
10 januari: PSV had in 88e minuut volgens de nieuwe regels een penalty moeten krijgen voor handsbal Gravenberch.
10 februari: Ajax had twee rode kaarten moeten krijgen (Tagliafico en Rensch).
28 februari: PSV had één of twee penalties moeten krijgen (beide voor neerhalen Dumfries) en rood voor Schuurs. Goal Vertessen kun je over discussiëren, volgens nieuwe regels is dat hands. Rode kaart voor Martinez was overduidelijk. Haller maakt overtreding op Viergever net voordat Dumfries hands maakt.

Ik noem hier zo even 8/9 wedstrijdbepalende beslissingen op die zonder uitzondering in het voordeel van Ajax uitpakken. Maar wat ik nog het ergste vind, je voelt aan alles dat als alles omgedraaid was, PSV wel een rode kaart zou krijgen en de goal van Vertessen niet afgekeurd was. Het was gisteren zo opzichtig, dat ik kookte van woede. We hadden deze wedstrijd op deze manier nooit kunnen winnen.Ik denk dat er heel veel supporters met hetzelfde woedende gevoel hebben zitten kijken als jij.
Het is nu de derde confrontatie met de concurrent in korte tijd en wederom is die niet beslist door de voetbalkwaliteiten van de teams of individuele spelers.

Een groot compliment verdienen onze jongens voor de wijze waarop ze na de teleurstelling van donderdag zich zo snel en goed herpakt hebben.

Waren in de twee duels in de Arena beide ploegen steeds eén helft de beste, nu was PSV in beide helften de bovenliggende partij.
Terwijl er vooraf allerlei onzin te horen en te lezen viel als zouden wij bang moeten zijn voor een afgang of duidelijk tekort komen tegen deze geweldige ploeg die zoveel verder zou zijn dan wij.

De werkelijkheid bleek totaal anders; Schmidt liet alle andere Eredivisieclubs zien hoe je dit Ajax moet aanpakken.
PSV bleek doodgewoon beter dan Ajax. Wat hebben we genoten van de klasse van Gotze en Zahavi.
Maar ons hele team was top, waarbij ook een Viergever speciaal genoemd mag worden.

En ja, die uitslag bedierf alles, al was er toch eén aspect waarop PSV Ajax aftroefde. Zelfs met 5-1; het aantal kaarten dat Makkelie aan ons uitdeelde overtrof dat van onze tegenstander weer in ruime mate.

Al met al vind ik het zeer hoopvol hoe dit PSV zich donderdag en gisteren liet zien. Hopelijk kunnen we dat - te beginnen zondag in Sittard - nog 10 wedstrijden volhouden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 28 februari 2021 om 17:52:

Het verbaast me niet hoe deze wedstrijd is gelopen. Het is in dit land nou eenmaal extreem partijdig. Met een aantal belachelijke scheidsrechters. Aan de andere kant, dat PSV er weer een goal op het eind tegen krijgt, is ook geen toeval meer. Heeft ook met kwaliteit te maken.Ja, natuurlijk is het zuur dat de 2-0 van Vertessen wordt afgekeurd. Ook is het onbegrijpelijk dat de VAR vergat om Martinez rood te geven (al de 3e gemiste rode kaart in 2 wedstrijden, dat kan bijna geen toeval meer zijn). En ook Alvarez had in de 1e helft 2x geel kunnen krijgen (de eerste bij het onderbreken van een uitbraak door de overtreding op Götze). Dat zat PSV allemaal niet mee.
Aan de andere kant: de overtreding van Malen in de 89e minuut bij de zijlijn was ook niet zo slim. Je staat daar met 2 tegen 1, zet die speler vast en laat de tijd verder tikken. Tik desnoods de bal over de zijlijn en ze hebben slechts een ingooi. Hier mist PSV nog het gogme en de ervaring om zo'n 1-0 over de streep te trekken.

Nu eindigt deze week met een klote gevoel: met een 2-1 overwinning onnodig verliezen van die grieken, daarna met een 1-1 gelijkspel verliezen en tot slot de hele soap rondom een van onze toptalenten.


open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 01 maart 2021 om 18:18:

(...)
En ja, die uitslag bedierf alles, al was er toch eén aspect waarop PSV Ajax aftroefde. Zelfs met 5-1; het aantal kaarten dat Makkelie aan ons uitdeelde overtrof dat van onze tegenstander weer in ruime mate.
(...)Dat was niet alleen de verdienste van PSV ;)

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 01 maart 2021 om 18:18:

Waren in de twee duels in de Arena beide ploegen steeds eén helft de beste, nu was PSV in beide helften de bovenliggende partij.
Terwijl er vooraf allerlei onzin te horen en te lezen viel als zouden wij bang moeten zijn voor een afgang of duidelijk tekort komen tegen deze geweldige ploeg die zoveel verder zou zijn dan wij.

De werkelijkheid bleek totaal anders; Schmidt liet alle andere Eredivisieclubs zien hoe je dit Ajax moet aanpakken.
PSV bleek doodgewoon beter dan Ajax. Wat hebben we genoten van de klasse van Gotze en Zahavi.
Maar ons hele team was top, waarbij ook een Viergever speciaal genoemd mag worden.Je moet de boel ook niet overdrijven. Het was ook niet zo dat we Ajax van de mat hebben gespeeld. Ik ben het met je eens dat PSV het grootste gedeelte van de wedstrijd een optisch overwicht heeft gehad, dat Ajax geen vuist kon maken. Maar als je gaat kijken naar het aantal mogelijkheden, dan heeft PSV niet meer momenten gehad waarop ze konden scoren dan Ajax.

In de beginfase komen we 2x goed weg, met die bal op de paal en een Timber die langs de bal schiet. In de tweede helft krijgt Haller een vrije kopkans en geeft hij later in kansrijke positie een te harde pass op Neres. En dan had je nog wat momentjes uit vrije trappen, een schotje van Antony en vast nog wel wat kleine dingen.

PSV scoorde een prachtige vrije trap, had nog de 2 situaties met Dumfries in de 16, 2 kansen na het inbrengen van Vertessen, de vrije trap van Max, en nog een keer dreiging uit een corner.

Dit soort wedstrijden worden beslist op details, niet omdat de ene ploeg veel beter is dan de andere. Beide ploegen maakten weinig grote fouten en dan zie je dat het gewoon dicht bij elkaar ligt.

Gisteren verdienden wij te winnen, maar liep het uiteindelijk net anders. Dat is zuur, vooral doordat je het gevoel hebt dat de arbitrage een twijfelachtige rol heeft gespeeld.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 02 maart 2021 om 10:33:

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 01 maart 2021 om 18:18:

Waren in de twee duels in de Arena beide ploegen steeds eén helft de beste, nu was PSV in beide helften de bovenliggende partij.
Terwijl er vooraf allerlei onzin te horen en te lezen viel als zouden wij bang moeten zijn voor een afgang of duidelijk tekort komen tegen deze geweldige ploeg die zoveel verder zou zijn dan wij.

De werkelijkheid bleek totaal anders; Schmidt liet alle andere Eredivisieclubs zien hoe je dit Ajax moet aanpakken.
PSV bleek doodgewoon beter dan Ajax. Wat hebben we genoten van de klasse van Gotze en Zahavi.
Maar ons hele team was top, waarbij ook een Viergever speciaal genoemd mag worden.Je moet de boel ook niet overdrijven. Het was ook niet zo dat we Ajax van de mat hebben gespeeld. Ik ben het met je eens dat PSV het grootste gedeelte van de wedstrijd een optisch overwicht heeft gehad, dat Ajax geen vuist kon maken. Maar als je gaat kijken naar het aantal mogelijkheden, dan heeft PSV niet meer momenten gehad waarop ze konden scoren dan Ajax.

In de beginfase komen we 2x goed weg, met die bal op de paal en een Timber die langs de bal schiet. In de tweede helft krijgt Haller een vrije kopkans en geeft hij later in kansrijke positie een te harde pass op Neres. En dan had je nog wat momentjes uit vrije trappen, een schotje van Antony en vast nog wel wat kleine dingen.

PSV scoorde een prachtige vrije trap, had nog de 2 situaties met Dumfries in de 16, 2 kansen na het inbrengen van Vertessen, de vrije trap van Max, en nog een keer dreiging uit een corner.

Dit soort wedstrijden worden beslist op details, niet omdat de ene ploeg veel beter is dan de andere. Beide ploegen maakten weinig grote fouten en dan zie je dat het gewoon dicht bij elkaar ligt.

Gisteren verdienden wij te winnen, maar liep het uiteindelijk net anders. Dat is zuur, vooral doordat je het gevoel hebt dat de arbitrage een twijfelachtige rol heeft gespeeld.Het klopt dat ik het een beetje overdreven heb weergegeven.
Maar dat komt ook omdat we vooraf zogenaamd kansloos geacht werden en achteraf er alleen maar te horen viel hoe zwak Ajax was, zonder waardering voor het goede spel van PSV dat beter was dan Ajax. Perez b.v. riep twee dagen lang dat het een heel slechte topper was.

Geheel eens met je slotconclusie.
En die van Nederbelg ook trouwens. ;)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 02 maart 2021 om 10:33:

Dit soort wedstrijden worden beslist op details, niet omdat de ene ploeg veel beter is dan de andere. Beide ploegen maakten weinig grote fouten en dan zie je dat het gewoon dicht bij elkaar ligt.


Het is een gegeven dat PSV-Ajax meestal beslist wordt op details. Het gebeurt niet vaak dat de ene ploeg veel beter is dan de andere en dat op het scorebord laat zien met 3 doelpunten verschil.

Het wrange is dat dit wel zo'n wedstrijd had kunnen zijn, als de arbitrage een keer wat mee had gezeten ipv verschrikkelijk tegen. Een andere scheids (uit het buitenland?) had de goal van Vertessen misschien niet afgekeurd, had Martinez gewoon een rode kaart gegeven en had PSV op z'n minst één penalty gegeven (en Schuurs rood?). Dan staat het in de 88e minuut 3-0 en win je gewoon afgetekend. Dan heb je dezelfde wedstrijd gezien en heeft PSV Ajax ineens een enorme dreun gegeven en is de titelrace weer open.

Supporters die zeggen "we hadden het eerder af moeten maken" begrijpen niet hoe dicht dit soort wedstrijden bij elkaar zitten. Als je de arbitrage dan zo tegen hebt, kun je zo'n wedstrijd simpelweg niet winnen.

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 02 maart 2021 om 17:14:

Het klopt dat ik het een beetje overdreven heb weergegeven.
Maar dat komt ook omdat we vooraf zogenaamd kansloos geacht werden en achteraf er alleen maar te horen viel hoe zwak Ajax was, zonder waardering voor het goede spel van PSV dat beter was dan Ajax. Perez b.v. riep twee dagen lang dat het een heel slechte topper was.


Dat is hoe de media Ajax neerzet in dit land. Als ze winnen is het geweldig, zijn ze de beste, het Bayern van Nederland en zouden ze zomaar de Europa League kunnen winnen. Als ze verliezen dan was nooit de tegenstander goed, dan was Ajax slecht. Want als Ajax goed was geweest hadden ze wel gewonnen.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Ere] PSV - Ajax