Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [JFS] Ajax - PSV

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Dat vond ik ook wel een flinke diskwalificatie van Dumfries, die actie. Als iemand tegen mij zegt "je moeder dit en dat", dan zou ik niet eens denken aan mijn eigen moeder, maar meer van wat is dat voor slappe poging tot belediging. Ik weet niet wat voor achterbuurtmentaliteit het is dat je daar zo op moet reageren. Ik hoop dat onze nieuwe aanvoerder daar niet gevoelig voor is.

Iets meer ontopic, wat voor reden zou PSV hebben om er niet voor te gaan? Je kan het zelfs zien als goede test richting Benfica. Tegen M'land kun je waarschijnlijk rustig aan doen.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 05 augustus 2021 om 21:08:

Ik weet niet wat voor achterbuurtmentaliteit het is dat je daar zo op moet reageren.


Geen idee, schijnt dat Zinedine Zidane er ook woont.

 

+2/-0

Je moet ook meewegen dat er op dat moment nogal wat emoties mee speelden. Over het algemeen kan ik zelf wedstrijden redelijk rustig uitkijken, maar door de spanning, die afgekeurde goal van Vertessen, de niet gegeven rode kaart aan Martinez en de ongelukkige penalty in (wéér) de laatste minuut, kwam er bij mij ook stoom uit de oren. 3 dagen na de uitschakeling tegen Olympiakos gaf je weer onnodig / ongelukkig de boel uit handen. En was de laatste kans op het kampioenschap echt verkeken.

Dus ja, dat Dumfries zich op dat moment liet opfokken, is misschien niet heel professioneel, maar wel menselijk / begrijpelijk.

Ik hoop dat we dit jaar die frustraties niet zullen zien, omdat het ons voor de wind gaat. En daarbij denk ik dat Van Ginkel een zeer correcte aanvoerder is.

 

+3/-0

Ik wil graag winnen, maar ik wil nog liever zien dat we hetzelfde doen tegen Ajax als dat we deden tegen PAOK (1e helft) Galatasaray en die Denen (waarvan ik de naam niet kan schrijven). Als het niet genoeg is om Ajax te kloppen nu wil dat niet zeggen dat we dat voor het echie niet doen straks. Als we dit uitbouwen en in wedstrijden met serieuze tegenstand kunnen laten zien is onze sportieve en financiële toekomst heel rooskleurig en ik vertrouw Schmidt 100 procent en ga er morgen eens lekker voor zitten.

 

+3/-0

Ik hoop dat we gewoon vol die wedstrijd in gaan. Je kan een prijs(je) winnen en we zitten in een goed ritme en flow. Niets sleutelen dus. Hoe vaak zie je niet dat er met fantasie elftallen gespeeld wordt omwille van de wedstrijd erna en dat het dan daarna toch gewoon fout gaat! Zie NL elftal destijds in Zwitserland/Oostenrijk tegen Rusland meen ik...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BetuwePSV schreef op 07 augustus 2021 om 12:00:

Ik hoop dat we gewoon vol die wedstrijd in gaan. Je kan een prijs(je) winnen en we zitten in een goed ritme en flow. Niets sleutelen dus. Hoe vaak zie je niet dat er met fantasie elftallen gespeeld wordt omwille van de wedstrijd erna en dat het dan daarna toch gewoon fout gaat! Zie NL elftal destijds in Zwitserland/Oostenrijk tegen Rusland meen ik...+1. Als je m verliest, dan weet je (kan het betekenen) dat er wat erbij moet.
Die 3:0 is voldoende om volgende ronde te komen, en als je je om blessures zorgen maakt,
dan is je selectie gewoon te smal, blessures gebeuren eenmaal.

Onze vrienden waren altijd vol van zichzelf, maar afgelopen jaar(en) loopt het een
beetje uit de hand...het is tijd om er iets aan te doen.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Nomario schreef op 07 augustus 2021 om 12:15:

open/sluit de onderstaande quote:

BetuwePSV schreef op 07 augustus 2021 om 12:00:

Ik hoop dat we gewoon vol die wedstrijd in gaan. Je kan een prijs(je) winnen en we zitten in een goed ritme en flow. Niets sleutelen dus. Hoe vaak zie je niet dat er met fantasie elftallen gespeeld wordt omwille van de wedstrijd erna en dat het dan daarna toch gewoon fout gaat! Zie NL elftal destijds in Zwitserland/Oostenrijk tegen Rusland meen ik...+1. Als je m verliest, dan weet je (kan het betekenen) dat er wat erbij moet.
Die 3:0 is voldoende om volgende ronde te komen, en als je je om blessures zorgen maakt,
dan is je selectie gewoon te smal, blessures gebeuren eenmaal.

Onze vrienden waren altijd vol van zichzelf, maar afgelopen jaar(en) loopt het een
beetje uit de hand...het is tijd om er iets aan te doen.Optimisme kan geen kwaad maar over blessures zou ik niet te luchtig doen.

Vorig jaar werd Gakpo de wedstrijd uitgeschopt en was hij weken afwezig.
Als mensen als Madueke, Gotze of van Ginkel in de lappenmand belanden zou dat een fikse aderlating zijn.

Daarnaast is 3-0 dinsdag geen zekerheid vooraf. Dan hadden we er 5-0 van moeten maken. Te hopen valt dat staf en spelers hen niet onderschatten.

Wel ben ik met je eens dat het tijd wordt om Ajax een keer een lesje te leren.
Kwalitatief staan ze niet boven ons, wel hebben ze, zoals altijd, een grotere smoel.

Ik hoop op dezelfde aanpak als in de afgelopen duels. Meteen volgas. :)

 

+1/-0

Als je Ajax nu al een tikje kunt geven, moet je dat niet nalaten. Een goed resultaat houdt de positieve flow en het momentum gaande. Als Ajax wint, kan dat wat zand in de nu soepel draaiende motor strooien. Daarom vol erop klappen en effectief zijn.

 

+1/-0

Ik vond het een aardige wedstrijd.

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 07 augustus 2021 om 22:22:

Ik vond het een aardige wedstrijd.Het kon ermee door...

 

+1/-0

Super psv stond er, dit is wat je wil zien, strijd, lust, energiek, er zit weer olie in de moter. Madueke natuurlijk in topvorm en wat is hij fysiek gegroeid zeg, vooral bij die eerste goal, zo tactisch, sterk, versneld op juiste moment en dan zo afmaken. Heerlijk, daar houden we van en gaan we zeker nog veel zien dit seizoen. Ik miste alleen nog een goal van de thuisploeg, want dan zou mijn pool voorspelling helemaal goed zijn(0-2 1-4). Dit beloofd veel voor het nieuwe seizoen.
Ook vertessen vond ik super sterk, in combinatie met zijn snelheid een speler die heel belangrijk gaat worden, gakpo staat er goed, maar moet nog een leveltje UP om op het niveau tekomen van voor zijn blessure, maar dat komt vanzelf goed zodra het wedstrijden regent. En super MARIO wauw, balkunstenaar.
Ik heb genoten van een mooie match waarin het niet tezien was dat het nergens om ging, want bij voetbal gaat het er altijd om. Dit psv heeft ajax zwaar overklast, moge het mooie vervolgen gaan brengen.

 

+1/-0

Ja, zoveel volwassener dan de voorgaande jaren. Tussen de 1-0 en de afgekeurde 1-1 was wel even een dramatische periode, maar gelukkig laat Ajax zich compleet uit het spel brengen, voornamelijk door zichzelf. Ramalho en Van Ginkel op volle sterkte maken een enorm verschil.

Ajax heeft duidelijk een paar zwakke plekken, achterin werden enorme ruimtes weggegeven. Haller is keiduur, te duur voor de bank, maar geen favoriet van het publiek en ook niet zo bijzonder. Berghuis was ook onzichtbaar. Die wordt waarschijnlijk voor de winter geslachtofferd voor Antony. Ook wel lekker dat Gravenberch zo'n enorme status heeft, waardoor hij betere spelers zoals Kudus (die nu geblesseerd was) uit de basis gaat houden. Hopelijk hebben de andere eredivisieclubs goed opgelet.

 

+1/-0

Dit was even lekker afpoederen!
Heerlijk...hopelijk zijn ze ff stil daar
Maar dat zal niet lang duren ben ik bang..ze waren niet helemaal fit het schijnt.

 

+1/-0

Mooie pot! Wel jammer, eindelijk een scheids idie rood durft te geven en die stopt er mee…

 

+3/-0

Supertrots op de uitslag en helemaal geweldig om die chagrijnige koppen van de Ajax spelers te zien net voor de huldiging :D

Ik vind wel dat we er na de snelle 0-1 een hele tijd niet echt aan te pas gekomen zijn en we er net als vorig seizoen niet in slaagden onder die druk uit te voetballen en de bal in de ploeg te houden.

Maar ach 0-4, dat komt aan hoor daar in die ufo.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Goldensands schreef op 08 augustus 2021 om 00:50:

Mooie pot! Wel jammer, eindelijk een scheids idie rood durft te geven en die stopt er mee…Nog belangrijker, hij wilde eigenlijk geel geven maar de Var zei rood. Hopelijk heeft de Var dus geleerd van vorig jaar.

 

+2/-0

0-4. Afgetekend.

Schaal de bus in & meenemen naar Eindhoven. Wat heerlijk om na jarenlange droogte eindelijk weer eens een topper te winnen en dan op deze manier.

Madueke, geweldige speler natuurlijk, je moet er toch niet aan denken dat je daar nu Steven Berghuis had rondlopen op die positie omdat men eerder in paniek is geraakt n.a.v. vorig seizoen bijvoorbeeld.

Dit PSV heeft een duidelijk spelbeeld voor ogen dat absoluut is te herleiden naar de voetbalvisie van Roger Schmidt. Het 4-2-3-1 systeem lijkt vooralsnog een gouden greep met Mario Gotze op zijn favoriete positie -met een ongekend rendement dit seizoen-. Tevens gisteren naar een middenveld gekeken die bestond uit de 'controleurs' v. Ginkel/Propper, wat is dat een verademing tegenover dat 'anti-voetbal-blok' van de afgelopen jaargangen.

Desondanks is deze 0-4 uiteraard enigszins vertekend gezien de vroege rode kaart van die doorgesnoven Argentijn van hun kant, terwijl dit ook al onze 3e wedstrijd was die ergens om ging en voor hun de eerste. Desalniettemin een geweldige prestatie zo vroeg in het seizoen.

Overal in de landelijke media werd er geroepen dat Ajax afgelopen seizoen met een straatlengte voorsprong kampioen werd van 16 punten, echter leek alles en iedereen al vergeten hoe deze 16 punten tot stand gekomen waren met een enorme blessuregolf in Eindhoven in de periode waar het er echt om ging, en 3-VAR momenten die in de lijn van vandaag vorig seizoen ook bestraft hadden moeten worden met rood. We zullen het nooit weten, maar indien hier consequent mee om was gegaan, was het gat geen 16 punten geweest, daar ben ik van overtuigd.

PSV, in een 4-3-3 systeem met de punt naar voren, dat vol druk zet op de tegenstanders en met twee centrale verdedigers en twee centrale middenvelders die over voetballend vermogen beschikken, met een Eindtovenaar & Londense dribbelkoning op de flank en een Duitse wereldkampioen daar tussenin.

Vooralsnog leef ik in een droom, maar deze roes kan uitmondden in een fantastisch voetbalseizoen voor ons Eindhov

 

+4/-0

Een zuinige 0-4. Oké, kan ik wel mee leven ;-)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Voetbalvisie schreef op 08 augustus 2021 om 10:41:

0-4. Afgetekend.

Schaal de bus in & meenemen naar Eindhoven. Wat heerlijk om na jarenlange droogte eindelijk weer eens een topper te winnen en dan op deze manier.

Madueke, geweldige speler natuurlijk, je moet er toch niet aan denken dat je daar nu Steven Berghuis had rondlopen op die positie omdat men eerder in paniek is geraakt n.a.v. vorig seizoen bijvoorbeeld.

Dit PSV heeft een duidelijk spelbeeld voor ogen dat absoluut is te herleiden naar de voetbalvisie van Roger Schmidt. Het 4-2-3-1 systeem lijkt vooralsnog een gouden greep met Mario Gotze op zijn favoriete positie -met een ongekend rendement dit seizoen-. Tevens gisteren naar een middenveld gekeken die bestond uit de 'controleurs' v. Ginkel/Propper, wat is dat een verademing tegenover dat 'anti-voetbal-blok' van de afgelopen jaargangen.

Desondanks is deze 0-4 uiteraard enigszins vertekend gezien de vroege rode kaart van die doorgesnoven Argentijn van hun kant, terwijl dit ook al onze 3e wedstrijd was die ergens om ging en voor hun de eerste. Desalniettemin een geweldige prestatie zo vroeg in het seizoen.

Overal in de landelijke media werd er geroepen dat Ajax afgelopen seizoen met een straatlengte voorsprong kampioen werd van 16 punten, echter leek alles en iedereen al vergeten hoe deze 16 punten tot stand gekomen waren met een enorme blessuregolf in Eindhoven in de periode waar het er echt om ging, en 3-VAR momenten die in de lijn van vandaag vorig seizoen ook bestraft hadden moeten worden met rood. We zullen het nooit weten, maar indien hier consequent mee om was gegaan, was het gat geen 16 punten geweest, daar ben ik van overtuigd.

PSV, in een 4-3-3 systeem met de punt naar voren, dat vol druk zet op de tegenstanders en met twee centrale verdedigers en twee centrale middenvelders die over voetballend vermogen beschikken, met een Eindtovenaar & Londense dribbelkoning op de flank en een Duitse wereldkampioen daar tussenin.

Vooralsnog leef ik in een droom, maar deze roes kan uitmondden in een fantastisch voetbalseizoen voor ons EindhovIk ben het met je eens dat het gat geen 16 punten had hoeven zijn vorig seizoen en PSV heeft op beslissende momenten ook pech gehad met blessures, Corona en de VAR. Maar Ajax was wel erg consistent vorig seizoen en won veel wedstrijden erg makkelijk, terwijl ik het bij PSV juist vaak erg moeizaam vond. In vergelijking daarmee vind ik de instelling, passie en effectiviteit waar nu mee gespeeld wordt de grootste winst tov vorig jaar.

 

+1/-0

Ik kan me helemaal vinden in het verhaal van Voetbalvisie. Wat een heerlijke pot gisteren! Na jaren zonder overwinning in een topper nu met 0-4 in de Arena winnen, dat is heel erg lekker zo aan het begin van het seizoen.

Natuurlijk hadden we gisteren wel op een aantal cruciale momenten het geluk aan onze zijde. Je scoort twee fantastische goals door individuele kwaliteit van Madueke, maar in de fase daartussen komen we een aantal keer heel goed weg. Dat die goal 5 centimeter buitenspel was, was meer geluk dan wijsheid. En die kopbal van Berghuis die Drommel op de lat tikt, had er ook zomaar in kunnen vliegen. Als het 11 tegen 11 was gebleven, dan ben ik er nog niet van overtuigd dat je die 0-2 naar huis brengt.

Daarom was het extra fijn dat Tagliafico rood kreeg. Daarmee was het verzet van Ajax gebroken en kon je als PSV zijnde de wedstrijd rustig uitspelen, zonder al te diep te hoeven gaan. Met het oog op de (hopelijk) 3 belangrijke kwalificatiewedstrijden is dat natuurlijk wel prima.

Voor mij het enige minpuntje van de avond: Perez die op nationale televisie openlijk twijfelt aan de rode kaart voor Tagliafico. Voor mij, en volgens mij voor 90% van voetballend Nederland, was dit het schoolvoorbeeld van een rode kaart. In het voetbal-woordenboek zouden ze bij "buitensporige inzet" een gifje van deze tackle moeten zetten. Als we dit soort acties al niet unaniem accepteren als een zeer terechte rode kaart, dan ben ik bang dat het weer een ontzettend warrig en inconsequent VAR-seizoen gaat worden.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [JFS] Ajax - PSV