Transparent
Inloggen
Sluiten

Gerets blij met overwinning

13 september 2000 23:29

Verslaggever: RvW

Eric Gerets liet na afloop weten zeer blij te zijn met de 'superbelangrijke'overwinning en de goede uitgangspositie die PSV zich daardoor heeft gecreeerd in poule G. Absolute uitblinker vond hij Johann Vogel, die volgens hem zijn beste wedstrijd ooit bij PSV had gespeeld. De Zwitser is volgens Gerets momenteel onmisbaar in dit PSV. Natuurlijk vond hij ook zijn 'gouden wissel' Lucius uitstekend gespeeld hebben. Lucius brak voor PSV de wedstrijd open en gaf het team op het middenveld precies wat het nodig had.

Gerets zelf had een inschattingsfout gemaakt betreffende de tactiek van de Oekrainers. Gerets had ze zelf alleen op video gezien. Volgens hem had Dynamo Kiev zich verrassend aangepast op PSV, hetgeen Gerets absoluut niet verwacht had. Door de dubbele bezetting op de flanken moest Claudio achteruit en kon hij niet als pure rechtsbuiten spelen. Claudio bleek te licht om op het middenveld de Oekrainers op te vangen, waardoor Gerets genoodzaakt was tot een vroege wissel. Een gouden wissel achteraf die de balans herstelde en aanvallende impulsen vanaf het middenveld bracht welke PSV nodig had.

Complimenten had Gerets ook voor de aanval. Hoewel met name Kezman nog ruim 20% beter kan volgens Gerets, was hij zeer tevreden. Door het ontbreken in een gedeelte van de voorbereiding en zijn blessures, zijn hij en Bruggink nog niet echt op elkaar ingespeeld. De kwaliteit van Kezman wordt echter steeds duidelijk, aldus Gerets. Bruggink is volgens Gerets helemaal in topvorm. 'Op de trainingen schiet hij ze er van links en rechts in, als hij beter is ingespeeld op Kezman, kan het alleen nog maar beter gaan'.

Dat PSV zich in de laatste 8 minuten liet terugdringen en af en toe moest vrezen voor de gelijkmaker, was volgens Gerets niet meer dan logisch. 'Dan gaat de vermoeidheid meespelen en moet je terug, dat overkwam mij vroeger ook, gebeurt onbewust' aldus de trainer van PSV.

Over bleef echte het gevoel dat PSV een fantastische prestatie had geleverd tegen een stug Dynamo Kiev en zich daarmee en uitstekende uitgangssituatie heeft gecreeerd voor het volgende duel in Brussel tegen Anderlecht.

Meer op




Tags

gerets kezman bruggink dynamo kiev lucius oekrainers anderlecht brussel flanken genoodzaakt herstelde johann onbewust onmisbaar superbelangrijke uitgangspositie uitgangssituatie vogel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage