Transparent
Inloggen
Sluiten

Westerhof kijkt naast Eindhoven en Sparta naar mogelijkheid regionale opleidingscentra

24 april 2005 20:37

Verslaggever: RvN

PSV voorzitter Westerhof liet in een vraaggesprek met Radio Rijnmond weten dat de doelstelling van de samenwerking met Eindhoven is om het gat tussen de beste jeugdspelers van een jaar of 18 en een plaatsje in de selectie te verkleinen. De beste jeugdspelers zouden daarom voor Eindhoven uit moeten gaan komen. Verder is de club in gesprek met Sparta over samenwerking. Spelers, die uitgeleend moeten worden en klaar zijn voor de eredivisie, zouden wellicht bij Sparta gestald kunnen worden. Als Sparta weet te promoveren, zullen de gesprekken met die club voortgezet worden.

Daarnaast liet Westerhof weten dat PSV de mogelijkheden van het Franse opleidingsmodel onderzoekt. In Frankrijk worden jeugdspelers opgeleid in regionale opleidingscentra. Westerhof wil kijken of een dergelijk systeem ook naar Nederland vertaald zou kunnen worden. Dat zou mogelijk goedkoper en effectiever zijn.

Meer op




Tags

sparta westerhof opleidingscentra effectiever eredivisie frankrijk gestald nederland opleidingsmodel plaatsje rijnmond uitgeleend vertaald voortgezet vraaggesprek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage