PSV gelijk in Enschede: 2-2

29 april 2005 20:58

Landskampioen PSV heeft vrijdag puntverlies geleden bij FC Twente. Tot twee keer toe moesten de Eindhovenaren in Twente een achterstand goedmaken, waardoor het uiteindelijk 2-2 werd. Na zeven minuten trof Vennegoor of Hesselink al de paal. Twente kon doelman Gomes in de 1e helft niet verontrusten.

Een half uur voor het einde kwam Twente op voorsprong, waarna Gerald Sibon met een schitterende actie al snel de gelijkmaker aantekende. FC Twente, dat de punten nog hard nog heeft voor Europees voetbal, stond echter binnen enkele minuten weer op voorsprong. Sharbel Touma passeerde drie man en rondde goed af.

Na een mislukte uittrap van Sander Boschker bracht Sibon de bal bij Jan Vennegoor of Hesselink. De voormalig Twente spits maakte een einde aan de droom van Twente die nog protesteerde wegens buitenspel, maar omdat Ramon Zomer buitenspel ophief was dat tevergeefs. Waarschijnlijk vanwege de reactie van het publiek hierop onthield scheidsrechter Vink vervolgens aanvaller Beasley een zuivere penalty waardoor beide ploegen in 2005 nog ongeslagen blijven in de competitie.

Bekijk het verslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.