Transparent
Inloggen
Sluiten

Eens per jaar wordt PSV kampioen....

8 mei 2005 17:50

Verslaggever: RvN

Vele duizenden fans zijn momenteel in de binnenstad aanwezig. Vele honderden staan te wachten bij het Philips Stadion op het moment dat de spelers de kar bestijgen om de tour te beginnen.

Om 17.55 uur is het dan eindelijk zover. Een voor een bestijgen alle PSV spelers en de technische staf de platte kar. De tocht door Eindhoven is inmiddels begonnen.

Na ruim een half uur komt de platte kar langzamerhand in de buurt van het Stadhuis. Langs het gehele parcours is het groot feest en worden de spelers hartstochtelijk toegejuichd, omring door vele fotografen en cameramensen.

18.40 uur: Guus Meeuwis begint aan zijn optreden voor duizenden fans. Het is de bedoeling dat hij over een kwartier ophoudt, zodat om 19.00 uur de spelers op het balkon verschijnen.

Om 18.55 uur arriveerden ze bij het Stadhuis, een voor een klimmen ze nu van de platte kar onder leiding van een dansende Guus Hiddink.

De spelers lijken het echec van woensdag door het feest en de feestende supporters inmiddels volledig vergeten te zijn. Er lijkt al flink wat alcohol gedronken te zijn door de feestende spelers en de technische staf. De sfeer is super.

Om 19.10 uur komen de PSV spelers het bordes op. Het doek werd weggetrokken en tussen de confetti, vuurwerk en ander roodwit werden de spelers zichtbaar met de kampioensschaal.

Mark van Bommel en vooral Andre Ooijer pakten de microfoon steeds over van Albert West om de supporters op te zwepen met teksten.

De burgemeester kwam met een hele grote beker die hij vulde met champagne. Hij overhandigde die beker vervolgens aan Mark van Bommel die de eerste slok nam. De vrouw van de burgemeester kwam met een grote kans die uiteindelijk om het hoofd van Phoxy belandde.

Vervolgens kwam PSV voorzitter Westerhof, die de PSv supporters bedankten voor de positieve steun het gehele seizoen. Hij bedankte ook het team dat in zijn ogen het beste voetbal van Nederland, van Europa en van de wereld heeft gespeeld.

Ook Hiddink bedankte het publiek en gaf aan hoe trots hij was op zijn team. Zoals telkens weer zette ook hij het 'Boeruh, Boeruh' in. Door het publiek vervolgens gevolgd met 'Mark moet blijven.'

De aanvoerder kreeg vervolgens het woord. " Ik vind het een ongelofelijk feest. Ik kom zeker terug.'

Vervolgens kwamen alle andere spelers een voor een aan de beurt. Jan Vennegoor vroeg speciale aandacht voor de ontbrekende Lee en Farfan die vervolgens hartstochtelijk werden toegezongen.

De huldiging op het bordes werd afgesloten met vuurwerk. Daarna trokken de supporters langzaam naar de cafe's in de stad om daar het feest voort te zetten.

Meer op




Tags

platte bestijgen boeruh bommel bordes duizenden feestende hiddink stadhuis vuurwerk albert alcohol arriveerden balkon bedankten cafe cameramensen champagne confetti dansende doek echec farfan fotografen huldiging kampioensschaal lee meeuwis microfoon nederland omring ooijer ophoudt parcours phoxy roodwit slok teksten tocht toegejuichd tour trokken vennegoor vulde weggetrokken west westerhof zwepen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage