Transparent
Inloggen
Sluiten

Verlies komt hard aan bij PSV

19 september 2000 23:02

Verslaggever: RvN

Het verlies in Brussel kwam hard aan bij PSV. Alom was de opvatting dat PSV minimaal gelijk had moeten spelen en wellicht had moeten winnen. De gelukkige goal van de Belgen deed de goede uitgangspositie van PSV verwateren. 'Als je de kansen niet verzilvert, krijg je de deksel op de neus', aldus Gerets. Van Bommel, die overigens volgens Gerets zijn beste wedstrijd van dit seizoen speelde, liet in een emotionele reactie weten dat het een blamage was om van dit boerenkoolvoetbal van de Belgen te verliezen. Gerets liet vervolgens in een reactie weten dat Van Bommel dat niet had mogen zeggen over de Belgen.

Overeenstemming was er alom dat PSV de eerste helft gedomineerd had en 4 tot 5 goede kansen gecreeerd had. Er werd heel geconcentreerd en gedisciplineerd gespeeld en slechts twee keer in de fout gegaan door 2 kopkansen weg te geven.

Tactisch klopte het volgens Gerets, omdat PSV in de opbouw altijd een mannetje vrij had, aangezien Anderlecht geen man durfde door te schuiven. In de 2e helft gingen de Belgen echter scherper spelen en traden er vermoeidheidsverschijnselen op bij enkele PSV-ers. Met name de problemen die Vogel ondervond braken PSV op volgens Gerets.

Nadat Anderlecht gelukkig op voorsprong kwam, had PSV nog wel terug moeten komen, hetgeen verdiend zou zijn geweest, maar dat mocht echter niet zo zijn. Het missen van de kansen is op dit niveau funest, aldus Gerets.

De Belg vond dat PSV komende week tegen manchester United wel een kans heeft, ondanks dat van Anderlecht verloren werd. 'Thuis kunnen we altijd iets meer. Als alle spelers super zijn, hebben we altijd een kans', aldus de coach van PSV.

Meer op




Tags

gerets anderlecht alom bommel blamage boerenkoolvoetbal braken brussel deksel durfde funest geconcentreerd gedisciplineerd gedomineerd kopkansen opbouw opvatting scherper traden uitgangspositie vermoeidheidsverschijnselen verwateren verzilvert vogel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje