Transparent
Inloggen
Sluiten

G14 wordt officiele organisatie

22 september 2000 21:49

Verslaggever: RvW

De G14 heeft zichzelf gevormd tot een officiele organisatie. De groep van 14 Europese topclubs, onder wie Ajax en PSV deed dat ondanks dreigementen van de UEFA uitgestoten te worden. Volgens de UEFA mogen clubs samen geen rechtspersoon vormen onafhankelijk van de nationale bonden.

Zoals al eerder gemeld is de voorzitter van real Madrid, Perez, de voorzitter van de G14. Gaspart van Barcelona zal de woordvoerder zijn van het 14-tal. Van Raaij was vandaag ook aanwezig voor de vergadering.

Een van de eerste zaken waarmee de G14 zich wil gaan bemoeien is de dreigfende afschaffing van het transfersysteem en een eventuele vervanging van dat systeem tot een voor de EU acceptabel systeem.

Meer op




Tags

uefa acceptabel afschaffing barcelona dreigementen dreigfende gaspart madrid perez raaij rechtspersoon tal transfersysteem uitgestoten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage