Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Basten ontevreden over spel Van Bommel

6 juni 2005 16:15

Verslaggever: JV

De kans dat Mark van Bommel op korte termijn terugkeert in de boezem van Oranje lijkt zo goed als uitgesloten. Bondscoach Marco van Basten is ontevreden over de manier waarop de middenvelder zijn taken uitvoert in het Nederlands elftal. Hij serveerde de aanwinst van FC Barcelona zondag zonder pardon af en verwijderde hem uit de selectie voor de wedstrijd woensdag tegen Finland. "Ik denk dat ik hem in die wedstrijd niet zou gebruiken, dus dan is er ook geen reden om hem mee te nemen", aldus Van Basten maandag.

Dat Van Bommel de motor is geweest van het succesvolle seizoen van PSV is voor Van Basten geen reden hem te sparen. "Misschien zijn de overige spelers bij PSV meer aan hem gewend. In mijn optiek spelen de middenvelders in dienst van de aanval. In sommige elftallen ligt dat anders. Feit is dat Van Bommel het in Oranje niet kan opbrengen om zo te spelen. E?n van de elf kan het niet naar eigen inzicht doen."

Volgens de bondscoach is er geen reden aan te nemen dat Van Bommel nooit meer een kans krijgt in het Nederlands elftal. Van Basten vertelde dat hij de middenvelder graag een nieuwe kans geeft als zijn spel bij FC Barcelona daar volgend seizoen reden toe geeft. "Dan zijn wij niet te groot om hem er weer bij te halen. Maar ik heb ook gezegd dat hij bij zichzelf te rade moet gaan. Bij Barcelona heeft hij de kans om ons ongelijk aan te tonen."

Van Bommel reageerde volgens Van Basten zeer teleurgesteld op de boodschap. "Hij vond het zeer moeilijk om te accepteren en was het ook niet met ons besluit eens. Hij zei 'ik wil potverdorie wel naar het WK'. Ik heb hem verteld dat hij dan meer aan onze verwachtingen moet voldoen. Er is ook geen sprake van een straf. We hebben deze keer gewoon de beslissing genomen om hem buiten de selectie te laten."

Suggesties dat er sprake zou zijn van een vooropgezette boycot van spelers uit Eindhoven omdat
vier van de vijf afvallers voor de wedstrijd tegen Finland PSV-ers waren, wees bondscoach Marco van Basten van de hand. "Het is heel toevallig. Bouma heeft bijna niet getraind vorige week, voor Vennegoor of Hesselink hebben we goede andere spitsen voorhanden en Ooijer was wel fit, maar Boulahrouz heeft de voorkeur gekregen. Ooijer en Boulahrouz hebben het afgelopen weekeinde beide een test ondergaan en Boulahrouz krijgt de voorkeur".

Meer op




Tags

basten bommel barcelona boulahrouz finland ooijer oranje boezem bouma boycot hesselink motor ongelijk optiek pardon potverdorie serveerde sparen uitvoert vennegoor verwijderde voorhanden vooropgezette weekeinde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage