Transparent
Inloggen
Sluiten

Project hekken weg vandaag gestart

21 juni 2005 18:54

Verslaggever: MP

Vanmiddag is door Frits Bovers (voorzitter PSV Fans United) en Ger van Os (voorzitter Supportersvereniging PSV) de eerste aanzet gegeven om de hekken in het Philips Stadion weg te halen. Halverwege augustus moet het project klaar zijn. Onderdeel van het project 'Hekken weg' is ook de uitbreiding van faciliteiten voor minder validen. Voor de West-tribune wordt het straatwerk dusdanig gereconstrueerd dat er voor minder validen een soort verhoogd terras ontstaat, vanwaar men de wedstrijd goed kan volgen. Ter afscherming van hen zal op West een net gespannen worden wat precies hoog genoeg is om te zorgen dat ze niet geraakt kunnen worden door de bal.

Aan de dakrand van West wordt tevens een dakgoot bevestigd die er voor zorgt dat de minder validen tijdens de wedstrijden geen last meer hebben van het water wat naar beneden valt. Voor de fotografen en cameramensen wordt achter de reclameborden het vloeroppervlak verdiept zodat zij een goede positie hebben en niet meer nadrukkelijk in het zicht staan van de supporters.

De keerzijde van het weghalen van de hekken is dat supporters die het veld betreden, direct zeer zware sancties tegemoet kunnen zien: een stadionverbod van tien jaar voor het Philips Stadion plus een boete van ? 15.000. Komen supporters aan spelers of officials dan zullen zij een stadionverbod krijgen voor het leven. Om deze hoge straffen op te kunnen leggen is het Huishoudelijk Reglement Philips Stadion met ingang van komend seizoen gewijzigd. Ook zal het gooien van voorwerpen richting spelers of officials een stadionverbod opleveren van vijf jaar met een boete van ? 5.000. Ook wordt de eventuele gevolgschade zoals bijv. santies op de veroorzaker verhaald.

Meer info:
- PSV.nl
- PSVFansUnited.nl
- SupVer-PSV.nl

Klik hier om het nieuwe Huishoudelijk Reglement te downloaden

Meer op




Tags

hekken project stadionverbod validen west huishoudelijk officials reglement afscherming betreden bovers cameramensen dakgoot dakrand downloaden fotografen frits ger gereconstrueerd gevolgschade keerzijde psvfansunited reclameborden sancties santies straatwerk supportersvereniging supver terras verdiept verhaald veroorzaker vloeroppervlak water weghalen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage