Nederland ligt uit WK -20 na strafschoppen

25 juni 2005 19:10

Oranje heeft zaterdagmiddag in de kwartfinale van het WK onder 20 jaar verloren van Nigeria. Er waren een verlenging en twintig strafschoppen voor nodig, na een gelijkspel van 1-1. In de eerste minuut van de eerste helft zette Owoeri Nigeria op voorsprong. In de eerste minuut van de tweede helft maakte Vlaar de gelijkmaker. In de verlenging werd niet gescoord. PSV'er Ibrahim Afellay raakte vorige week zwaar geblesseerd aan zijn enkelband, waarna hij het toernooi moest verlaten. Zonder deze belangrijke spelbepaler heeft Nederland niet aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen.