Juichende kritieken PSV; Ferguson bekritiseerd voor opstelling

27 september 2000 00:56

In de buitenlandse pers kreeg PSV na afloop zeer positieve kritieken voor de verdiende 3-1 overwinning op Manchester United. De manier waarop PSV de Britse recordkampioen bespeelde, de veerkracht die het toonde na de snelle achterstand, de ruime overwinning en de fantastische ambiance in het stadion gingen over de lippen van vele verslaggevers.

Ferguson echter werd van alle kanten aangevallen vanwege zijn opstelling. De manager liet Beckham, Giggs, Cole en Sheringham vanaf de bank starten omdat de ploeg doodmoe was en Ferguson vond dat het team vers bloed nodig had. Ondanks de nederlaag bleef hij echter zijn opstelling staan. Het was volgens hem dan ook niet het middenveld en de aanval, maar juist de verdediging die Manchester de das om deed en PSV de overwinning bracht.

Volgens Ferguson waren de Engelsen in de eerste helft duidelijkd e betere ploeg, maar was de tweede helft geheel voor PSV. De verdedigers lieten het toen liggen en konden de druk van PSV niet voldoende verwerken.

Ferguson iet weten te verwachten toch niet al te veel problemen te zullen hebben door te gaan naar de volgende ronde met twee thuisduels in het verschiet en een uitduel in Brussel tegen Anderlecht. De volgens hem benodigde 10 punten, moeten door twee overwinningen zeker gehaald kunnen worden.