Transparent
Inloggen
Sluiten

Australische media; Australie eist commitment; 'fulltime contract bij succes op WK'?

10 juli 2005 12:04

Verslaggever: RvN

Australische media komen vandaag met diverse berichten over de mogelijke rol van Hiddink als bondscoach van Australie. Waar The Sydney Morning Herald al spreekt over data van een presentatie van Hiddink en een fulltime contract na het WK, zijn de uitlatingen van een official tegenover het Australische persbureau AAP zijn een stuk minder optimistisch voor Hiddink. Die bevestigde dat Hiddink een van de kandidaten is waarmee wordt gesproken en dat er goede vooruitgang zit in de gesprekken.

De eisen zullen echter moeilijk liggen voor PSV. "We hebben iemand nodig die beschikbaar is als het team samenkomt, die de spelers en hun clubs kan bezoeken als het team niet samenkomt en die in Australie spelers van de nationale competitie kan bekijken."

"Dat zijn onze voorwaarden, de kandidaat moet deze kunnen vervullen."

Volgens de Sydney Morning Herald, dat eerder als eerste kwam met de geruchten en details, zou de Australische voetbalbond tevreden zijn met een parttime coach tot aan het WK Afhankelijk van dat succes zou de bond Hiddink danwel een functie willen aanbieden als fulltime coach voor de periode erna, waarbij hij in Australie zou moeten wonen. Hiddink zou indruk hebben gemaakt tijdens de gesprekken met betrekking tot zijn kennis over de individuele Australische spelers en zelfs Australie U20 dat hij een paar keer aan het werk gezien heeft.

Volgens de krant zouden er zelfs al plannen worden gemaakt om Hiddink binnen een week of twee nadat hij terugkeert uit Zuid-Korea van de trip met PSV te presenteren in Australie. Indien de komst van Hiddink alsnog zou afketsen zou Dick Advocaat de tweede optie zijn.

Meer op




Tags

hiddink australie australische fulltime eist herald morning samenkomt sydney aap advocaat afketsen korea parttime persbureau

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte