Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint met 2-1 van Seongnam Ilhwa

15 juli 2005 08:53

Verslaggever: RvN

PSV heeft het eerste duel in de poule van de peace Cup met 2-1 gewonnen van het Koreaanse Seongnam Ilhwa. In de andere wedstrijd in de poule werd het 1-1 tussen de Zuid-Amerikaanse kampioen Once Caldas en Olympique Lyon. Daardoor leidt PSV na een speelronde in de poule.

Na een paar minuten stond het al 1-0 voor PSV. Cocu zette vanaf een meter of 25 een een-twee op met Robert en schoot vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied knap in in de verre benedenhoek, een schitterende goal. Na 10 minuten kwam de Koreanen terug tot 1-1. Kim kon tussen Ooijer en Alex in een hoge bal beter verwerken en schoot hem knap achter Gomes. De Koreanen begonnen met uitstekend voetbal aan de wedstrijd.

Na 25 minuten kwam PSV weer op voorsprong. Van achteruit gaf Lamey een prachtige strekke pass in de diepte. Robert liep daar goed op en kon vervolgens de bal over de voor zijn goal staande keeper lobben voor de 2-1. PSV maakte daar tot dan toe nog geen aanspraak op. De Koreanen bleven uitstekend meespelen en kregen de beste kansen. Meer kansen dan de 2 goals kreeg PSV in de eerste helft eigenlijk niet.

Na had heeft PSV meer controle over de wedstrijd. Na 8 minuten wordt Cocu gewisseld en komt de Argentijn Ferreyra erin.

Hiddink wisselde in het vervolg van de wedstrijd door. Bouma kwam erin voor Ooijer, Addo voor Alex. Echt sprankelend was het midden van de tweede helft niet.

Zowel Vennegoor of Hesselink als de Koreanen schoten in de slotfase een bal op de paal. De jonge Aissati mocht Farfan komen vervangen en kreeg nog een klein kwartier speeltijd. Beerens kwam vlak voor tijd uiteindelijk nog in het veld voor Robert.

De Braziliaan Robert was met Lamey een van de twee opvallende spelers vandaag. Met zijn fysiek en explosiviteit zorgt de Braziliaan continu voor gevaar. Hij wilde er ook echt wat van maken vandaag. Rechtsachter deed Lamey het behoorlijk goed. Hij probeert duidelijk zijn kans nu te grijpen.

De organisatie bij PSV ontbrak eigenlijk nog, hetgeen niet zo gek is na een week training waarbij de conditie en het fysieke voorop zou moeten staan. Vooral het middenveld had het moeilijk om zich te handhaven. Daardoor kwam de ploeg ook verdedigend af en toe in de problemen.

Al met al een behoorlijke wedstrijd gezien het feit dat de ploeg pas een week in training is. De Koreaanse ploeg liet zien dat het niet voor niets een van de topploegen in Azie is, ze speelden heel behoorlijk voetbal en maakten het dit PSV best lastig.
Na een week is PSV inmiddels al veel verder dan de ploeg was in de voorbereiding van vorig seizoen, en dat geeft een goede basis om verder te werken.

PSV.nl maakte zojuist de volgende opstelling bekend: Gomes, Ooijer, Alex, Lamey, Lee, Simons, Cocu, Feh?r, Farf?n, Robert, Vennegoor of Hesselink
Bank: Zoetebier, Addo, Bouma, V?yrynen, Ferreyra, Dufour, Aissati, Sibon, Beerens.

PSV speelt vanaf 12.00 uur zijn eerste duel om de Peace Cup tegen de Zuid-Koreaanse topclub Seongnam Ilhwa. Het duel is live te bekijken op Eurosport. Op PSV Netwerk zullen we het duel volgen voor degenen die de zender niet kunnen bekijken of op hun werk zitten. Uiteraard kun je het samen met andere PSV fans volgen in de PSV Chatbox.

Meer op




Tags

ilhwa koreanen lamey seongnam cocu ooijer addo aissati beerens bouma braziliaan ferreyra gomes hesselink peace vennegoor aanspraak azie benedenhoek caldas chatbox conditie dufour eurosport explosiviteit farf farfan feh hiddink kim lee lobben lyon once rand rechtsachter sibon simons sprankelend strekke topploegen yrynen zender zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage