Transparent
Inloggen
Sluiten

Supportersvereniging PSV zet kort geding door

19 juli 2005 01:12 - ANP

Verslaggever: MP

Op maandagavond 18 juli 2005 heeft het bestuur van de Supportersvereniging PSV besloten het eerder aangekondigde kort geding tegen de gemeente Almelo door te zetten. Reden voor dit kort geding is het feit dat PSV supporters worden geconfronteerd met een volstrekt onnodige verplichte buscombi naar de wedstrijd tegen promovendus Heracles op 13 augustus aanstaande. Daardoor kunnen de aanhangers van PSV niet met eigen vervoer naar Almelo reizen.

Voorzitter Ger van Os van de supportersvereniging hoopt dat de uitspraak van de rechter een precedentwerking heeft. "De wedstrijd tussen Heracles en PSV heeft van de KNVB de laagste risicofactor gekregen. Desalniettemin wil Almelo ons verplichten gebruik te maken van een combiregeling. Daar zijn wij het niet mee eens. Heracles gooit het erop dat het te weinig parkeerplaatsen heeft en geen ervaring met eredivisiesupporters. Wij vinden dat ze ook dit soort zaken goed moeten regelen, als ze met de grote jongens mee willen doen", aldus Ger van Os.

Het verplicht naar een uitwedstrijd reizen is supporters van veel clubs al jaren een doorn in het oog. Van Os: "Voor bijvoorbeeld de play-offs is als uitgangspunt gekozen voor combiregelingen. Als er een positieve uitspraak volgt in deze zaak, hopen we ook bij die wedstrijden op een andere insteek van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het moet maar eens afgelopen zijn met al die combi's." De supportersvereniging van PSV kreeg inmiddels al bijval van de SOVS, het overkoepelende orgaan van supportersverenigingen in Nederland. "Zij zullen ons zowel geestelijk als financieel steunen in deze zaak", zegt Van Os.

Meer op ANP




Tags

supportersvereniging almelo heracles ger aanhangers bestuur bijval buscombi combi combiregeling combiregelingen doorn eredivisiesupporters geestelijk gemeente knvb nederland overkoepelende parkeerplaatsen precedentwerking promovendus risicofactor sovs supportersverenigingen vervoer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage