PSV uitgeschakeld na 1-1 tegen Ol. Lyon; rentree De Jong

20 juli 2005 11:56

Verslaggever: RvN

PSV is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Peace Cup. Tegen Olympique Lyon kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Fransen gaan op basis van de 1-1 tegen Once Caldas (waar PSV 0-0 tegen speelde) door naar de finale. PSV loopt daarmee de hoofdrpijs van 2 miljoen dollar mis. Positief was de rentree van John de Jong halverwege de tweede helft. Minder was het uitvallen van Vayrynen en Addo met blessures.

PSV begon direct aanvallend aan het duel. In de eerste minuut kreeg de ploeg al een kans via een kopmogelijkheid van Andre Ooijer.

PSV was het eerste deel van de wedstrijd zeker gelijkwaardig aan Lyon. Na 25 minuten ontstond de eerste uitgespeelde kans van de wedstrijd. Malouda werd diep gespeeld, maar werd uiteindelijk gestuit door een goed inkomende Gomes.

Dat was de aanzet voor diverse grote kansen voor de Fransen. PSV kreeg het moeilijker, maar kwam zelf ook wel enkele malen gevaarlijk voor de goal van Lyon.
Bij een van die uitvallen kwam PSV na ruim 35 minuten op een 1-0 voorsprong, via de Braziliaan Robert.

Met die 1-0 stand bereikt PSV ook het rustsignaal. PSV moet dit duel winnen om naar de finale te mogen en dus echt geld te gaan verdienen.

Vlak na rust werd het 1-1 waarbij Addo er verdedigend niet echt goed uitzag, via Malouda. Even daarna kreeg Lyon nog een levensgrote kans, Carew miste alleen voor het doel echter van een meter of 9. Hij schoot over.

Daarna hield PSV het achter dicht. Aanvallend had het moeite een gaatje te vinden. Na 61 minuten wisselde Hiddink Farfan, de jonge Beerens kwam in het veld.

In het vervolg wisselde Hiddink door. Halverwege de tweede helft mocht John de Jong na zijn blessure zijn rentree maken. De pas 16-jarige Aissati kreeg ook nog tien minuten speeltijd. Vayrynen en Addo gingen er geblesseerd af.

PSV creerde in de tweede helft eigenlijk maar een kans, vlak voor tijd. PSV speelde erg rustig, het leek wel weer af te wachten tot het moment dat die kans zou komen, en die kwam dan ook.
De Braziliaan Robert werd diep gespeeld en liep zich los van zijn tegenstander. In zijn loop lobde hij de bal echter net naast de goal. Robert liet daarmee een kans, die wellicht wel 2 miljoen dollar waard was, drie minuten voor tijd liggen.

PSV.nl heeft inmiddels de opstelling bekendgemaakt: Gomes, Ooijer, Simons, Addo, Lee, Cocu, Bouma (Aissati), V?yrynen (De Jong), Farf?n (Beerens), Robert en Vennegoor of Hesselink.