Transparent
Inloggen
Sluiten

Veiligheidsco?rdinator PSV: 'Almelo moet nog aan het grote voetbal wennen'

23 juli 2005 19:51

Verslaggever: MP

Frank Wijnveld heeft naar aanleiding van de vervoersbeperkingen die de PSV-supporters wordt opgelegd in de Twentsche Courant laten weten dat de Almelose burgemeester M. Knip en Heracles er nog een beetje aan moeten wennen dat er in Almelo komend seizoen voor het eerst sinds vele jaren in de eredivisie wordt gevoetbald. "Als je mee wilt doen in de hoogste divisie, moet je ook zorgen dat je organisatie van de hoogste divisie is. Voetballen in de hoogste divisie is m??r dan 22 spelers in het veld en een bal", aldus de veiligheidsco?rdinator van PSV. PSV krijgt voor de wedstrijd tegen Heracles overigens 500 kaarten.

Ondanks dat er totaal geen verleden is tussen beide supportersgroepen en de wedstrijd van de KNVB de laagste risicofactor heeft gekregen, laat de Almelose burgemeester nu in de Twentsche Courant weten dat de crux is, dat er sprake is van rivaliserende supportersgroepen en dat je moet voldoen aan veiligheidscriteria. Eerder werden de weinige parkeerplaatsen en de onervarenheid in de eredivisie als reden opgegeven. Volgens Wijnveld geeft het gedrag van de PSV-supporters in de afgelopen paar jaar geen enkele aanleiding om te denken dat de wedstrijd tegen Heracles er ??n is met een verhoogd risico. De veiligheidsco?rdinator verwacht niet dat de PSV supporters vanwege de autocombi de wedstrijd zullen boycotten. "Ik zal zelf ook niet dwars gaan liggen, maar nodig is die autocombi absoluut niet. De wedstrijd tegen Heracles behoort gewoon een vrij-vervoer wedstrijd te zijn".

Meer op




Tags

heracles rdinator veiligheidsco almelo almelose autocombi courant eredivisie twentsche wijnveld boycotten crux knip knvb onervarenheid opgegeven parkeerplaatsen risicofactor veiligheidscriteria vervoer vervoersbeperkingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje