Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Os: 'Dit geeft jurisprudentie voor de toekomst'

3 augustus 2005 20:50 - De Twentsche Courant Tubantia

Verslaggever: MP

De gemeente Almelo is op alle fronten teruggefloten. Ongeveer vijfhonderd PSV-fans mogen van de rechter vrij naar Almelo reizen. Volgens de voorzieningenrechter is de vrees voor ordeverstoringen bij vrij verkeer van de PSV-fans ongegerond. De mogelijke overlast van een kleine vaste kern van PSV-supporters zou ook niet met een opgelegde combiregeling uitgesloten kunnen worden, meende de rechter, die het gemeentelijke besluit onjuist, incompleet en in strijd met de rechtszekerheid noemde.

Ger van Os, voorzitter van de Supportersvereniging PSV, is z??r blij met deze uitspraak. "Dit is een enorme overwinning. Niet alleen voor de fans van PSV, maar ook voor de supporters van alle andere clubs in het betaalde voetbal. Het moet maar eens afgelopen zijn met de willekeur waarmee burgemeesters in dit land, vaak op uitdrukkelijk verzoek van de politie, combiregelingen opleggen voor fans van de uitspelende club. Zeker als er geen sprake is van een risicowedstrijd. Te vaak en te snel wordt naar het middel van de combiregeling gegrepen, over de ruggen van de goedwillende fans. Dit geeft jurisprudentie voor deze wedstrijd, maar ook voor de toekomst. Er kan nu niet meer onzorgvuldig of met willekeur zomaar een verplichte combi worden opgelegd."

Van Os besefte dat het reisgedrag van de PSV-fans op 13 augustus vooral door de Twentse autoriteiten met argusogen zal worden gevolgd. "We hebben een precedent geschapen en daarmee moeten we zorgvuldig en verantwoord omgaan. Het mag nu zeker niet fout gaan. Deze week gaan we uitvoerig overleggen hoe we het duel in Almelo gezamenlijk zullen bezoeken. Ik sluit niet uit dat iedereen die per auto komt, toch een aangegeven route zal afleggen. Iedereen wil tenslotte veilig parkeren en veilig het stadion bereiken. Het belangrijkste is echter dat het verplichte karakter nu weg is en er ook geen sancties meer mogelijk zijn", aldus Ger van Os. Het gemeentebestuur van Almelo komt donderdag met een reactie.

Meer op De Twentsche Courant Tubantia




Tags

almelo jurisprudentie combiregeling ger afleggen argusogen combi combiregelingen fronten gemeente gemeentebestuur gemeentelijke geschapen goedwillende incompleet kern ongegerond onjuist onzorgvuldig opleggen parkeren precedent rechtszekerheid reisgedrag risicowedstrijd route ruggen sancties supportersvereniging teruggefloten twentse uitdrukkelijk vijfhonderd voorzieningenrechter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage