PSV komt nog tekort in Arena: 2-1 nederlaag

5 augustus 2005 22:23

PSV heeft het eerste officiele duel van het seizoen verloren. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd in de Arena met 1-2 verloren van een gehavend Ajax. De Amsterdammers konden ondanks een reeks van afwezigen toch een normaal elftal neerzetten hetgeen de breedte van hun selectie aangeeft. PSV toonde aan dat het vooral in de verbinding tussen het verdedigende middenveld en de aanval nog problemen heeft.

Voor rust ging de wedstrijd gelijk op. PSV kreeg de beste kansen. Als Farfan een zuiverder eindpass had gegeven op Vennegoor of Hesselink had PSV op voorsprong moeten komen. Het meeste balbezit was voor Ajax.

In de tweede helft kwam PSV al snel op een 1-0 voorsprong. Alex kreeg de bal uit een corner wat gelukkig bij Bouma die de 1-0 voorsprong binnen kon schieten. Daarna schakelde Ajax een tandje hoger en moest PSV een reeks kansen weggeven. Na missers van Boukhari en Maduro en een wegens buitenspel afgekeurde goal van De Jong, wist Boukhari een vrije trap in de verre hoek te draaien. Gomes lette teveel op Nigel de Jong die twee minuten daarvoor nog in een identieke situatie kon binnenkoppen. Boukhari nam de vrije trap echter zelf en scoorde dus.

Vlak daarna was het gebeurt toen Babel na een een-twee met uitblinker Boukhari de winnende treffer binnenschoot. PSV kon de wedstrijd vervolgens niet meer doen kantelen. Het had te afwachtend gespeeld en maakte tegelijkertijd duidelijk dat de selectie nog niet uitgebalanceerd genoeg is.

Bekijk het uitgebreide verslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.