Transparent
Inloggen
Sluiten

Hercales schreef alleen geschiedenis tegen Ajax en FC Twente

9 augustus 2005 20:25

Heracles is opgericht op 3 mei 1903 en behoort daarmee tot ??n van de oudste voetbalverenigingen in het Nederlandse betaalde voetbal. Vanaf de invoering van de landelijke eredivisie in het seizoen 1956/57 speelde Hercales van de in totaal 50 seizoenen er slechts 6 in de eredivisie. In totaal speelde PSV 7 uitduels voor de competitie in Almelo. Er werden 4 duels gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 2 duels gingen er verloren.

Midden jaren 60 speelde Heracles vier seizoenen achtereen in de eredivisie. In 1974 is er een splitsing doorgevoerd tussen de amateur- en de betaalde afdeling van Heracles om de risico's van het bedrijven van betaald voetbal niet af te wentelen op de amateur-afdeling. De profs gingen verder onder de naam SC Heracles'74. In het seizoen 1974/75 schreef eerste-divisionist Heracles geschiedenis door Ajax uit het bekertoernooi te knikkeren. 22 jaar later wist Heracles deze stunt zelfs te herhalen door opnieuw Ajax in Almelo uit de beker te gooien.

In het seizoen 1984/85 gingen 2000 supporters naar Roosendaal om Heracles te zien promoveren. Het seizoen erop ging Heracles met slechts 12 punten roemloos ten onder in de eredivisie. De 0-3 winst bij de plaatselijke rivaal FC Twente was het hoogtepunt van het seizoen. Sinds juli 1998 heet de club Heracles Almelo. De gemeente Almelo eiste deze naamsverandering als voorwaarde voor de bijdrage aan het nieuwe stadion. Sinds het seizoen 1999/00 speelt Heracles Almelo in het Polman Stadion. Heracles is de eerste club in het Nederlandse betaalde voetbal die haar thuiswedstrijden speelt op kunstgras.

Omdat de ploeg die nooit afbreuk gedaan heeft aan haar zwart witte gestreepte tenue vorig seizoen kampioen van de eerste divisie werd, mag het zaterdag 13 augustus aantreden tegen landskampioen PSV. Meer over de statistieken over deze uitwedstrijd: archief.




Tags

heracles almelo eredivisie hercales twente afdeling amateur aantreden afbreuk archief divisionist eiste gemeente herhalen knikkeren naamsverandering plaatselijke polman rivaal roosendaal splitsing tenue uitduels voetbalverenigingen wentelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage