Transparent
Inloggen
Sluiten

Jonge Marokkaan op stage bij PSV?

12 augustus 2005 21:03

Verslaggever: RvN

Vandaag werden we gewezen op een artikel in het Marokkaanse Aujourd'hui waarin zijdelings wordt gemeld dat Hamada voor drie weken op stage zou zijn bij PSV. Hij won afgelopen seizoen een groots opgezette talentenjacht in Marokko waarbij uiteindelijk uit 10.000 talenten na talentendagen in het gehele land in een finale het grootste talent werd gekozen.

Na moeizaam onderzoek bleek ook van een speler als deze nog behoorlijk wat informatie te vinden via internet en bleek ook een opmerkelijk verhaal.

Zijn volledige naam is Hamada Abdelmout?ali. Op dit moment zou hij 19 jaar zijn. Hij kan op beide flanken uit de voeten. Al op zijn zestiende tekende hij een contract in Qatar, waar hij samen met Hierro speelde. In Qatar werd hem gevraagd zich te naturaliseren om voor het nationale elftal uit te gaan komen. Dat deed hij niet omdat hij zich Marokkaan voelde en ooit voor dat elftal uit wil komen. Op vakantie in Marokko eerder dit jaar hoorde hij van de talentenjacht. Hamada besloot niet terug te keren naar Qatar om zijn kans te wagen op die manier in Marokko in de picture te komen. Als amateur meldde hij zich vrij anoniem aan. Buiten het veld trok hij geen moment de aandacht omdat hij erg gesloten en op zichzelf is als persoon. De talentenjacht bracht hij echter glansrijk op zijn naam en hij kreeg de titel 'de gouden voet' mee.

Als beloning kreeg hij enkele stages in Europa. In april belandde hij bij ADO Den Haag. Om onbekende redenen werd dat niets.

Nu meldt de betreffende krant dus dat hij op stage komt bij PSV voor drie weken.

Meer op




Tags

stage hamada marokko qatar talentenjacht abdelmout ado ali amateur aujourd flanken glansrijk hierro hui naturaliseren onbekende opgezette opmerkelijk picture stages talentendagen titel zijdelings

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage