Transparent
Inloggen
Sluiten

Statistieken geven PSV weinig kans op prolongatie titel

14 augustus 2005 00:49

Verslaggever: Thomasluijben

Achttien maal werd PSV in haar historie kampioen van Nederland. In 1929 voor het eerst en vorig jaar voorlopig voor het laatst. Tenminste, als we de statistieken mogen geloven. Statistieken zijn vaak interessant en na het gelijkspel van PSV dit weekend uit bij Heracles Almelo (1-1), is het aardig om eens te kijken hoe PSV de eerste wedstrijd in een kampioensjaar in het verleden is doorgekomen.

Vijftien maal werd er gewonnen, eenmaal verloren en tot en met gisteren driemaal gelijkgespeeld.

Overigens werd PSV in het seizoen 2000-2001 met een straatlengte voorsprong op nummer twee Feyenoord kampioen van Nederland, nadat ze de eerste wedstrijd met 2-0 bij de Graafschap verloren hadden. Er is dus nog zeker geen man over boord.




Tags

nederland prolongatie titel almelo boord doorgekomen feyenoord graafschap heracles historie kampioensjaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte