Transparent
Inloggen
Sluiten

Media hype over 'geheime fondsen'

20 augustus 2005 10:57

Verslaggever: RvN

Vanmorgen stonden opeens alle media bol van een artikel in de Volkskrant waarin wordt gemeld dat PSV spelers aantrok in samenwerking met investeerders. Deze zouden er behoorlijk op hebben toegelegd en PSV zou daar nu nog negatieve financiele gevolgen van hebben. Daarnaast waren de betreffende spelers daarvan niet op de hoogte.

Al deze feiten zijn echter al diverse malen door PSV zelf in de openbaarheid gemeld. Het financieren van transfers met extern geld was volgens de lezing van PSV de mogelijkheid goede spelers aan te trekken. Van Raaij liet daarbij weten dat de club niet naar buiten brengt, ook niet aan de spelers, hoe de club in individuele gevallen de transfers financiert. PSV behield namelijk altijd de economische en juridische zeggenschap, het betrof alleen een deel van de financiering van de transfers met extern geld.

Dit verhaal is ook het verhaal rondom de belangenverstrengeling van enkele commissarissen die geinvesteerd hadden in spelers van PSV en grote verliezen hadden geleden, waardoor PSV zich genoodzaakt zag enkele rechten terug te kopen. Vorig seizoen leidde dat tot grote spanningen binnen de club.

Nieuw is dat het volgens de Volkskrant 14 spelers zou hebben betroffen, waarvan een deel van de transfer gefinancieerd is. Op dit moment zou er geen sprake meer van zijn.

Diverse media berichten er uitgebreid over en zien het wel als nieuws.
- Volkskrant: PSV?ers eigendom geheime fondsen
- VI.nl: PSV belegde in het geheim met onwetende spelers
- Nu.nl: 'PSV verkocht spelers aan beleggingsfondsen'

Meer op




Tags

volkskrant hype aantrok behield belangenverstrengeling betroffen bol eigendom financieren financiering financiert gefinancieerd genoodzaakt lezing malen onwetende openbaarheid raaij toegelegd zeggenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage