Transparent
Inloggen
Sluiten

Loting CL live op Eurosport

22 augustus 2005 18:38

Verslaggever: RvN

Eurosport doet op donderdag 25 augustus om 16:30 uur rechtstreeks verslag van de loting voor de groepsfase van de Champions League. Voorafgaand zijn er om 16:00 uur beelden van het Champions League gala te zien.

De 32 beste teams van Europa maken zich op voor de poulewedstrijden van de Champions League. 16 teams hebben zich direct geplaatst voor de groepsfase. Onder deze ploegen bevindt zich ook PSV. Met het behalen van het Spaans kampioenschap plaatste ook FC Barcelona zich direct. De Catalaanse ploeg van het trainersduo Frank Rijkaard en Henk ten Cate heeft onder andere Giovanni van Bronckhorst en Mark van Bommel binnen de gelederen. Andere ploegen die zich rechtstreeks geplaatst hebben zijn onder andere Chelsea (Arjen Robben), Arsenal (Dennis Bergkamp en Robin van Persie), Porto (trainer Co Adriaanse) en Benfica (trainer Ronald Koeman), Juventus en Real Madrid.

De overige 16 teams moeten zich kwalificeren door middel van voorrondewedstrijden. De terugwedstrijden van de laatste ronde hiervan vinden 23 en 24 augustus plaats. Ajax maakt een goede kans om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers spelen in deze derde ronde tegen Brondby. De uitwedstrijd tegen de Deense kampioen eindigde twee weken geleden in 2-2. Bij uitschakeling komt de ploeg van trainer/ coach Danny Blind uit in het UEFA Cup toernooi. Ook Manchester United (Ruud van Nistelrooij), Villareal (Jan Kromkamp), Internazionale en titelverdediger Liverpool proberen zich deze week te verzekeren van een plaatsje in de groepsfase van de Champions League.

De teams worden ingedeeld in acht poules van vier. De eerste twee van iedere poule plaatsen zich voor de 1/8 finales. Op woensdag 17 mei 2006 staat de finale in Parijs gepland.

Meer op




Tags

eurosport adriaanse arjen arsenal barcelona benfica bergkamp blind bommel bronckhorst brondby catalaanse cate chelsea danny gala internazionale juventus koeman kromkamp liverpool madrid nistelrooij parijs persie plaatsje porto poules poulewedstrijden rijkaard robben terugwedstrijden titelverdediger trainersduo uefa verslag verzekeren villareal voorrondewedstrijden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage