Transparent
Inloggen
Sluiten

Meer informatie CL-tegenstanders

25 augustus 2005 17:50

AC Milan is een bekende voor PSV. Helaas niet in onverdeeld positieve zin; zowel in 1993 als in 2005 werden de Eindhovenaren uitgeschakeld door de Italianen. Eind vorig seizoen bewees PSV echter wel zeker niet de mindere te hoeven zijn tegen de ploeg uit Milaan; tweemaal was PSV beter. Bekijk de gehele historie.

Schalke 04, waarvan de site vanmiddag tijdelijk uit de lucht was vanwege de drukte, kwam PSV nog nooit officieel tegen. De zevenvoudig kampioen en viervoudig bekerwinnaar van Duitsland, die in 1997 nog de UEFA Cup pakte en in 2003 en 2004 de Intertoto Cup, is vooral qua ligging een hele mooie loting. De Arena AufSchalke (capaciteit 53.574) in Gelsenkirchen is slechts anderhalf uur rijden vanuit Eindhoven. Afgelopen zomer speelde heel eventjes een overgang van PSV'er Andr? Ooijer naar Schalke, maar dat ging niet door. Schalke had een prima competitiestart en won beide wedstrijden, van Kaiserslautern en Dortmund.

Fenerbah?e Spor Kul?b? is geen onbekende voor PSV. In 1978 wonnen de Eindhovenaren voor de Europa Cup I over twee wedstrijden van de Turken. Meer recent speelde PSV in 1994 een keer 2-2 gelijk in een oefenwedstrijd. In 2003 won PSV in Antalya op een oefentoernooitje met 1-2. Het stadion van Fenerbahce heet S?kr? Sara?oglu en heeft een capaciteit van 42.928. Fenerbahce had een matige competitiestart en staat momenteel vijfde met 5 uit 3. Bekijk de gehele historie tegen Fenerbahce.

Meer op




Tags

fenerbahce schalke capaciteit competitiestart historie antalya arena aufschalke dortmund duitsland fenerbah gelsenkirchen intertoto italianen kaiserslautern kul lucht milaan milan oefentoernooitje oglu onbekende onverdeeld ooijer sara spor uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte