Transparent
Inloggen
Sluiten

In de catacomben met? Arouna Kon?

11 september 2005 10:47

Verslaggever: Ralf M.M. Stulti?ns

Na afloop van het ? door een overdosis hemelvocht vergalde ? tegenvallende thuisaffiche tegen de Domstedelingen (1-0), klamp ik mij vast aan het soepel vallende jasje van Arouna Kon?, de huurling van Roda JC. Met een gekoeld blikje sportdrank aan de lippen, staat de 21-jarige Ivoriaan mij met frisse tegenzin te woord.

Na een onopvallend begin, ontpopte Kon? zich ? lopende het duel ? meer en meer als de beweeglijke speler die we kennen van zijn glansperiode in Kerkrade: sterk in de fysieke duels en balvast. Als het middenveld en de voorhoede van PSV binnenkort op een hoger niveau gaan acteren, krijgt de exoot vast en zeker meer kansen dan hedenavond. En hopelijk zal de nieuwe aanwinst dan ook meer oog krijgen voor zijn medespelers op de graszoden. Met een doelpunt, een uiterst zwak geschoten penalty ?n een ego?stische actie ? enkele minuten voor het eindsignaal ? onderscheidde de scherpschutter zich in ieder geval als de ?Man of the Match?. Tegen wil en dank? dat wel.

Je speelde vanavond een opmerkelijke wedstrijd. Je scoorde, miste een penalty en kreeg aan het eind van de wedstrijd een fluitconcert over je heen toen je de bal in open positie niet afspeelde aan je collega?s.
?Ik ben in ieder geval blij dat ik gescoord heb in mijn eerste thuiswedstrijd voor PSV maar die penalty heb ik gewoon slecht ingeschoten.?

En als PSV een volgende keer weer een penalty toegewezen krijgt?
?Ik wil hem dan best gewoon nemen. Het is alleen erg jammer dat ik vanavond miste.?

Tenslotte het moment waar iedereen het vanavond over heeft. Vlak voor tijd krijg jij de bal toegespeeld en stormen jij en twee medespelers op doelman Grandel van FC Utrecht af. Je besloot z?lf te schieten maar in plaats van de bal breed te leggen op een medespeler?
?Ik schoot die bal slecht in maar ik dacht werkelijk dat Beasley buitenspel stond. Het had uiteraard gewoon 2-0 moeten zijn.?

Het oordeel van uw PSV Netwerk-scribent? Ik denk dat Kon? absoluut een aanwinst voor PSV kan zijn maar dan zal de aanvaller in ieder geval meer in dienst van het elftal dienen te spelen. Als hij dan zelf ook nog eens met listige steekpassjes gaat strooien, zullen zijn collegae hem nog vaak genoeg trakteren op bruikbare lederen vijfjes. Een prognose? Ik denk dat Kon? dit seizoen 23 treffers aan laat tekenen in de Eredivisie.




Tags

afspeelde balvast beasley blikje bruikbare collegae ego eindsignaal eredivisie exoot fluitconcert gekoeld glansperiode grandel graszoden hedenavond hemelvocht ingeschoten ivoriaan jasje kerkrade klamp lederen listige match medespeler onderscheidde onopvallend overdosis prognose roda scherpschutter scribent soepel sportdrank steekpassjes stische strooien tegenzin thuisaffiche toegespeeld trakteren utrecht vallende vergalde vijfjes voorhoede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage