Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Personele problemen voor PSV

12 september 2005 18:03

In de aanloop naar de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen kampt PSV met de nodige personele problemen. Trainer Guus Hiddink heeft voor het duel tegen Schalke 04 maar een selectie van zeventien voetballers tot zijn beschikking. Naast de al geblesseerde V?yrynen, De Jong en Sibon kan Hiddink dinsdagavond ook geen beroep doen op Alex, die zondag in de wedstrijd tegen FC Utrecht een knieblessure opliep.

Daarnaast zijn de aankopen Kon? en Ball niet speelgerechtigd in de Champions League. "Mede daardoor is het ook voor ons nog ongewis waar we dit seizoen Europees staan", aldus Hiddink. De coach vertelde dat hij op het moment 'pleistert, schaaft en meet' om zijn elftal klaar te stomen voor de ontmoeting met Schalke 04. Door de resultaten van vorig seizoen - de vaderlandse dubbel en de halve finale in de Champions League - zijn de verwachtingen in ieder geval hooggespannen in Eindhoven. "Maar dat is menselijkerwijs niet re?el", aldus Hiddink.

Hij noemde de blessure van Alex, die afgelopen weekeinde in de wedstrijd tegen FC Utrecht een knieblessure opliep, een extra aderlating: "Het is niet zo ernstig als we in eerste instantie dachten, maar hij heeft wel een fikse opdonder gekregen. Hij was vorig seizoen een van onze belangrijkste pilaren, waardoor de rest goed kon gaan voetballen. Nu moeten we met mutaties spelen en dat maakt het extra lastig."

Vooral omdat de selectie van de Brabanders voor het duel met de Duitsers slechts zeventien namen telt. Van de zes wisselspelers die Hiddink tot zijn beschikking heeft, kwam het gros dit seizoen nog niet in actie. Met de jeugdspelers Beerens en Aissati, de Argentijn Ferreyra, verdediger Lamey en spits Robert heeft de coach amper spelers op de bank die zijn elftal daadwerkelijk sterker kunnen maken.

Toch wil Hiddink graag goed beginnen aan de nieuwe Europese campagne. "De tweede ronde smaakte vorig seizoen lekker. Met tien punten moet je in deze groep een heel eind kunnen komen en dus is het belangrijk om meteen goed te beginnen. Maar Schalke is wel de top van Duitsland. Ze hebben goede spitsen, een aanvallend sterk middenveld en een degelijke defensie."

Nieuweling Reiziger, die anderhalve week geleden op het laatste nippertje werd gestrikt door PSV, heeft ondanks de personele problemen veel vertrouwen: "Ik maak me geen zorgen. We hebben spelers genoeg om het op te kunnen vangen. Juist nu is het zaak om de eerste ronde te overleven, omdat we na de winter met nieuwe en andere spelers kunnen aantreden."




Tags

hiddink schalke utrecht aantreden aderlating aissati ball beerens beroep campagne duitsland ferreyra gestrikt gros hooggespannen jong lamey meet menselijkerwijs mutaties nieuweling ontmoeting opdonder pilaren pleistert reiziger schaaft sibon smaakte weekeinde yrynen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage