Transparent
Inloggen
Sluiten

ED: Bod van 115 miljoen euro op PSV-Stadion

17 september 2005 09:25 - Eindhovens Dagblad

Verslaggever: MP

De nederlandse vastgoedtycoon Jan Bosch voert vergevorderde onderhandelingen met PSV om het Philips Stadion te kopen. De in Zwitserland woonachtige vastgoed miljonair biedt, samen met enkele andere investeerders in de Zwitserse Z?blin Vastgoed Holding, rond de 115 miljoen voor het stadion. PSV wil het stadion van de investeringsmaatschappij gaan huren, wat goedkoper is dan eigen exploitatie. Z?blin denkt het effici?nter te kunnen gebruiken, ook buiten het voetbal. PSV ziet vooral kans het eigen vermogen te versterken via de verkoop.

In de verkoopbesprekingen wordt het recht van terugkoop door PSV opgenomen. PSV is sinds 1987 eigenaar van het stadion en de grond. De club moest destijds een nieuwe hoofdtribune neerzetten en nam de grond voor een gulden over van Philips. De Raad van Bestuur van Philips heeft toen bedongen dat die een veto kan uitspreken over eventuele verkoop van de grond. Dat wordt overigens niet verwacht. De naam van Philips blijft aan het stadion verbonden. De raad van commissarissen van PSV moet nog formeel beslissen over de verkoop. Daar is de voorgenomen verkoop volgens het Eindhovens Dagblad al uitvoerig aan de orde geweest en worden vooral de voordelen van de transactie onderstreept.

Meer op Eindhovens Dagblad
Tags

blin vastgoed bestuur effici eigenaar formeel gulden holding hoofdtribune investeringsmaatschappij miljonair nter terugkoop vastgoedtycoon vergevorderde verkoopbesprekingen veto voorgenomen woonachtige zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

besmettingen bijwerkingen boscagli corona covid endemie feyenoord gakpo gotze griep heracles klompje legerjas lindsaywilson maatschappij madueke malen neres noch pandemie pharma rosario sangare schmidt testsamenleving tinus vaccins var vvv zahavi