[CL] AC Milan verliest; Schalke gelijk; Fenerbah?e wint

18 september 2005 18:01

Verslaggever: JV

AC Milan heeft zondagmiddag verassend met 2-1 verloren van Sampdoria. Na zeventien minuten kwam Milan via Alberto Gilardino nog wel op voorsprong. Via Emilio Bonazzoli en Max Tonetto ging de winst alsnog naar de thuisploeg. Jaap Stam en Clarence Seedorf speelden de hele wedstrijd. De Rossoneri staan na drie duels al vijf punten achter op Juventus.

Schalke 04 is de nederlaag tegen PSV nog niet te boven. In eigen huis kwam de ploeg van Ralf Rangnick niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Hertha BSC. Omdat de Braziliaanse verdediger Gilberto al vroeg in de wedstrijd met twee keer geel van het veld moest, speelde Schalke meer dan een uur tegen tien man. Toch kwamen de K?nigsblauen niet tot scoren.

Fenerbah?e won in blessuretijd de derby (en tevens topper) tegen Besiktas. Door een doelpunt van Nicolas Anelka kwam Fenerbah?e in de 18de minuut al op voorsprong. Pas een minuut in blessuretijd maakte Kl?berson gelijk. Sanli Tuncay bracht drie minuten later in het hol van de leeuw echter alsnog de winst bij Fenerbah?e. Vanwege een straf waren de fans van de recordkampioen niet welkom in het Besiktas In?n? stadion in Istanbul.