Marcellis kopt Oranje onder 17 naar kwartfinale

24 september 2005 09:58 - FIFA.com

Verslaggever: JV

Dankzij een doelpunt van aanvoerder Dirk Marcellis heeft Oranje onder 17 zich vanuit de 'poule des doods' geplaatst voor de kwartfinales van het WK voetbal voor spelers tot 17 jaar. De verliezend finalist van het EK deed tegen het sterke Gambia wat het moest doen: winnen met twee doelpunten verschil. In de 72e minuut kopte Dirk Marcellis uit Horst resoluut raak uit een corner van John Goossens die in de 1e helft de 1-0 al had gemaakt. In de slotfase miste Gambia nog een penalty. Doordat Brazili? in dezelfde groep met 6-0 won van Qatar werd Gambia, dat zich na de winst op titelverdediger Brazili? al zeker achtte van kwalificatie, toch nog op doelsaldo uitgeschakeld.

In de kwartfinale moet de ploeg van Ruud Kaiser maandag om 23:00 uur uitkomen tegen de Verenigde Staten dat in een poule met Noord-Korea, Italie en Ivoorkust met ruime voorsprong eerste werd.