Transparent
Inloggen
Sluiten

Ex-PSV'ers helpen Heerenveen naar 2e ronde

29 september 2005 23:04

Verslaggever: BvT

De aankomend tegenstander van PSV in de Eredivisie, SC Heerenveen, heeft zich vanavond verrassend geplaatst voor de tweede ronde van de UEFA Cup. Het won met 5-0 van Banik Ostrava. Twee ex-PSV'ers waren daarbij heel belangrijk: Bruggink en Huntelaar.

In de eerste helft maakten de Friezen de 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd goed via Samaras en Nilsson. Beide treffers kwamen tot stand na prima assists van ex-PSV'er Arnold Bruggink. In de tweede helft velde Huntelaar het vonnis; hij scoorde de 0-3 en 0-5. Daartussendoor scoorde Yildirim.

De Friezen verloren overigens Samaras vrijwel direct na zijn doelpunt met een blessure. Hij zal waarschijnlijk zondag niet kunnen spelen tegen PSV.

De winst van Heerenveen is overigens een belangrijke opsteker voor het Nederlands voetbal. Nadat Willem II (AS Monaco) en Feyenoord (Rapid Boekarest) uitgeschakeld werden, leek het er even op dat alle clubs uit het UEFA Cup toernooi dat voorbeeld gingen volgen.

AZ ontsnapte echter op de valreep (tegen Kryla Sovetov Samara) en Heerenveen presteerde dus ook het schier-onmogelijke. Met het nieuwe UEFA Cup format, is het halen van de tweede ronde extra belangrijk, omdat men in het poulesysteem dan verzekerd is van meerdere extra wedstrijden.

Meer op




Tags

heerenveen uefa bruggink huntelaar samaras arnold banik boekarest daartussendoor eredivisie feyenoord format heenwedstrijd kryla monaco nilsson onmogelijke opsteker ostrava poulesysteem rapid samara schier sovetov valreep vonnis yildirim

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage